OpenAI разработва търсачка, конкурираща Google

Тя ще е базирана на изкуствен интелекст
10 май 2024 18:30, Инна Ангелова
7
OpenAI разработва търсачка, конкурираща Google
Снимка: ЕПА/БГНЕС

До дни OpenAI ще пусне в интеренет свой прокукт - търсачка, базирана на изкуствен интелект (ИИ), който да бъде в пряка конкуренция на “недосегаемия” Google. От Ройтерс съобщават още, че OpenAI е подкрепян от Microsoft. От OpenAI отказаха коментар към този момент.

Новината, че пускат нова търсачка, базирана на ИИ идва само няколко дни преди годишната конференция на Google. Срещата е насрочена за вторник. На нея се очаква технологичният гигант да представи много свои продукти, които да включват и изкуствен интелект. Google обяви генеративни ИИ функции за собствения си едноименен двигател, цитира БНР.

Продуктът за търсене на OpenAI е разширение на неговия водещ продукт ChatGPT и позволява на ChatGPT да извлича директна информация от мрежата и да включва цитати. ChatGPT е чатбот продукт на OpenAI, който използва авангардни AI модели на компанията, за да генерира човешки отговори на текстови запитвания.

Продуктът ChatGPT на OpenAI е определен като най-бързото приложение, което някога е достигало 100 милиона активни потребители месечно след стартирането му в края на 2022 г. Световният трафик към уебсайта на ChatGPT обаче се движеше като "влакче в увеселителен парк" през последната година и едва сега успява да се завърне към своя пик от май 2023 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: GoogleтърсачкаИИChatGPT
Още от Технологии
В прегръдката на Golden Hour: Xiaomi и блясъкът на новата серия смартфони Xiaomi 14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахах ... Година е 2024 и се напреварваме за търсачки! Мислейне си, че през 2024-а, ше трябва да се притесняваме за терминатори, а то ... Картинки къдвто Айнщайн е черен, папата е монголец или жена.... Хахахахах
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички търсачки са зле в днешно време. Филтрират резултатите и показват само мейнстрйм линкове и това което е позволено от властта. Преди 20 години не беше така! Търсачките показваха всичко без ограничение. Можеше да преглеждаш хиляди страници с линкове от всяко търсене и да намираш уникални неща. А сега ти дават само няколко страници и повечето са със "спонсорирани" резултати. Интернет отдавна не е свободна зона. Отделно схемите които въведоха за "авторските права" и бисквитките.
5
1
 
5
 
! Отговори
петър плет плете преди 1 седмица
Много ток трябва за този ИИ, не е еко и Грета Тунберг не го харесва
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Яндекс е супертърсачка, успешно конкурираща Google.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
свърши се
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще ти подава само политкоректна информация .. Ще знаеш каквото подаде ЦРУ
1
1
 
2
 
! Отговори
Пф преди 1 седмица
На кой му дреме? Е ай ме ай...бошлаф работа е всичко това.