Пеевски: Ако ДПС получи третия мандат, ще го върне

Партията няма да подкрепи правителство с втория мандат
24 мар 2024 16:40, Нели Христова
117
Пеевски: Ако ДПС получи третия мандат, ще го върне
Снимка: БГНЕС

ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в рамките на това Народно събрание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната.

Участвахме в разговорите по споразумението там, където трябваше да бъдат договорени принципите за решенията, които се вземат с квалифицирано мнозинство. Текстовете бяха изработени съвместно от мен и Кирил Петков и получиха пълно съгласие от страна на ГЕРБ-СДС.

Днес научихме от изявлението на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, че независимо от многото отстъпки в преговорите с ППДБ, те са продължили с условията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в Парламента.

Това се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Затова ние от ДПС заявяваме, че няма да подкрепим правителство с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ. Подобно правителство е невъзможно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се сформира някакво аритметично мнозинство, включващо антиевропейски партии и конкретно “Възраждане” биха били абсолютно безпринципни.

Ако президентът Румен Радев прецени и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем, защото не приемаме да се търси мнозинство с антинатовски и антиевропейски партии като “Възраждане”, с които сме идеологически и морално несъвместими.

За да продължим напред, страната се нуждае от максимално скорошно провеждане на предсрочни парламентарни избори, след които да България да има евроатлантическо мнозинство и правителство.

Благодаря на колегите, с които за тези 9 месеца успяхме да направим най-важното - да върнем властта в парламента, да направим промените в Конституцията, да утвърдим евроатлантическата позиция на България и да се включим активно в помощта за Украйна.

Тези политики трябва да продължат и в следващия парламент, за да се довършат започнатите реформи на съдебната система и борбата с корупцията.

И най-важното, да се сформира стабилно, ценностно евроатлантическо мнозинство, което ще работи за хората и европейска България", пише още Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
10
 
3
 
! Отговори
Реалността преди 1 месец
ПП-ДБ са единствената свястна партия, всичко друго е оцапано от корумпираното минало! Път на младите и интелигентните! Мутро-олигорсите вън!
54
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото хубаво е че Киро ТЪЪЪПОТО повече няма да помирише власт, но за сметка на това Тиквата ще се завърне на бял кон еднолично. Няма отърване от тоя мутренски ***
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
45 За Кокорчо ли, говориш? Ами той освен базедова болест страда и от наднормено тегло. Затова е толкова алчен и злобен. Нищо лично.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гладна кокошка просо сънува
51
2
 
8
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 месец
Хитър " ход", на Ахмед Доган! Бутна на " 1 " ва линия" " Българчето" , Пеевски и си гледа Рахатлъка в момента! И " Нашето момче лаик " се хвана! ДПС е " Патерица" на партията на МутроКомуниста!!! Те с ГЕРБ,са " Статуквото"!! На тези избори,се Надявам,ДПС вече,да Бъде Истинска Опозиция!!!
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много правилно решение, агонията в държавата, предизвикана от наглостта на ПП,ДБ и тяхната некомпетентност, трябва да спре.
49
3
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Боко и Шиши вън от българската политика, две компрометирани фигури от тъмния преход на страната ни. Особено този, който забогатя съмнително и никой не го разследва, а също и другия с къщата в Барселона!
48
3
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 1 месец
И кво са - гнома няма да е шеф, Никито няма да пътува, Киру ще троши бутилки, а оня Манол дето спешно се прибира от Япония, и той прецакан, а на Ристю ще му остане само философстването
47
2
 
7
 
! Отговори
Шах и Мат преди 1 месец
кИкИ и к0к0, наскУ и ристУ - скоро в Централен Софийски!
46
3
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 1 месец
Този корпулентния толкова се изложи с вулгарните си интриги и ретжрика, че по-добре да скрие мазната си физиономия!
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наври си евроатлантизма в дебелия задн ик!
44
2
 
3
 
! Отговори
absurd преди 1 месец
Хе хе,власта пак отива при президента,единствения на който може да се вярва
43
1
 
8
 
! Отговори
истински мъж преди 1 месец
Никой не те пита теб!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко лошо - Ники няма да пътува!
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двамата шишковци, двамата съпредседатели на мафията пеят една и съща песен!
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се хаби поресли, правителство ще има с втори мандат
39
0
 
6
 
! Отговори
кой преди 1 месец
Дайте му ДАНС тогава
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега крепеше втория ама сега не иска третия.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно.Кой пък ще гласува за тебе!
36
3
 
8
 
! Отговори
християнин преди 1 месец
Госпо0ин президент,дай сигнал коя е твоята политическа сила,и ще видиш какво ще стане на изборите.Абсолютно мнозинство.Но после задължителни арести на барба ***,шиши,дрътдарския хидроинжинер,и още около 300 техни "бизнесмени",партийни активисти и депутати.За да се изчисти Б-я от ***.