Пеевски: Ако ДПС получи третия мандат, ще го върне

Партията няма да подкрепи правителство с втория мандат
24 мар 2024 16:40, Нели Христова
117
Пеевски: Ако ДПС получи третия мандат, ще го върне
Снимка: БГНЕС

ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в рамките на това Народно събрание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната.

Участвахме в разговорите по споразумението там, където трябваше да бъдат договорени принципите за решенията, които се вземат с квалифицирано мнозинство. Текстовете бяха изработени съвместно от мен и Кирил Петков и получиха пълно съгласие от страна на ГЕРБ-СДС.

Днес научихме от изявлението на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, че независимо от многото отстъпки в преговорите с ППДБ, те са продължили с условията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в Парламента.

Това се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Затова ние от ДПС заявяваме, че няма да подкрепим правителство с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ. Подобно правителство е невъзможно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се сформира някакво аритметично мнозинство, включващо антиевропейски партии и конкретно “Възраждане” биха били абсолютно безпринципни.

Ако президентът Румен Радев прецени и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем, защото не приемаме да се търси мнозинство с антинатовски и антиевропейски партии като “Възраждане”, с които сме идеологически и морално несъвместими.

За да продължим напред, страната се нуждае от максимално скорошно провеждане на предсрочни парламентарни избори, след които да България да има евроатлантическо мнозинство и правителство.

Благодаря на колегите, с които за тези 9 месеца успяхме да направим най-важното - да върнем властта в парламента, да направим промените в Конституцията, да утвърдим евроатлантическата позиция на България и да се включим активно в помощта за Украйна.

Тези политики трябва да продължат и в следващия парламент, за да се довършат започнатите реформи на съдебната система и борбата с корупцията.

И най-важното, да се сформира стабилно, ценностно евроатлантическо мнозинство, което ще работи за хората и европейска България", пише още Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
10
 
! Отговори
Малии преди 1 месец
Ицката ще трябва да продава къщата в Брюксел и Росенишката лодка за да си връща вересиите на Бобков и Прокопков Соросков.
34
1
 
8
 
! Отговори
Насрдин оджа преди 1 месец
Много мъдър политик! Сигурно много мъдури е ял като малък.!.
33
3
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
А кАпейките тайно си мечтаят някой ден да вземат властта,да сглобят нарязаният свой любим съветски войник от паметника и да го върнат на старото му място:):):)
32
0
 
4
 
! Отговори
Дъ-то на Пухчо преди 1 месец
С други думи, харизмата на Боко.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия пък мандант ,смях в залата
30
6
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 1 месец
Нито Шишо нито Бойко са им виновни на ПП-ДП ,а простотията и алчноста ,те киро и кокорчо какво си мислят като са ужким учили в чужбина в България народа е *** и яде доматите с колците ?
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами много ясно, няма кой да ви подкрепи, не се получава.
28
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много мъдър политик
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народа не иска нито ГЕРБ, нито ДПС, нито ПП ДБ, а за другите съвсем. Хората реално няма от кого да избират и Боко с тоя се надяват на купените гласове. Много ме дразни как хора които не могат да кажат нищо на български решават съдбата на българите, това е подло и лицемерно. Сега щом не са се разбрали и отиваме на избори да плащат те, а не пак от нашите джобове да вадят.
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП и ДБ взеха толкова депутати защото щяха да се борят с мафията.Стигнаха до там че онзи ден се молеха на мафията да се върне. Никога повече ПП-ДБ!
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди тва пратете азартя и лорер евродепутати. Закво си губиха времето иначе. Там ще са активни и ще защитават борбено националните интереси бухахахахахахха
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За около 9 месеца Шишо и Бойко ликвидираха ПП-ДБ. Истината е че ПП-ДБ сами се ликвидираха, като се хванаха с Шишо и Бойко.
23
3
 
4
 
! Отговори
И кой ще преди 1 месец
Даде мандат на доказани терористи?
22
3
 
14
 
! Отговори
ПП ДБ преди 1 месец
Найвни шматки-Тиквата ги плю денонощно, те мълчат мислят, че дъжд вали. Нали това беше целта бре тапаци Боко и ДПС да се вземат този път, но официално! А до панилистанците Честито Ще си имате Пеевски премиер от лятото
21
10
 
10
 
! Отговори
Стамболов преди 1 месец
А Денков си въобразяеаше, че от ГЕРБЕРСКО-ДЕПЕСАРСКАТА мафия ще оценят по достойнство изпълнението на джентълменското споразумение за ротация под единна реформаторска програма. Каква наивност ?
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що така бе домузе, ела и оправи държавата, нали си голяма работа (около 250 кила)
19
8
 
5
 
! Отговори
Диванни преди 1 месец
Opku ако сте забравили да ви припомня 15 години управление на ДПС и герб най-бедни в Европа с най-голяма смъртност, 850 000 души по-малко за 10 години, турски кенефаджии и пак си искате тях и пак тя ще си получите вие сте клоака изостанала бедна клоака панелени плъхове
18
1
 
13
 
! Отговори
Малее преди 1 месец
Спеца и Кокора тъпчат саковете с мостове и тунели и ще ги изнасят към Дубай.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ сами са си виновни.Хванаха се с мафията.Изпраха я.Сега просто ще изчезнат.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къньо