Денков: 24 май е най-светлият празник, който обединява всички

Аргументите срещу идеята да е национален празник нямали съдържание
Обновена: 24 юли 2023 19:21 | 24 юли 2023 14:24, Камелия Цветанова
447
Денков: 24 май е най-светлият празник, който обединява всички
Снимка: БГНЕС

Датата 24 май е най-светлият празник, който обединява всички, смята министър-председателят акад. Николай Денков.

Предложението 24 май да стане национален празник дойде от ПП-ДБ.  

Още по темата
Николай Денков не вижда причина да се откаже от предложението си на коалицията.

Според него аргументите, които се чуват във връзка с идеята, нямат никакво съдържание.

"Като човек на науката, за мен 24-ти май е бил най-светлият празник, който ни обединява всички. Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила срещу това, че 24-ти май е светъл празник", посочи Денков. .

Според него 24 май е празник, който не ни вторачва само в миналото, както били доста от останалите, а правел по хармоничен начин прехода от миналото към бъдещето.

Всичко за дискусията около националния празник вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
0
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 8 месеца
За всичката тази гавра сме виновни всички ние. Виновен съм аз, виновен е всеки който пише тука виновен е всеки който чете това. Виновни сме защото сме навели глава и търпим. Виновни сме, че се продаваме за 50 лева. Виновни сме, все чакаме да се оправят нещатата от самосебеси. Виновни сме защото явно вече сме изгубили човешкото и всичко в нас. И господ да ни е на помощ ако продължаваме да търпим всичко това с наведени глави.
389
1
 
3
 
! Отговори
00000000000 преди 8 месеца
Дайте да сринем всички паметници от цялата Българска земя на загиналите в Руско-Турската война и панорамата в гр. Плевен за да угодим на Американците. Да преработим и историята, че са дошли американците да ни освободят. Както правят всички власт имащи правителства и партии, когато дойдат на власт. Такива блюдолизци вече не се търпят, да целуват задните части на силните на деня.
388
6
 
2
 
! Отговори
Докато има преди 8 месеца
Руски под Логи в БГ нищо не може да я обедини
387
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много трудно ще й е на България да се отърве от руското комунистическо влияние. Навлезли са навсякъде хора с руско потекло, корени, идеи, самосъзнание, в партии, в политика, в бизнеси, олигарси. Не виждам как България ще се европеизира.
386
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кои обединява 24 май? Всички славяни? От руснаци, украинци до хървати и словаци? Денков е руска п о д л о г а!
385
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кои обединява 24 май? Всички славяни? От руснаци, украинци до хървати и словаци? Денков е руска ***!
384
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да 24 май е най-светлият празник. Още си спомням как преминавахме пред мавзолея и комунистическия диктатор Тодор Живков ни махаше от високо. По говорителите съобщаваха имената на всички комунистически лидери. А хората бяха насилвани да ходят на манифестацията с балони и знамена и лозунги. Чудесен спомен и още по-чудесен празник! Затова мразя 24 май, заради вас комунистите!
383
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що нищо не се споменава за 6-ти септември? Щото русия е била против ли?
382
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
де-Менков, знаеш ли колко псувни събра днес,но на теб не ти пука,важно е от козяк да те одобрят и не забравяй,че зависиш от тиквата !
381
0
 
1
 
! Отговори
до Румен 367 преди 9 месеца
Вие не сте чели. В Пространното житие на Кирил Философ пише, че иператорът казал:"Вие сте солунчани, а всички солунчани чисто славянски говорят". Т.е. ТОЧНО за славяни и славянски език става дума и дело.
380
1
 
0
 
! Отговори
до Румен 367 преди 9 месеца
Вие не сте чели. В пространното Житите на Кирил Философ пише, че императорът казал: "Вие сте солунчани, а всички солунчани говорят чисто славянски". Така че ТОЧНО за славяни е ставало въпрос.
379
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди миналите парламентарни избори пък политиците решиха да занимават хората с Паметника на съветската армия да надъхват избирателите. Преди избори основно евроатлантиците бивши членове нА БКП и техните наследници занимават хората или с тоя паметник, дали да бъде демонтиран или с това дали не трябва да си сменим националния празник. Много елементарни и досадни типчета.
378
8
 
1
 
! Отговори
дедо ви преди 9 месеца
абе стига с тази възхвала на 3 март. още ли вярвате че Русия е ходила тия километри да ни освободи ? тръгнали са за Босфора ние се оказваме на пътя им и тъй като сме под турско иго почва битката защото турците са се опитали да ги спрат. стига с това русия или ссср са ни освободили , това са комунистически лозунги наложени ни през годините. проумейте че сме били окупирани , и не само ние.нито русия нито ссср са ни били приятели .
377
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая тема я вадят преди избори да надъхват избирателите си, така беше и преди миналите парламентарни избори. Не е хубаво така да си правиш ПР, но нашите политици толкова си могат. Не е хубаво така да разделяш хората и да им отклоняваш вниманието с теми, които не са да дневен ред.
376
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стани бе човек,що пълзиш! С пълзене става в науката,в политиката не!
375
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не барай на светлия празник! А празника на празниците е освобождението от турско робство! Щото без освобождението щяхме да ходим с фесове и шалвари! Помоли американците да ти разрешат!
374
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сорос Денков мекотело без гръбнак,говореща глава кукла на конци
373
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този плъх пак говори каквото са му казали.Ще се срещнат съвсем скоро с народната любов
372
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей, плъxчe, виж резултатите от анкетата - ЗА 3-ти март - 51%, за 24-ти май - 21%. Шах и мат!
371
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересен катарзис преживяха демократите ни Пеевски за шеф на ДАНС не може, но няма проблем да променят заедно конституцията ни , писана от изтъкнати юристи и гласувана от Велико народно събрание.