Лена Бориславова за кабинета: Беше изпълнена лъжа по команда

Тя не знае как Мария Габриел би възстановила доверието в себе си
22 мар 2024 07:00, Нели Христова
146
Лена Бориславова за кабинета: Беше изпълнена лъжа по команда
Снимка: БГНЕС

"Мария Габриел създаде мост между ПП-ДБ и ГЕРБ, но сега тя е подменила текста на споразумението. Тя е накарана да подпише текст, който е по-ранна версия и различна. Какво стана и кой я накара да внесе тази папка по този начин?", коментира Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" турбуленциите между (не)коалиционните партньори в кабинета пред bTV.

Според нея трябва да има сближаване отново, за да се изгради доверие.

"От ГЕРБ прекъснаха преговорите. На 19 март, когато след множество ултиматуми, скъсяване на срокове, избягване на темите за реформи, лидерите на ПП-ДБ бяха на масата за преговори. В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и казва:"Време е!". Четирите дами станаха и тръгнаха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не вдига телефон. От медиите разбрахме, че Мария Габриел възнамерява да отиде при президента в 16 часа", посочи Бориславова.

"Учудих се на поведението на Мария Габриел, тъй като нямаме разбирателство. Беше изпълнена лъжа по команда. Каза се, че има решение и състав на кабинет. При преговорите имаше целенасочено изтичане на проектокабинет в медиите, който не е съгласуван. Представянето му с лъжа е метод на силови преговори, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласуват това, което се поднася. Утре се готви още един ход. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет. Силно се надявам, че това действие няма да бъде извършено", добави тя.

"Ако започнем да говорим отново, това ще е стъпка напред. Мария Габриел трябва да възстанови това доверие. Не знам дали е възможно. Как тя ще погледне тези 11 министри и ще започне да работи с тях отново, след като така използва имената им? Не може да се ходи и да се лъже, че има споразумение, когато такова няма. Зад Мария Габриел стои партия ГЕРБ и партийни лидери. Те трябва да говорят с нашите лидери, за да се разберат двете формации", подчерта Лена Бориславова.

"Николай Денков неведнъж е бил обиждан от лидера на ГЕРБ и депутати. Досега не е казал, че няма да води заседание на Министерския съвет заради това. Готови сме за разговори и изграждане на доверие. С ултиматуми не се прави. За да изпълним програмата, трябва да намерим начин да говорим. В това споразумение една от ключовите точки е да няма плаващи мнозинства и да има конкретен ангажимент за реформи. Това, че ГЕРБ не искат да влязат в ангажимент по тази тема е проблем", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой доведе тези мошеници ПП на върха??? За ДБ знаем, защото Борисов се страхува от крясъците на ***. Тези ще ни загробят! Толкова кадърни млади хора имаме в България, защо тези патологични крадци и лъжци?
127
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Явно ГЕРБ отиват на зле щом са впрегнали тpоловете си да оплюват Лена, а не казаното от нея. Такава тактика никога не е имала успех и ГЕРБ само губят гласове от тези опорки, които са спуснали на тpоловете си.
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена казала на Киро да уреди Миро за шеф на КЗК хахахаха големите прозрачни шарлатани
125
0
 
0
 
! Отговори
Сатир преди 1 месец
"Ако започнем да говорим отново, това ще е стъпка напред. Мария Габриел трябва да възстанови това доверие. Не знам дали е възможно. Как тя ще погледне тези 11 министри и ще започне да работи с тях отново, след като така използва имената им? Не може да се ходи и да се лъже, че има споразумение, когато такова няма." Зелената *** си въобрази че е някой!
124
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Дай на детето да яде,че реве.Остави политиката.Не е за теб.
123
2
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
Лена остава в историята с парапета, друго не успя да направи
122
3
 
6
 
! Отговори
Горгона ЛЕНА преди 1 месец
Засука мустак и се почеса по ПАРАПЕТА...с надеждата за преговори...КАК ЛИ ПЪК НЕ!!!
121
3
 
3
 
! Отговори
Лена Парапеткова преди 1 месец
ОТСЕЧЕ: Всичките ще ви таковам...тъй да знаете !!!! Наредете се на опашка пред ПАРАПЕТА ми и цитира Гнома:За всички ще има място под слънцето/демек-под парапета/... ...
120
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много важно какво е казала някаква си от парапета.
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ не можеха да допуснат Габриел за Министър-председател, защото сравнението после щеше да е в сериозен ущърб на Денков.
118
2
 
5
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 1 месец
така е Ленче, ти изгради голямо доверие, към фирмата монтирала парапета, сигурност, здравина, честност и надежда,а май и детенце?
117
3
 
6
 
! Отговори
Бг преди 1 месец
Колкото ти възстанови доверието след парапета за себе си,гледам и чета нейните колеги описват Габриел , че била грозна, но сравнена с Мустакова си е направо красавица
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен за какво изхарчи 5 милиарда и нещо питай го годзила твоят любимец вдигна инфлация невиждана и обикновените българи плащаме а той си върти сделки за милиони а си му помагай да става още по богат с твоята омраза
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До годзила а шарлатаните твоите любимци какво ни лъжат безогледно безсрамно стани да седна как дойдоха на власт благодарение на платените протести от Божков аз не искам тези да ме грабят и да няма кой да и търси сметка мразиш герб разбрах
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До годзила 114 Така е, но все пак за предпочитане пред еднакво крадливите ППДБ+, защото е по-слаба вероятността да ни натикат във войната.
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам непосредствени впечатления от нея. На живо е още по-неугледна и е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нахъсано и зл0бно момиченце без всякакво възпитание, но пък с (неподплатено) самочувствие. Адски зле е! Като пираня.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бибитков, чу ли какво каза снощи парапетната мома - "Така не се прави"! Вие в пожарната не учите ли как се прави? хи хи хи
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оооо, това със статиите от Гугъл беше класика. Нивото на Софийски университет проличава във всяко едно действие на Лена. Вече са неизброими нарицателните Парапета, ***, баджо също започна с Фена посрещаш Киро на автобуса, но и той навакса.
110
4
 
5
 
! Отговори
годзила преди 1 месец
Гербавите не са в управлението за да бъдат политици в полза на държавата . Те са там с цел собственно благоденствие и интриганстване.Вожда сега се опитва да ни убеди че потока за който похарчи наши милярди бил гордост за него.И всеки ден се опитва да ни пробутва всякакви циркаджийски нескопосани лъжи.Гербавите всеки ден доказват че не могат да ни поднесат нищо повече от пореден скандал на ниво квартален БИТОВИЗЪМ
109
1
 
3
 
! Отговори
Чоки боки преди 1 месец
Живеем в страната на схемаджиите и ганювски тарикати.Не стига това ами безкруполността арогантността и безцеремонната наглост на гроб е безгранична.Гроб едно си знае и повтаря че черното е бяло