Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата

От служебния кабинет да обявят търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, поиска лидерът на ГЕРБ
31 юли 2022 12:01, Елка Василева
354
Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата
Снимка: архив, БГНЕС

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС и оправихме отношенията. Да не ми е било лесно? Толкова тежки бяха отношенията". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на Изпълнителното бюро на партия след среща, свикана от Борисов, за да търсят изход от газовата криза.

"Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку -  договорени са на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро цена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", каза още тя.

Още по темата
На брифинга присъстваха и Делян Добрев и Томислав Дончев. Делян Добрев от своя страна заяви, че газът е с 30% по-скъп.


„За българския народ едва ли имат значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция", каза още Борисов.

Според него в момента на България й извиват ръцете.

И се обърна към останалите политически партии, като заяви, че за съюзник ще считат всеки, който подкрепи първите документи.

„Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% диверсификация на газ от "Газпром". Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10 г. за доставки на втечнен газ. За да може бизнесът и домакинствата да знаят за колко ще купуват газа", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Втори закон - таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Трето - втората част на ескадрилата Ф-16. Или ще се модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто - 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето - да се спре издевателствата с цената на тока“, допълни още Борисов.

По думите му, ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, това е начин да се спре.

От „Газпром“ и от „Лукойл“ българите губят по 20 милиона лева на ден, каза още Бойко Борисов.  

Делян Добрев заяви, че в ГЕРБ са получили „от гражданин писмо, изпратено от „Булгаргаз“ до Български енергиен холдинг“, в което се казва, че има оферта и се иска одобрение на офертите, дават се сравнения на цените и се обръща внимание, че няма къде да се разтоварят корабите. Ние днес не знаем дали правителството е приело офертата за седем кораба и, ако е приело, къде ще ги разтоварва, допълни Добрев. По думите му официалният посредник на „Газпром“ се завръща и резултатът е, че газът е с 30 на сто по-скъп. Според Добрев „правителството, което се прави на евроатлантическо, излиза, че работи за „Газпром“ и за „Лукойл“. „Газпром“ и „Лукойл“ не са печелили никога толкова, колкото печелят сега", допълни Добрев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
В България да се въведат подвижни малки ел атомни централи. Тия огромните трансформатори с които сега се снабдяват цели огромни квартали в градовете трябва да се сменят с малки трансформатори за снабдяването примерно само на един блок или няколко къщи, понеже колкото по - далече е консуматаора, толкова е по-голяма загубената енергия. Колкото малките трансформатори са по-близко инсталирани до консуматора, толкова загубата на ел енергия е по - малка. Къде е Науката "Ел Енергия" в политиката?
125
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 36 Ко .... Браво! Бъдеще! Истина! и да добавя, акумулаторите да се правят от наночастци извлечени от растението коноп, понеже са с над 10 пъти по голям капацитет на акумулация на ел енергия и акумуаторите да се зареждат с изгарянето на "Браунов Гас" - получен чрез малко консумирана високочестотна ел енергия с честота с която водната молекула изпада в резонанс! Браво "36 Ко"! Умен си Човек - Чо(Енергия) Век(Вечна) - ЧоВек! Истински Българин си!
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбери се с американците, защото да ти подготвили неприятна изненада
123
4
 
19
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Нещастникът, който загърби южен поток и го даде на турците, а ние трупаме само загуби от това. ***. Ти си за затвора, не за политиката. Няма да помиришеш власт повече!
122
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 128 Анонимен Браво с две думи си казал ИСТИНАТА ЗА ТОРТА С КОЯТО СЛЕД 11 век се покрива Земята на Балканите наречена ИСТИНСКА ТОР - ИсТория!
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Брат Бойко"и"Брат Таип" с общ национален герб "лъв с полумесец в *** на червен фон"
120
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ле, ле мале кой туй нещо с което Ердо бъз+ика нас Българите за унуй нещо? Ердо въведе влизане в старата Византия - Константинопол, Цариграда, Истамбула (Турция(Пуйкия), днес Тюркия-неПуйкия) - на българите без паспорт, а само с българска шофьорска картичка и книжка! Защо направи така бе ДоганЧалга? Ми защото Боко чрез парламентдюпелизци - БКПето ми облизува чрез Айшето дюнкмето и аз Дюнкме Доган искам Вас Българите - Истински Християни (Богомили) - да ви цялостно ИЗЯМ!
119
4
 
12
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Национален предател !!!
118
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 година
Боце, Боце хората ги е страх че крадеш, пък мен по ме е страх, че си глупав и неук. Отвири Боце плановете си от 2012-13 г. да правиш газова централа от АЕЦ Беляне.
117
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е от ваксината, не му обръщайте внимание.
116
4
 
18
 
! Отговори
пкп преди 1 година
боико и борба с корупцията -наи голямата лъжа!!!!!!!!!!!!
115
3
 
11
 
! Отговори
Джипко Бибитков преди 1 година
Къртим пейки антивирусно, слагаме КПП-та и събираме декларации за излизане от градовете. Гласивайте за мен и за дни ще оградя планините-развъдник на заразата.
114
2
 
2
 
! Отговори
няма значение преди 1 година
Дългия БАРДАК наричали град Рома и древните римляни от германското племе Лангобарди или ЛонгБАРДАК. още преди плагиата Крум свален от германовизантийски военен съюз пиянствали с чаши от глави на римляни
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце,дали сам си верваш на щуротиите дето дрънкаш,та очакваш и другите да ти поверват?
112
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
България за да процъфти трябва да забрани "Социални плащания и издръжка на родени деца"! Това е единственият начин да се запази покоряването на Българският Род от ЦбкпИбкпГбкпАбкпНбкпИбкпТбкпЕ и цялостното изчезване на Българите!
111
2
 
2
 
! Отговори
Лонг БАРДА преди 1 година
Араб 33 по Две Макемаке воден от антична гръкоФИЛИЯ и христянофобия назначил гръцка от Константинопол за Големия шеф на европейските БЕДНЯЦИ който се ядосал много и дори по късно си го изкарва на Канас ювиги Крум защото твърдял че целият Аварски хаганат му принадлежи по право защото България го разгромила още от 681 г.. ИКОНОМИЧЕСКИ ................................................... предимно чрез своите граничари
110
2
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Бойко ти магистрала Русе - В. Търново 12 години строиш и е на ниво рисунка на салфетка, та за чуждестранните отношения ли ще оправяш за ден, два? Колкото магистрали има в България, толкова и газовата криза ще оправиш! Милиарди километри построени, а никои не ги е виждал, явно Земята-Алфа кентавър си правил, че да не ги виждаме! Газ от една далечна галактика ще караш!
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ви азелин не ти требе.
108
1
 
8
 
! Отговори
някой 22 преди 1 година
Газа разбрахме ще го оправиш от Митов разбрахме че, и ще търсите шистов, сигурно и в морето, засега забравяш да строиш реакторите, които беше почнал преди миналите избори.
107
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Трябва да се забранят "АБОРЦИИТЕ" за да се увеличи Раждаемостта на Българите управлявани в момента от МюслюКомунЧалга партиите чрез главозамайването на СбкпЕбкпКбкпСбкпА!