Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата

От служебния кабинет да обявят търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, поиска лидерът на ГЕРБ
31 юли 2022 12:01, Елка Василева
354
Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата
Снимка: архив, БГНЕС

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС и оправихме отношенията. Да не ми е било лесно? Толкова тежки бяха отношенията". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на Изпълнителното бюро на партия след среща, свикана от Борисов, за да търсят изход от газовата криза.

"Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку -  договорени са на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро цена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", каза още тя.

Още по темата
На брифинга присъстваха и Делян Добрев и Томислав Дончев. Делян Добрев от своя страна заяви, че газът е с 30% по-скъп.


„За българския народ едва ли имат значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция", каза още Борисов.

Според него в момента на България й извиват ръцете.

И се обърна към останалите политически партии, като заяви, че за съюзник ще считат всеки, който подкрепи първите документи.

„Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% диверсификация на газ от "Газпром". Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10 г. за доставки на втечнен газ. За да може бизнесът и домакинствата да знаят за колко ще купуват газа", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Втори закон - таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Трето - втората част на ескадрилата Ф-16. Или ще се модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто - 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето - да се спре издевателствата с цената на тока“, допълни още Борисов.

По думите му, ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, това е начин да се спре.

От „Газпром“ и от „Лукойл“ българите губят по 20 милиона лева на ден, каза още Бойко Борисов.  

Делян Добрев заяви, че в ГЕРБ са получили „от гражданин писмо, изпратено от „Булгаргаз“ до Български енергиен холдинг“, в което се казва, че има оферта и се иска одобрение на офертите, дават се сравнения на цените и се обръща внимание, че няма къде да се разтоварят корабите. Ние днес не знаем дали правителството е приело офертата за седем кораба и, ако е приело, къде ще ги разтоварва, допълни Добрев. По думите му официалният посредник на „Газпром“ се завръща и резултатът е, че газът е с 30 на сто по-скъп. Според Добрев „правителството, което се прави на евроатлантическо, излиза, че работи за „Газпром“ и за „Лукойл“. „Газпром“ и „Лукойл“ не са печелили никога толкова, колкото печелят сега", допълни Добрев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
5
 
! Отговори
Долу преди 1 година
Ти повече няма да се разбираш с никого ще си предимно отговорна опозиция докато не откачиш от яд и тогава някой хубав ден ще те намерят починат от инфаркт за да не ти се разприказва голямата уста. Отърва се от хорския яд Славчо и Мая ти помогнаха да финтираш обществото. До преди протестите финансирани от черепа планът беше да ти пръснем мозъка по жълтите павета. Е! Отърва се - сега си стой в опозиция и си живуркай животеца.
145
3
 
17
 
! Отговори
Кръстьо преди 1 година
Явно Борисов е национално съкровище ! Затова мястото му е в трезора, при бай Ставри ...
144
1
 
16
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 1 година
Ако СДС-Чумата не беше изкормила държавицата ни,а ГРОБ-Шайката начело с Асфалт паша и Цвъки(Молитвенатазакуска) не бяха корумпирали магистратите и полицията, Боко Тариката отдавна щеше да дава интервютата си от"хотела"на Бай Ставри с парцала и кофа в ръка .
143
1
 
1
 
! Отговори
Бико преди 1 година
"Кирчовата глупост"
142
3
 
3
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Никой,България от къде получаваше газ до Китовата глупост. По тръбата от Турски поток. Балкански поток е сто процента българска тръба и ние решаваме каква газ да транспортираме. ГАЗПРОМ ще се ощипят като мине три годишния договор за транзитиране към Сърбия и Унгария.България ще поставя условия. Това *** глави не могат да разберат.
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи баба "Тенк Ю" за 4 пъти по- ефтиния американски газ... Всички политици, които са управлявали и управляват от 1944 г. до сега трябва да .... *** XXL XXL .....
140
3
 
17
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Аз само да припомня, че заради именно този български "политик "Балкански поток" беше спрян в интерес на чужди държави. Затова сега съществува "Турски поток". Ако небеше ей тоя гений еднокнижник дето го гледате на снимката, газта щеше да идва директно при нас. А сега ще я прекупуваме на тройна (сугурно) цена, и освен че Путин ще ни язди, и Ердоган също ще ни яхне. Тоя другия гений сегашен пък, с неговите лъжи за ефтин газ и корабите, дето се редят вече на опашка да ни зареждат няма даже и да го к
139
1
 
