Денков: 24 май е най-светлият празник, който обединява всички

Аргументите срещу идеята да е национален празник нямали съдържание
Обновена: 24 юли 2023 19:21 | 24 юли 2023 14:24, Камелия Цветанова
447
Денков: 24 май е най-светлият празник, който обединява всички
Снимка: БГНЕС

Датата 24 май е най-светлият празник, който обединява всички, смята министър-председателят акад. Николай Денков.

Предложението 24 май да стане национален празник дойде от ПП-ДБ.  

Още по темата
Николай Денков не вижда причина да се откаже от предложението си на коалицията.

Според него аргументите, които се чуват във връзка с идеята, нямат никакво съдържание.

"Като човек на науката, за мен 24-ти май е бил най-светлият празник, който ни обединява всички. Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила срещу това, че 24-ти май е светъл празник", посочи Денков. .

Според него 24 май е празник, който не ни вторачва само в миналото, както били доста от останалите, а правел по хармоничен начин прехода от миналото към бъдещето.

Всичко за дискусията около националния празник вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обикновено фирмите си сменят името,когато фалират!Ние фирма ли сме,или държава?И до там ли го докарахме?
329
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз не искам да се обединявам като вас с мутри.Стига с тая мантра.
328
2
 
15
 
! Отговори
Аз пък имам друг преди 9 месеца
въпрос: Защо след като е празнуван повече от 100 години (вече), трябва да си сменяме националния празник? Ние държава ли сме или фирма някаква? Ами да си сменим и флага тогава? Какво се мотаем?!
327
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А трети март кого не обединява бе, академиче?! За кого не е празник трети март? Накрая да не се окаже, че не си Денков, а Денкоглу?
326
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Под труско да бяхме останали, пак по-добре щеше да бъде! Или поне някоя друга супер сила да ни беше освободила. Сега щяхме да сме супер сила в Европа! Вместо това, сме на първо място по смъртност и бедност и рускоблизене! руснаците както сега искат да поробят Украйна, са искали да поробят и нас под предлог, че ни "усвобождават"!
325
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първото регистирано честване на св.св. Кирил и Методий по нашите земи е за 1805 г. в Шумен. Повтарям: 1805 г в Шумен. Шумен тогава е бил най-големият турски гарнизон на север от Стара планина. Празнуването на светите братя няма мищо общо с българската държаваност. И евентуално обявяване на техния ден за национален празник е стъпка към ПРЕКРАТЯВАНЕ на българската държавност.
324
4
 
4
 
! Отговори
Dodo преди 9 месеца
До Чичо *** - Никой не ти говори за 4-ти юли :))) И никой не казва нищо за отмяна на 3-ти март! Истината е , че след Освобождението попадаме под друга сфера на влияние, която за жалост е все още актуална. И друг исторически факт - поинтересувай се кога след 3-тият март България е била най - добре икономически и политически. Ами периода , когато не е била толкова силно под влиянието на освободителите.
323
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че кой ви отнема 3-ти март? ***
322
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
***, долу ръцете от дена на свободата!
321
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако немаше Трети март дали г-н Денков и останалите щеха да говорят на български? Вижте гърците и тях са ги осбободили русналите - нещо против Русия да са казали? Техният национален празник също е свързан с освобождението им и даже да преди 2 години руска военна част на този празник маршируваше по улиците на Александрополис.
320
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Става ясно само едно. Този и такива като него никога не са празнували националният празник на България който е 3ти март. Следващото нещо е да се опитат да разрушат паметника на връх Шипка свързан с тази дата.
319
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде стига лигавщини! Всичко оправиха, до националния празник опряха! Ще се захванат ли с нещо важно някога или ще го карат на принципа "да оставим работа и за следващ мандат, че ако вземем да свършим цялата работа ще сме излишни"?!? А пък вие, хора, другия път не ходете за гъби, че глей кви никнат у властта!
318
3
 
9
 
! Отговори
Чичо Чеп преди 9 месеца
За да не стават недоразумения, и да сменяме и новия направо да си вземем за национален празник 4 юли!
317
6
 
6
 
! Отговори
Panos Kamenis преди 9 месеца
Билгари, вашият НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК Е :: 1 АПРИЛЛОС == ТОГАВА Е ВАШИЯТ ДЕН. ТОВА Е.........a 3 март е Руско-Болшевишка Измислица .
316
0
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 9 месеца
Педлагам 29 юни да е национален празник - това е моят рожден ден, все пак!
315
0
 
7
 
! Отговори
БГ преди 9 месеца
Народ, който предпочита спокойствието пред свободата не заслужава нито спокойствие нито свобода! Поздрав на всички долари и рубли!
314
0
 
2
 
! Отговори
Копирано от уики-то преди 9 месеца
В отговор на молбите на Ростислав през 863 Византия отново нахлува във земите на българите, където не среща особена съпротива, защото те са на моравската граница, да се бият/и губят/ от подтикнатите от Византийците Великоморавия и Хърватия. Започват преговори и Борис е принуден да подпише мирен договор с който се задължава да разтрогне съюза с немския крал и да приеме източноправославното християнство и писмеността от Византия.
313
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков за четири дни цената на горивата се повиши първо с две стотинки за литър, а днес с още три. Росенец май ще ви изяде главата, марионетки.
312
1
 
24
 
! Отговори
Към Денков преди 9 месеца
А дали щяхме да празнуваме 24 май, ако не беше Русия и 3 март ? И нека Денков щом слуша нарежданията от Козяк, да посъветва тактично САЩ да си сменят националния празник от 4 юли на 9 май например или пък 2 февруари а може и 7 декември...която им хареса. Нека и те да почувстват какво е някоя друга страна отвъд океана да ти заповядва да си смениш националния празник. Нали така ?
311
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом България се е освободила на 3 март тогава защо на 22 септември празнуваме независимостта?От кого ставаме независими? Нали сме освободени?