Лена Бориславова за кабинета: Беше изпълнена лъжа по команда

Тя не знае как Мария Габриел би възстановила доверието в себе си
22 мар 2024 07:00, Нели Христова
146
Лена Бориславова за кабинета: Беше изпълнена лъжа по команда
Снимка: БГНЕС

"Мария Габриел създаде мост между ПП-ДБ и ГЕРБ, но сега тя е подменила текста на споразумението. Тя е накарана да подпише текст, който е по-ранна версия и различна. Какво стана и кой я накара да внесе тази папка по този начин?", коментира Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" турбуленциите между (не)коалиционните партньори в кабинета пред bTV.

Според нея трябва да има сближаване отново, за да се изгради доверие.

"От ГЕРБ прекъснаха преговорите. На 19 март, когато след множество ултиматуми, скъсяване на срокове, избягване на темите за реформи, лидерите на ПП-ДБ бяха на масата за преговори. В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и казва:"Време е!". Четирите дами станаха и тръгнаха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не вдига телефон. От медиите разбрахме, че Мария Габриел възнамерява да отиде при президента в 16 часа", посочи Бориславова.

"Учудих се на поведението на Мария Габриел, тъй като нямаме разбирателство. Беше изпълнена лъжа по команда. Каза се, че има решение и състав на кабинет. При преговорите имаше целенасочено изтичане на проектокабинет в медиите, който не е съгласуван. Представянето му с лъжа е метод на силови преговори, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласуват това, което се поднася. Утре се готви още един ход. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет. Силно се надявам, че това действие няма да бъде извършено", добави тя.

"Ако започнем да говорим отново, това ще е стъпка напред. Мария Габриел трябва да възстанови това доверие. Не знам дали е възможно. Как тя ще погледне тези 11 министри и ще започне да работи с тях отново, след като така използва имената им? Не може да се ходи и да се лъже, че има споразумение, когато такова няма. Зад Мария Габриел стои партия ГЕРБ и партийни лидери. Те трябва да говорят с нашите лидери, за да се разберат двете формации", подчерта Лена Бориславова.

"Николай Денков неведнъж е бил обиждан от лидера на ГЕРБ и депутати. Досега не е казал, че няма да води заседание на Министерския съвет заради това. Готови сме за разговори и изграждане на доверие. С ултиматуми не се прави. За да изпълним програмата, трябва да намерим начин да говорим. В това споразумение една от ключовите точки е да няма плаващи мнозинства и да има конкретен ангажимент за реформи. Това, че ГЕРБ не искат да влязат в ангажимент по тази тема е проблем", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Никакво ново сближаване. Това е невъзможно. Два остри камъка брашно не мелят. Нови избори и всички за ГЕРБ. Да си върнем нормалността в държавата. Стига шмекерии от ПП. Не стават.И президента ги намрази.
46
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Някой го е страх от избори, но кой ли?...
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Намериха ли джипа или киро вече е поръчал нов.
44
2
 
16
 
! Отговори
ПП ДБ - ВЪН преди 1 месец
Василев още в оня запис си го каза: Габриел няма да е министър - председател и ротация няма да има. Помните ли?
43
3
 
14
 
! Отговори
Гол преди 1 месец
Вие сте лъжата Ленче и скоро ще го разберете!
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая *** като каква се явява , знам изявата и като парапетаджийка , ментор е едно , ментърджийство е съвсем друго .
41
10
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 1 месец
Май ти и такива като тебе трябва да осъзнаят какво се случи. Запитайте се защо ГЕРБ, при все че бяха първа сила се съгласиха на тая "сглобка". Не беше проява на някакво благородство. Запитайте се и сега защо правят тия гимнастики, а не хвърлят хавлията. С няколко думи: ГЕРБ са с опетнена репутация на международната сцена. Това, че българите се правят на слепи и глухи, поради зависимости или поради глупост, не променя нещата. И тая агония ще свърши до няколко месеца.
40
3
 
12
 
! Отговори
СПОДЕЛЕНА преди 1 месец
Лена пак си търси майстор Киро -барнала се е и е готова за политики нови :)
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес кой гледа на киро и лена бебето. Линда или Елена
38
2
 
14
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Всъщност хищна мустакатке истината е , че на вас не ви се ротира, искате с 30 човека да управлявате
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие осъзнавате ли за какъв абсурд иде реч. Първо ППДБ не са печелили изборите, а ги загубиха, въпреки това им дадоха право първи да управляват от ротационното управление.Второ, няма как да искаш да налагаш на премиера две трети от министрите с които да работи. Но виновни са си ГЕРБ, че позволиха на тези да се самозабравят. С 60 депутати искат да са диригентите на сглобката за пълнене на джобове.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парапетка като каква и дават думата да не би да е премиер в сянка че прави изказвания и раздава правосъдие.Ти си враг на България
35
5
 
3
 
! Отговори
Пак същите преди 1 месец
Служебното правителство на Радев подкрепено от Герб и ДПС, а уж вече няма служебни правителства.
34
1
 
12
 
! Отговори
Пролет пукна преди 1 месец
РАЗГОНИХА СЕ ЛЪЖЦИТЕ И ЛЪЖКИНИТЕ.
33
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да повтаряте лъжите и клеветите на Дългия и другите балкански мискини, които сготвиха оная отвратителна манджа за местни пезевенци, отворете си очите и ушите и изгледайте няколко интервюта на това изключително умно момиче. В тоя побъркан свят на разгонени ергенки и измамни слагачески женички като Габриел, Бориславова грее със собствена безупречна светлина. Не ставайте ехо на лъжата.
32
1
 
12
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 месец
Извода е един такива като Лена са добри на млади години да ги метнеш на спалнята. Сега вече по на мъж прилича. Не бих се занимавал.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Габриел ми изглежда свястна Ленче, просто е мисирка на Боко, докато ти спа с Киро, което в политиката се използва :)))
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя бухал пък нито е бил там нито някой му пука за глупостите които ръси. А че Денков бил обиждан и преглъщал, че той си е такъв. Свикнал е да го мачкат. То затова в Европа нищо не постигна със срещите си. На всичко му казаха НЕ и той мънкаше АМИ ДОБРЕ. Време е Пълен Провал да осъзнаят че вече не могат да диктуват какво става в страната и че те са тези които трябва да се съобразяват с другите. А има ли избори ще разберат какво е Пълен Погром!
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена обръсна ли си мустака :)))
28
4
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Ох, Ленче, гледай си детенцето, поне да навърши годинка и да проходи! После, стига да има кой да го гледа, ти, като искаш, бъди политичка! Цял живот можеш да се занимаваш с политика. Ама точно сега бебето има нужда от тебе най-много!