Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата

От служебния кабинет да обявят търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, поиска лидерът на ГЕРБ
31 юли 2022 12:01, Елка Василева
354
Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата
Снимка: архив, БГНЕС

"По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата. Когато бяха най-тежките години за него, направих във Варна среща на ЕС и оправихме отношенията. Да не ми е било лесно? Толкова тежки бяха отношенията". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на Изпълнителното бюро на партия след среща, свикана от Борисов, за да търсят изход от газовата криза.

"Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку -  договорени са на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро цена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", каза още тя.

Още по темата
На брифинга присъстваха и Делян Добрев и Томислав Дончев. Делян Добрев от своя страна заяви, че газът е с 30% по-скъп.


„За българския народ едва ли имат значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция", каза още Борисов.

Според него в момента на България й извиват ръцете.

И се обърна към останалите политически партии, като заяви, че за съюзник ще считат всеки, който подкрепи първите документи.

„Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% диверсификация на газ от "Газпром". Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10 г. за доставки на втечнен газ. За да може бизнесът и домакинствата да знаят за колко ще купуват газа", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Втори закон - таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Трето - втората част на ескадрилата Ф-16. Или ще се модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто - 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето - да се спре издевателствата с цената на тока“, допълни още Борисов.

По думите му, ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез "Газпром" в България, това е начин да се спре.

От „Газпром“ и от „Лукойл“ българите губят по 20 милиона лева на ден, каза още Бойко Борисов.  

Делян Добрев заяви, че в ГЕРБ са получили „от гражданин писмо, изпратено от „Булгаргаз“ до Български енергиен холдинг“, в което се казва, че има оферта и се иска одобрение на офертите, дават се сравнения на цените и се обръща внимание, че няма къде да се разтоварят корабите. Ние днес не знаем дали правителството е приело офертата за седем кораба и, ако е приело, къде ще ги разтоварва, допълни Добрев. По думите му официалният посредник на „Газпром“ се завръща и резултатът е, че газът е с 30 на сто по-скъп. Според Добрев „правителството, което се прави на евроатлантическо, излиза, че работи за „Газпром“ и за „Лукойл“. „Газпром“ и „Лукойл“ не са печелили никога толкова, колкото печелят сега", допълни Добрев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 1 година
ББ му беше лесно докато беше губернатор на Меркел за България. Фрау му даваше брюкселски евра и горе долу поминахме. НО глупостта му е присъща и времената вече са други. Този човек спря АЕЦ Беляне. Щеше да прави там ... газова централа. Този човек направи така, че руската газ ни идва от Турция и още и още простотии помним.
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде заминавай за Турция при приятеля си Ердоган и договаряй евтин газ.Нищо,че си в опозиция,нали искаш да спечелиш изборите?Само че,няма кой да ти се върже на каламбурите,защото всички знаем какво си направил и за кого си го направил.
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа,помним,помним как те подритваха на тази среща.Има и снимки.Айде не се прави на толкова велик,защото не си.Всички знаем какво си.
103
1
 
12
 
! Отговори
Jvivjvjvjv преди 1 година
Тоя сериозно ли??!! Турция да не би да не ползва пак руски газ???!!!
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна България умря при тоя! От юга все още му се кефят, нали ве пак наля всички пари там!
101
4
 
15
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Мутро тиквеста млъкни, че си смешен!
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, ако простиш на любовчиите и прелюбодейци ПП ще загубиш още 300 000 избиратели.
99
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този наистина ли е толкова глупав,и на всичкото отгоре на е управлявал 12г. дами прости Господ.
98
1
 
3
 
! Отговори
Маке 33 по Две преди 1 година
Византийският висаджия Пророка Мохамед чрез християнофобска антична гръкоФИЛИЯ създава Напредничавия ислям деградиран по късно от турчина
97
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос? преди 1 година
До От Вселената------------------ Не с знай съществувал ли е Мохамед защото като умира и исляма е на път да изчезне.........................по-късно някой финансира умиращия ислям дето може да е военна фантазия на база умрелия на 33 години "висаджия" Александър Македонски
96
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>> Мохамед се оженил за първата си братовчедка, затова има много бракове между братовчеди там. После се оженил за някакво си 6 годишно дете и след като правил СбубуЕбубуКбубуС с него, когато станало на 8 годинки, наредил да бъдат обезглавени 700 души. През последните си години избива хиляди неверници. Разрушени са 30 000 църкви. Исляма учи само за убийства.Не учи за любов и мир. Всъщност е едно учение на сатаната!
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък поисквам шайката да върне 30 милиарда откраднати от нас и тогава ще има преговори.
94
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми защо не го стори всичко това 12 години бе бала...лайко?
93
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Мюзюлманите имат 3 свещени книги Sira, Hadith i Koran, не само коран. Те трябва да следват трите книги. Мюзюлманството представлява 2 неща - да правят това, което е правил мохамед и да следват корана. В 70% от книгите се описва как да се убиват неверниците. Описва се живота на мохамед, който в последните си години само е убивал. Само 16% опиосват как да се служи на алах. Книгите описват много подробно как е живял мохамед.>>>
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 1 година
Авера ми Тайпи, само да ву звънна и газа е готов
91
1
 
3
 
! Отговори
АнтиГерб преди 1 година
На маке ти в детеродния орган. Да я боли, да плачи.
90
2
 
3
 
! Отговори
ФероСакса 26 април преди 1 година
........Червена България още след 9.9.1944 заедно с Турция организират унищожението на над 4 000 000 БЪЛГАРИ изповядващи исляма живеещи в Гърция,Турция, Югославия,Румъния,Албания чрез ПОТУРЧВАНЕ.............Турският юдеоеврейн ПАРВУС. унищожава Руската. Империя и члена на БКП още си плаща на Турция че му създали СССР
89
5
 
21
 
! Отговори
ХЪш преди 1 година
На тоя кой ли му вярва 12 години нищо не се промени в България, сега за дни щял да се разбере с Ердоган. По селата мизерия ,***... безнаказаност ,северна България замря той плямпа глупости...лошото е ,че си има електорат дето го бранят като вожд.
88
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Свободни сме биле когато е било село Византия! Два века под Византийско владичество - Константинопол! Пет Века под Османско владичество - Цариград, преименуван от Ататюрк през 1930г на Истамбул и държавата Турция (Пуйкия)! 45 години под комункютюк Москва владичество! Сега се връщаме искаме да се върнем обратно под новото владичество на Истамбул - под новото име Турция (Пуйка) преименувана от Ер Гоган на Тюркие (Не Пуйка) Виждатели ли езика на Змията, как се върти в устата?
87
1
 
13
 
! Отговори
пф хахаха преди 1 година
Бегай е толуп