Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления

България ще продължи да оказва политическа, хуманитарна, материална и военна помощ на Украйна
24 фев 2024 08:25, Елка Василева
1109
Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява премиерът Николай Денков в обръщение по повод 2 години отначалото на войната в Украйна.

„На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е започнала война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят.

Още по темата
Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел – една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена.

С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъ няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България.

Нашата страна отдавна направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава. Преди две години Кремъл ни напомни, че трябва да се борим за мира и да защитаваме нашите ценности всеки ден.
Днес ги защитаваме, като продължаваме да подкрепяме Украйна – жертвата на тази агресия.

България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна.

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ.

А България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!“, заявява премиерът Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 6 месеца
Денков,ти си марсианец! Пожелавам на това малко току прохождащо момиченце Войната голямо да порасне. Защото досега само плюеше и повръщаше. Война на мама и татко -руската Трагедия и Украинската Комедия. Но нека видим ! Как така в тоя средно статистически грозноват театрален секс само мама е виновна? А таткото не избиваше ли в Донбас? Не ставаш за нищо ,Денков. Българите не искаме да отглеждаме това съветско дете на простащината. В случващото се виновни са и московити и киевчани.СССРски абсурд!
64
23
 
3
 
! Отговори
БУТАЙ АЛЬОШАТА преди 6 месеца
СМ1РТ НА КОМУНИЗМА И ПУТИНИЗМА!
63
2
 
20
 
! Отговори
По украинската преди 6 месеца
Телевизия, се смееха и га_вреха с Денков че е марионетка на САЩ и ако САЩ наредят, ще си даде и га_щите на Украйна!!!
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков вместо да разпространява лъжи чиста проба 24 карата -- да започва да събира костюмите на депутатите и да ги праща на Украйна, че ще им трябват официални дрехи за капитулацията.
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя съсел да обясни как точно ще изправи пред съда лидер на ядрена свръхсила? Съд трябва да има за тия дето раздават нашите пари на други държави, докато тук здравеопазването тъне в мизерия, и не само то
60
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може ли да окажем и помощ с жива сила, но само от вашата парламентарна група. Ти, Лорер, Кокорчо, Кирчо и Мравояда защо не идете да помогнете на Украйна на фронта?
59
4
 
19
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 6 месеца
ДЕНКУФ ДАРЛИН КОЗЯК ТЕ ПРЕДОЗИРА !
58
3
 
27
 
! Отговори
Новини от фронта преди 6 месеца
Само за последното денонощие руските войски освободиха три населени места Степовое Ласточкино и Победа плюс десетки километра ненаселени територии. След превземането на Авдеевка руските части завиха на запад и сега ще излязат в гръб на Укро Вермахта в Угледар който също Авдеевка бетонна крепост строена 15 години. Задава се поредния чувал за Бандер Офци. Освен ако не избягат навреме, като някои от Авдеевка, но не всички успяха.
57
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оценката за ротационните участници е нула ОООООО.
56
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 48...Подкрепяйки Русия ,ти ще докараш войските на Путин и в България.Не мислиш ли?
55
0
 
37
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 месеца
Денков и Тошко Тагарев да заминават доброволци на фронта. Тогава ще им повярвам.
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
...каза джуджето, което прави ***. Чуваш ли се изобщо какви ги говориш?
53
2
 
38
 
! Отговори
джо преди 6 месеца
Да съд ще има за всички като този мишок, и другите натовски шмекери, които открито докараха войната в Украйна и продължават да я подкрепят . И Бог е свидетел кой носи вина за страданието на двата народа, защото, никъде и никой не се е изказал срещу украинския народ. Тази война започна още на Майдана. Знаем много добре кой подкрепи нацистите. 22 година руснаците се включиха в нея, защото дипломацията беше отхвърлена.
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще я спечели и то с пълна капитолация на Украйна. А терапията която Русия им прилага няма да я забравят никога.
51
30
 
2
 
! Отговори
Tuta Torino преди 6 месеца
ДЕРУСИФИКАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ СЕГА!
50
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С приказки не става, Денков. Тези локуми ги разтягай някъде другаде.
49
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ти да видиш! Казал академика, и ще стане. Не им увират дървените глави, че Русия няма как да не победи. Та да видим, какво ще дрънкат, като Русия ПОБЕДИ нацистка Украйна!!
48
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Интересно, а за Денков и шайката "Сглобка" предвижда ли се правосъдие???
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тя Русия е спечелила още преди да почне тази война , а тези калилинки още не го осъзнават
46
1
 
41
 
! Отговори
Хора преди 6 месеца
Кажете ми сега как да не подкрепяш Русия когато гледаш и слушаш нашите политици?!