Мутафчиев: 1 май е твърде късно за обединение на леви формации

Левицата трябва да е обединена на изборите на 9 юни, иска той
Обновена: 27 апр 2024 12:38 | 27 апр 2024 12:27, Анисия Иванова
8
Мутафчиев: 1 май е твърде късно за обединение на леви формации
Снимка: БГНЕС

“На този пленум ръководството на БСП трябва да осъзнае пред какви предизвикателства е поставено. Трябва да се направи всичко възможно Левицата да се яви обединена на изборите на 9 юни”. Това заяви Петър Мутафчиев на влизане на пленума на БСП, на който партията реди кандидатските си листи за изборите за НС и ЕП.

“Не може да се явим с пет листи. До 4 май има още близо седмица, до утре ръководството трябва да направи всичко възможно да събере всички формации, които са заявили, че трябва да се явят на избори, и да ги обедини около идеите на социализма”, смята Мутафчиев.

Той коментира, че 1 май е твърде късно за това да се случи. “Часове не трябва да се губят. Второто предизвикателство е да намерим достойни хора, с позиции във външната политика на България и ЕС”, отбеляза Мутафчиев.

Мутафчиев припомни, че в Европарламента няма законодателна инициатива, а се търси съгласуване между отделните формации и държави, за да се постигне правдиво законодателството. “Надявам се, че не личните интереси и на определени групи хора ще надделеят”, добави Мутафчиев. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Избори 2024
Григорова: БСП щеше да има четири общински съветници, ако не бях аз
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Петър Мутафчиев като министър така управи БДЖ , че нищо вече не става от железниците! Помним как беше тоя като министър- дясна ръка ляв джоб- политици маскари!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
ОТДАВНА ЗАГУБИХТЕ ЛЕВИТЕ ИДЕИ, ВСИЧКО ВЕЧЕ ОПИРА ДА ЛЕВИЯ ИЛИ ДЕСНИЯ ДЖОБ.....ХАХАХА....ПОНЕ СИ ГО ПРИЗНАЙТЕ....!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
888 преди 1 седмица
Уви, за огромно съжаление в Бг отдавна нема Идейна Левица, остана само Олигархията, все отрочетата на БКП и ДС чиновници и служители!!! Дедовците и бабите дето ви се "връзваха" и гласуваха за вас са вече у Четвъртото Измерение!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
кои са тези идеи за обединение тези лозунги ги забравете днес няма ляво нямадясно всичко е кокал я кажи ти какъв ти е бизнеса та ще призоваваш за обединение
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма нужда от обединение с такива, за които Нинова е проблем.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
какво обединение търсите с Нинова , разкарайте я и тогава го търсете