4
 
! Отговори
фък оф Туркобойко преди 1 година
Турция и Червена България на БКП от 9.9.1944 до 2022 унищожиха над 4 000 000 българи изповядващи Исляма в Гърция, Турция и прочие Балкани чрез ПОТУРЧВАНЕ за да се платиме сметката че Турският евреин ПАРВУС 1917 им основал СССР унищожавайки Руската Империя...................................... Фердинанд Сакскобургготски е български националист заложил на ИСЛЯМОБЪЛГАРИТЕ заедно с Хрисияните но загубил всички войни
138
0
 
3
 
! Отговори
Алкохолец баца преди 1 година
До Пускайте етанолаДосега беше скъп с евтиния петрол ,но вече е рентабилен.От 3 кг царевица се получава 1 л. етанол .Царевицата на едро е 60 ст сега което излиза на 1,80 за литър етанол почти наполвина на бензина. При цена на бензина над 3 лв етанола е идеален за нашите условия на всякъде има матрал... Имаме земя за цвекло и заводи за захари от кило захар излиза 0,6 л етанол...
137
0
 
4
 
! Отговори
Пускайте етанола преди 1 година
От 3 кг зърно излиза един литър етанол=1л бензин.Киро и Корнелия раздадоха 22 милярда за те си знаят.За теа пари до всеки областен град по един завот за етанол от растителни отпадъци и зърно щеше да има.Хем работа за социално слабите хем чисто гориво за коли и котли.Бразилия от години ползва етанол вместо бензин...
136
1
 
16
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Така и не стана ясно, какво е вършил ГЕРБ 12 години, та се бута още - в момента сме най-бедните в Европа - а имаме море и прекрасни планини, чудесна земя, за обработване, имаме това-онова, като полезни изкопаеми, имаме работливи хора.Вместо това - сме на дъното - бедност, мизерия, безизходица. 100 лева пенсия - на днешните цени - за 30 дена - как ще оцелееш, това беше ГЕРБ.
135
13
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
135 пиши от свое име ТИ не можеш вода на малкият пръст на Борисов да донесеш ПИСАЧ БЕЗДЕЛНИК ЩЕ СЕ МЕРИ С ДОКАЗАН ДЪРЖАВНИК Я ВЪРВИ ДА СЕ ТЪРКАЛЯШ НА ОРЛОВ МОСТ И И СКАЙ ОТ БОЖКОВ БИРИЧКА БЕЗПЛАТНА
134
10
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Давай Борисов С теб сме
133
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като какъв точно ще се разбере с Ердоган - като лидер на партия, отказала няколко пъти да направи правителство и върнала мандата ли?
132
1
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"Българите - това е народът, който имаше всичко, което е пожелавал, те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си: това е народът, на който се учудваше светът." Магнус Феликс Енодий, 486г н.ера!
131
0
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ооооо сетих се... по проводниците няма да се движат електроните за да има електроенергия и МОЩНОСТ КОЯТО СЕ ИЗЧИСЛЯВА КАТО СЕ УМНОЖИ НАПРЕЖЕНИЕТО И КОНСУМИРАНИТЕ АМПЕРИ, а МОЩНОСТТА ЩЕ СЕ ИЗЧИСЛЯВА КАТО СЕ УМНОЖИ НАПРЕЖЕНИЕТО - МЮЗЮЛ РЕЛИГИЯТА и КОНСУМИРАНИТЕ АМПЕРИ - БИЕНЕТО НА КАМБАНИТЕ ПО МИНАРЕТАТА за да има МОСКОВСКОАРАБСКИ КЮЛЧЕТА В ЧЕКМЕДЖЕТО!
130
16
 
3
 
! Отговори
! преди 1 година
Аз вярвам, целия свят вярва че един ден г-н Борисов ще ни поведе. Ще поведе цялата тази армия, армията на свободата и демокрацията и отново ще бъдем свободни.
129
1
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Мюзюлманска наука, ко да праиш? Без религия в ел енергията как по жиците - проводниците ще се предвижват електроните? Как? Кажете как без мюзюлманска и московска-комун идеология - религия ще задвижвате по жиците електроните за да ви светят крушките и да ви загряват чушкарника като печете чушките, за да им премахнете здравословната кожичка понеже в нея има СЛИЦИЙ - елемент с който е изградена НЕРВНАТА СИСТЕМА И МОЗЪКА НА ЧОВЕКА, ЗА ДА МИСЛИ ЛОГИЧЕСКИ, а НЕ ЕМОЦИОНАЛНО!
128
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората искат да го вкарват в затвора, той още си мисли, че ще управлява. Този Борисов е толкова зле, че накрая ще гледат в земята герберите, когато го теглят по улиците с белезници.
127
4
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
За 12 години успя да продаде златните мини за стотинки. Канадската компания изнася тонове злато от България, ама така ще бъде като си мълчим. И Кирил Петков си мълчи. Изобщо всички са едни продажници и предатели.