Денков: 24 май е най-светлият празник, който обединява всички

Аргументите срещу идеята да е национален празник нямали съдържание
Обновена: 24 юли 2023 19:21 | 24 юли 2023 14:24, Камелия Цветанова
447
Денков: 24 май е най-светлият празник, който обединява всички
Снимка: БГНЕС

Датата 24 май е най-светлият празник, който обединява всички, смята министър-председателят акад. Николай Денков.

Предложението 24 май да стане национален празник дойде от ПП-ДБ.  

Още по темата
Николай Денков не вижда причина да се откаже от предложението си на коалицията.

Според него аргументите, които се чуват във връзка с идеята, нямат никакво съдържание.

"Като човек на науката, за мен 24-ти май е бил най-светлият празник, който ни обединява всички. Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила срещу това, че 24-ти май е светъл празник", посочи Денков. .

Според него 24 май е празник, който не ни вторачва само в миналото, както били доста от останалите, а правел по хармоничен начин прехода от миналото към бъдещето.

Всичко за дискусията около националния празник вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
3 март не е никакво освобождение, а е символ на поробването на българите от азиатските диваци! Горе главите! Скоро расия ще се срещне в отвъдното с ссср, където и и мястото!
309
3
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 9 месеца
То се е видяло, че скоро време ще върнем 9 септември като национален празник! Европодлогите безакълно дърпат дявола за опашката!
308
1
 
11
 
! Отговори
х преди 9 месеца
По какво познаваш цървула - не се радва на свободата, защото освободителят нещо не го кефи. Такива хора не заслужават нищо друго освен презрение. Това, че сме им дали власт, си е чиста проба диагноза на населението. И тя не е добра
307
1
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 9 месеца
Спокойно бе хора всичко е съгласувано с Който трябва, умно-красивите и ученият академик са изчислили, че точно от 24 май в България са започнали да пишат на кирилица и затова ще го честваме като национален празник. Не е ясно само нашите братя роми и турци които не могат да пишат на български какво ще честват, ама на тях ще измислим друг празник.
306
1
 
17
 
! Отговори
Трагедия преди 9 месеца
Такова българофобско правителство не е имало в цялата ни история.С такива управляващи на нас външни врагове не ни трябват
305
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държавата е в криза......на кой и как му хрумна да пипа националния ни празник??!?!? Защо смятате , че с вашите 506 099 имате права да променяте назионалния праник на държавата. Вие ли сте държавата???????
304
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-добре да е 24 май. На 3 март се веят и Руски знамена и така България се излага пред западните партньори.
303
5
 
4
 
! Отговори
Питам се преди 9 месеца
На времето, когато българите са направили България независимо царство от княжество, защо не са сменили националния празник да не е 3 март. Явно са решили, че е по-добре да има традиция и история вместо да чешат собственото си его и щом Основателите от Първото Велико Народно събрание са решили - значи това е. А тия сега са като комунистите дето ни туриха 9 септември.
302
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това предложение вероятно е на ДПС - Шиши и Карата. Не им е гот да им напомнят, как Русия им такава таковата през Руско - Турската война. Искат да ни мачкат още един век?По турско езика ни не е забраняван, но нямаме държава!
301
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България има един единствен национален празник и това е 3-ТИ МАРТ-честването от освобождението от турско РОБСТВО.Всички други празници нямаше да ги има ако не бяхме се освободили от това робство,мъжете щяхме да сме с резани пушки а жените ни да бъдат пингвини със забулени лица.Трябва да сме винаги признателни на хората които са загинали за нашата свобода независимо от коя национолност са.Народ който не почита своята история не е народ а РОБ.
300
1
 
11
 
! Отговори
КГБ преди 9 месеца
Точно определено "Посолство" , което коли и беси в последните 30 години из България - пробва много леко и тактично - докъде може да стигне и до колко е затъпял и с "промит Евро Атлантически мозък" НАРОДЪТ , живеещ тук! Ако видят СЕРИОЗЕН ОТПОР за датата на Националният ни Празник - Ще се откажат! Но след някой и друг месец - Ще пробват нещо друго! Може да бъдете убедени! Я за Българският флаг ... Я за Шипка... Я за Батак... Я за "Османското присъствие" !
299
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да сменяш националния си празник за да угодиш на господарите си. Има ли по голямо падение от това според вас? Мисля, че в Африка има племена при които празника на племето е свързан с вожда.После като сменят вожда си имат нов празник.
298
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сус бе рептил! Референдум за празника и ще видите на кого сте народни представители. 23% от 38% гласували. Марш от тука, че ..........
297
1
 
4
 
! Отговори
Паро Ембаргов преди 9 месеца
Е па 24май е национален празник и сега. Каква е разликата с 3март? И вдвата дни всички почиват.
296
1
 
10
 
! Отговори
Свобода или смърт преди 9 месеца
На оръжие, братя!!! Да спрем еничарите!!!
295
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
***, ще горите в ада за вечни времена.
294
0
 
4
 
! Отговори
Академик Денков преди 9 месеца
Предлагам компромисен вариант! Новият Национален празник да бъде - 9 Септември! Но не затова , за което вие си мислите и се досещате! А защото тогава е роден. В град Аскьово. Големият Български политик и Държавник - Асен Васков Василев! На 9 Септември 1977! Да живее Асен Василев! Да живее 9 Септември!
293
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Харесвам и 24 май и 6 и 22 септември, но свободата си е свобода.Не барайте 3 март че няма да е красива гледката.
292
1
 
12
 
! Отговори
Лицемер преди 9 месеца
С това си предложение сложихте разделителна линия между 24 май и 3 март, нещо което никога не го е имало. Поздравления, опорочихте и политизирахте и тази последна останала светла дата - на българската писменост и култура. Когато и да отидете на бунищeто на историята все ще е късно.
291
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вдига се пушилка /няма как да се промени 3-ти март, че ще стане мазало/, за да се прокара нещо, каквото са си намислили и без да му обърнем внимание. Както пуснаха прокурорското *** под домашен арест, докато ни занимаваха с рибай ***.