Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата

От служебния кабинет да обявят търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, поиска лидерът на ГЕРБ
31 юли 2022 12:01, Елка Василева
354
Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата
Снимка: архив, БГНЕС

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС и оправихме отношенията. Да не ми е било лесно? Толкова тежки бяха отношенията". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на Изпълнителното бюро на партия след среща, свикана от Борисов, за да търсят изход от газовата криза.

"Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку -  договорени са на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро цена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", каза още тя.

Още по темата
На брифинга присъстваха и Делян Добрев и Томислав Дончев. Делян Добрев от своя страна заяви, че газът е с 30% по-скъп.


„За българския народ едва ли имат значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция", каза още Борисов.

Според него в момента на България й извиват ръцете.

И се обърна към останалите политически партии, като заяви, че за съюзник ще считат всеки, който подкрепи първите документи.

„Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% диверсификация на газ от "Газпром". Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10 г. за доставки на втечнен газ. За да може бизнесът и домакинствата да знаят за колко ще купуват газа", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Втори закон - таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Трето - втората част на ескадрилата Ф-16. Или ще се модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто - 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето - да се спре издевателствата с цената на тока“, допълни още Борисов.

По думите му, ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, това е начин да се спре.

От „Газпром“ и от „Лукойл“ българите губят по 20 милиона лева на ден, каза още Бойко Борисов.  

Делян Добрев заяви, че в ГЕРБ са получили „от гражданин писмо, изпратено от „Булгаргаз“ до Български енергиен холдинг“, в което се казва, че има оферта и се иска одобрение на офертите, дават се сравнения на цените и се обръща внимание, че няма къде да се разтоварят корабите. Ние днес не знаем дали правителството е приело офертата за седем кораба и, ако е приело, къде ще ги разтоварва, допълни Добрев. По думите му официалният посредник на „Газпром“ се завръща и резултатът е, че газът е с 30 на сто по-скъп. Според Добрев „правителството, което се прави на евроатлантическо, излиза, че работи за „Газпром“ и за „Лукойл“. „Газпром“ и „Лукойл“ не са печелили никога толкова, колкото печелят сега", допълни Добрев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мястото ти е в затвора, не в политиката!!! *** мазен гаден долен чекмеджия ***
165
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се бре, ти 12 години нинщо не можа да договориш сега ще договориш. Гледаш само да се нагласиш на хранилката.
164
22
 
11
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Борисов е доказан политик дипломат държавник Борисов е ЛИДЕР Неговите противници не успяха да го унищожат Каквито и лъжи да пишете се вижда ясно кой кой е тук и сега в България
163
8
 
15
 
! Отговори
Бате преди 1 година
Боце лъже най- добре. Излъга за бай Миле, така, че повече никой не го потърси. Излъга , че е от социолистическо котило, така ,че никой вече не говори за това. 12 години управлява лъжейки , нищо не направи. Всички забравиха за няколко месеца. Още близо 1000000 българи емигрираха обаче . Продадени и предадени бяха почти всички български интереси. Европейските средства се изливаха само ! в "правилните джобове". Накрая тка се разпищоли , че и в спалнята му гол го снимаха. Но! Е такъв сладък нали?
162
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Брюксел нарекоха Борисов "ефективен политик". Факт, който комунистите от БСП/Радев/ДС/ПП/ДБ, не искат да признаят.
161
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
166 Ти помниш като кокошките.
160
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
166 Всички в ЕС, на най-високо ниво признаха успешната дипломация на Борисов Ердоган. Широко отразена в западните медии. Особено тази за бежанците.
159
6
 
10
 
! Отговори
дежа ву преди 1 година
Аз помня,че Тиквата заяви, че до два месеца ще спре и войната между Русия и Украйна....
158
0
 
0
 
! Отговори
европески гном преди 1 година
ти кат с е разбереш той теб чака да ти го подари
157
3
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Кирето поизгони рашагите,но фабриката за *** на Путин не спира?Постоянната дъвка до обяд защо Борисов направи Балкански поток,а след обяд защо не направи Южен Поток!Кратък отговор!Южен поток беше скорострелен корупционен проект на руската,путинска мафия!Цялата газопреносна мрежа щеше да стане собственост на Газпром и щяхме да духаме колективно супата!Проекта беше спрян от ЕС и Орешарски с подвита опашка на бито куче поднесе в плик оттеглянето му в енергийната комисия на ЕС.Какъв Бойко тук?
156
5
 
7
 
! Отговори
само питам преди 1 година
Всички,които рутят Борисов разтягат няколко мантри и п,чи масала,които ги набиват в главите на крадливите п,ростаци в БГ до главозамайване и умопревъртане!Първа мантра,Борисов е шефът на мафията?Въпрос,кой шеф на мафията ще допусне шепа *** да плашат семейството му и да разнасят ковчези пред къщата му?!Ако беше,щеше до сега един по един да ги е насочил към Орландовци.Пример,Путин и почерпките с Новичок!Крадял милиарди?А защо ТЕЗИ,гелосаните не ги спестиха и не направиха нищо с тез милиарди?
155
9
 
11
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Бензина и нафтата , станаха скъпи като олиото за пържене на картофи...ТОВА Е ПРОМЯНАТА!...АЙДЕ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КИРЧО КОКОРЧО И КОРНЕЛА....!
154
13
 
8
 
! Отговори
ФАКТ --НЕОСПОРИМ: преди 1 година
При ГЕРБ живота беше песен и слънце на морския бряг у Гърция---сега е плач за евтин хляб , гориво и тотална инфлация!
153
7
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ВИЕ ГЛЕДАЙТЕ У НЕДОКАЗАНОТО ЧЕКМЕДЖЕ НА БОЙКО ---А , НЕ ГЛЕДАЙТЕ У ТОРБЕТО С ПАРИТЕ НА КОРНЕЛА ОТ ИЗНОСА НА ОРЪЖИЕ И НЕ СЛУШАЙТЕ ЛЪЖИТЕ НА *** И КОКОРЧО.....ХА,ХА,ХАААА.....АЙДЕ , ДАНО ТОВА ВИ ТОПЛИ ЗИМАТА!!!
152
8
 
10
 
! Отговори
Герб убийци преди 1 година
Тоест Борисов е за продължаване на мизерията за високите цени и ескалация на войната до ядрен конфликт! Хубаво е че се изпусна и да се знае истината и никога повече да не гласуваме за герб! Никога повече за тоя бандит!
151
3
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ И БОЙКО МОГАТ преди 1 година
...КОЙТО НЕ ВЕРВА , ШЕ ПАТИ , ЩЕ ГЛАДУВА И СТОИ НА СТУДЕНО---ДОКАЗАНО Е!!!!!
150
3
 
12
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Ти вече се разбра! И за сръбската тръба финансирана от НАС и една пътна карта загуби и ............ аре стига вече не се напрегай толко!Гледай си магнолиите!
149
0
 
3
 
! Отговори
лоша работа преди 1 година
Много луди по тия форуми,много нещо!!!
148
4
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
БОКО ЧЕКМЕДЖЕТО ЩО НЕ СЕ РАЗХОДИ КАТО КИРЧО ПЕША ПО ЦЕНТЪРА ,ЗАЩО ГО ПАЗИ ЦЯЛА ТУМБА МУТРИ ОХРАНИТЕЛИ,СОФИЯ ЗАПАД ОХРАНА НА ЧЕРЕПА ОХРАНАТА Е ОХРАНА НА ТИКВАТА.
147
0
 
2
 
! Отговори
Pepe преди 1 година
Хахахахах