Делийски: Обществото иска правителство

Ще доминират интересите на външните партньори
17 окт 2022 19:08, Росен Стойчев
21
Делийски: Обществото иска правителство
Снимка: БГНЕС

"Огромна част от обществото очаква да има правителство, което да работи антикризисно. Очакват го и нашите евро-атлантически партньори, очакват го и инвеститорите и спонсорите в политиката, единствено политическите лидери все още се ослушват как точно да стане, за да минимизират загубите от евентуално не съставяне на правителство. По силата на тази логика, под влиянието на тези фактори, очаквам да бъде съставено правителство.

Още по темата
Не бива да очакваме, че то ще направи кой знае какво, защото интересите на външните партньори и на спонсорите ще доминират интересите на хората".  Това каза пред БНР политологът Страхил Делийски.

"Огромната част от българското общество свързва качеството на демокрацията със способността на държавата да се справя с бедност и неравенство. Нещо, което в рамките на публичния разговор на политическия елит, много рядко виждаме. Не всеки тип държава е призвана да се бори с неравенствата и бедността. Социалната държава - да, но нашата държава е ултра пазарна", добави Делийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обществото иска правителство, което ще му осигури евтин газ, евтина електроенергия от АЕЦ, без минаване през борсата за вътрешния пазар, да няма инфлация, евтината енергия да привлече компании от Европа, вместо да бягат по Африка! Такова правителство ще векува!
16
0
 
3
 
! Отговори
,,,, преди 1 година
правителство искат само, страхливи и плашливи овце които през живота си не са поемали отговорност и поверили живота си на системата, не могат да живеят без контрола и системата, правителството което да им нареди кога да вдишват и да ходят в wc..
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ko? Не!
14
0
 
5
 
! Отговори
Милка преди 1 година
Тези с избирателна активност 36% ли искат правителство,или онези,близо 70%,дето ви плюха по лицевата фасада и са ви отписали напълно!6 МИЛИОННА БЪЛГАРИЯ Е В ТЪЧА!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да има правителство. В най-добрия случай ще направят още едно политическо недоразумение но ще е по-зле и от предишното и няма да изкара и няколко месеца. Ще мине известно време докато някои политици разберат че трябва да се откажат от политиката, в противен случай доверието към техните партии ще продължава да пада.
12
0
 
6
 
! Отговори
Обществото иска преди 1 година
некъпан брадат веган с неизвестен пол и женска прическа като делиЙски да не му казва КАКВО ИСКА ОБЩЕСТВОТО! Изборите ясно показаха : мижав интерес към продажната евроатланДическата пасмина! Няма за кого да гласуваш! Затова само 1/3 гласуваха!
11
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Следващите избори ще бъдат Не Мур"гавите срещу Мур"гавите.
10
0
 
7
 
! Отговори
При бай Ставри преди 1 година
Играят карти, Бойко, Слави, Мехмет и бай Ставри. Къде се покриха тези момчета?
9
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Господарят(народа) казва на слугите(депутатите) , че ще ги гърби ако не направят правителство.
8
0
 
10
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Кое е това общество, което искало правителство? Като видях фамилията на авторитета, си мисла, че е македонец от малцинствата.
7
0
 
12
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Не искаме правителство а политици в затвора! Харесал съм си Асенка Василева за булка!
6
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Едно правителство трябва първо да защитава интересите на собственият си народ, това е отговорност,каква клетва полагат,а не интересите на външните партньори
5
0
 
6
 
! Отговори
Този пък! преди 1 година
Не! Не щем! Баем си срещу Боце честно казано, но в страната останаха основно *** и гласуват за подобен им по ум. Но дори и те не са силно убедени в кабинет на Боце.
4
0
 
18
 
! Отговори
Му-хльо преди 1 година
Откъде изнамериха това дрънкало?!Точно голямата част от обществото не иска никакво правителство в този момент,защото парламента е пълен с предатели,които ще ни тикнат във войната.
3
1
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Престанете с папагалското говорене.Кажете най-важното.Дали хората искат правителство с участие на герберастите.БОЛШИНСТВОТО ОТ ХОРАТА НЕ ИСКАТ ГЕРБЕРАСТИТЕ.Може да има правителство,но без крадците от банкя.
2
0
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Асан иска долари и марки :)))
1
0
 
18
 
! Отговори
А иска ли ВОЙНА? преди 1 година
Защото единствената причина да ни натискат да направим правителство е че служебното правителство няма правомощия да ни вкара във война, но редовно такова ИМА правомощия. И като им наредят ще си гласуват под атрой!