Пеевски: Ако ДПС получи третия мандат, ще го върне

Партията няма да подкрепи правителство с втория мандат
24 мар 2024 16:40, Нели Христова
117
Пеевски: Ако ДПС получи третия мандат, ще го върне
Снимка: БГНЕС

ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в рамките на това Народно събрание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната.

Участвахме в разговорите по споразумението там, където трябваше да бъдат договорени принципите за решенията, които се вземат с квалифицирано мнозинство. Текстовете бяха изработени съвместно от мен и Кирил Петков и получиха пълно съгласие от страна на ГЕРБ-СДС.

Днес научихме от изявлението на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, че независимо от многото отстъпки в преговорите с ППДБ, те са продължили с условията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в Парламента.

Това се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Затова ние от ДПС заявяваме, че няма да подкрепим правителство с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ. Подобно правителство е невъзможно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се сформира някакво аритметично мнозинство, включващо антиевропейски партии и конкретно “Възраждане” биха били абсолютно безпринципни.

Ако президентът Румен Радев прецени и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем, защото не приемаме да се търси мнозинство с антинатовски и антиевропейски партии като “Възраждане”, с които сме идеологически и морално несъвместими.

За да продължим напред, страната се нуждае от максимално скорошно провеждане на предсрочни парламентарни избори, след които да България да има евроатлантическо мнозинство и правителство.

Благодаря на колегите, с които за тези 9 месеца успяхме да направим най-важното - да върнем властта в парламента, да направим промените в Конституцията, да утвърдим евроатлантическата позиция на България и да се включим активно в помощта за Украйна.

Тези политики трябва да продължат и в следващия парламент, за да се довършат започнатите реформи на съдебната система и борбата с корупцията.

И най-важното, да се сформира стабилно, ценностно евроатлантическо мнозинство, което ще работи за хората и европейска България", пише още Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега какво... хиената ще трябва да ходи да си ляга с боко и пеефски ли?
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Текстовете били изработени от Пеевски и Кирчо бухахахха. Нали никога ДПС в управлението, нали били мафия. Писали си текстове, т.е. Данчо ментата е нареждал, Кирчо е писал с молива охохохохо. Поне да си беше взел от прясно импортираните от него афганистански учени и инженери. София е като силиконовата долина, само научни работници по центъра
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв мандат за партията на ДС сънуваш Пеевски, или мейби с ирония го казваш :)))
12
1
 
13
 
! Отговори
Голямото чагъркане преди 1 месец
От ПП ДБ и помен няма да остане. Ако не стигне първото служебно правителство на ГЕРБ-РАДЕВ, ще има второ което да чагърка пъпъдъци и дейбъци до девето коляно. Ще им оставят еди Гюров в БНБ за назидание.
11
3
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Няма да се заиграят с Възраждане.И не защото не искат,а защото Урсула постави Възраждане в черния списък.А последното нещо,което ще направи Баце е да тръгне срещу Урсула.Нали оттам идват парите.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оооо не... ами сега ппдбилите какво ще правят?
9
7
 
11
 
! Отговори
Хубавото преди 1 месец
Е че гето на Европа е пред изчезване - а след 9 години шведите и турците ще са повече от българите. Вижте се къде живеете анцузи!
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП ДБ настъпиха мотиката, Ники няма да пътува. Много са за затвора и килиите ще са недостатъчни
7
2
 
12
 
! Отговори
За всичко преди 1 месец
Да виновни "Братя" Шишковци.Искат цялата власт плюс Съд и Прокуратура,които винаги да били техни.
6
4
 
10
 
! Отговори
чети внимателно преди 1 месец
Коалиция Магнитски = ГЕРБ и ДПС
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубави новини!
4
7
 
7
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Шкембака е сатана...:)))
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като знаеш, че ДПС никога няма да получи мандат, как да го върнеш Пеевски :)))
2
13
 
7
 
! Отговори
Дпс преди 1 месец
Направи това, което искаше, аватара им ГРОБ изпълниха задачата, крепостни селяни се вързаха ПП ДБбяха изгорени! Вие никога няма да се отървете от ДПС-ГРОБ и винаги ще си остане най-пропадналото племе докато изчезнете изцяло!! Противни глупави панелистански opku
1
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те си имат Разгражде и Има такъв *** Народ. Ето мнозинство с ГЕРБ и ДПС..