ЕС обмисля да финансира производство на оръжия в Украйна

Така ще се спестят транспортни разходи
94
ЕС обмисля да финансира производство на оръжия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Над 140 фирми от 25 страни участват в започналия днес форум за укрепването на сътрудничеството в отбранителната индустрия между ЕС и Украйна в Брюксел, съобщи на влизане върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел.

Той каза, че един от вариантите, които ще бъдат дебатирани, е, производство на оръжия в самата Украйна с финансиране от ЕС.

"Важно е производството да може да се осъществява в Украйна от украински фирми с подкрепата на фирми от ЕС. Така ще спестим транспортни разходи и ще произвеждаме точно там, където продукцията е необходима", посочи Борел, цитиран от БНР.

Запитан за най-сериозните рискове, той отговори: "Проблемите са ясни - Украйна е страна във война. Не става въпрос за производство при нормални условия. Затова индустриите трябва да разберат, че на първо място има възможности, на второ - риск, на трето - финансиране. И трите трябва да се съберат заедно".

Това е третият по рода форум, като предишните се проведоха в Украйна и в Съединените щати, припомни Борел. Той каза още, че целта ще бъде интегрирането на украинската отбранителна система в тази на ЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: оръжияУкрайнаЕСБорел
Още от ЕС
Екоактивисти блокираха централния булевард във Виена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този Борел преди 2г щеше да съсипва Русия на бойното поле, после чакаше санкциите да заработят, после обеща 1млн снаряди от които не доставиха и половината, сега ще харчи европари за производства там и ще интегрира Украйна в евро-отбранителна система. Боже опази повече да не ни яхат такива шарлатани!
76
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БЕЗ ПАНИКА МОЛЯ, НАТО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! А ГАЗ И ПЕТРОЛ ВСЕ ПО МАЛКО ЩЕ ПРОДАВА РУСИЯ ! И ДЕНГИ КАТО СВЪРШАТ, КРЕМЪЛ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ГЪЛЪБЧЕТО НА МИРА !
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шукер Аллах.Изплюхте и вие камъчето.Кажете че това е целта на занятието с тази братоубийственна война.Няма само САЩ и Англия да печелят я.Малко трохи и за ЕС.Ще седне Лавров да ми говори за мир и преговори.Няма да я бъде и как ще стане като се гласуваха пакети и пакети милярди за усвояване от военно промишления комплекс
74
16
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 седмица
Рашките още си вярват, че ще вземат Украйна. САЩ ще използват атома, но няма да дадат нищо. Ще си останат на ядрена пепел тея колхозници.
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жалък военолюбец . Вместо за мир да говори , налива масло в огъня ...Това ли е Европейския съюз
72
1
 
13
 
! Отговори
хъм преди 1 седмица
що не му сменят длъжността на тоя Борел, да е ясно поне какви са му основните функции- дипломат N 1 на ЕС, първостепенна задача поддържане на войната в Украйна, ескалиране и провокиране на пряк конфликт с Русия, финансиран от фонда за мир на ЕС.
71
15
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
До По-скоро === Айде бе, вярно ли? За три дена Киев превзехте, за седем дни до Ламанша отидохте :))) Рибата в морето, а олиото в тигана вече прегоря :))) Вече 3 години една Източна Украйна не може да завземете, ама мераците ви големи бе, дрогаре фашисто-комунисти :)))
70
5
 
13
 
! Отговори
По-скоро преди 1 седмица
Това е инвестиция в Русия, защото Украйна няма да продължи да съществува в този вид. Жалко, че Русия няма интерес от оръжия тип " Лъки бой".
69
2
 
19
 
! Отговори
Да питам преди 1 седмица
Къде точно в Украйна. Това е като да направиш библиотека в камината.
68
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гламави, и накрая руснаците ще приберат всичко.
67
3
 
16
 
! Отговори
искандер и кинжал преди 1 седмица
харесват идеята да се построи завод за оръжия в Украйна.
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
но есчето няма да вкара пари в образование здравеопазване медицина наука...вкарва пари в оръжия climate change джендъризъмпедерастия... и това са еврогейминдили които дори не са избирани от европейски граждани...почти няма никаква разлика от компартията която решаваше всичко от името на всички
65
1
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
за кояУкрайна става въпрос ?
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой ще работи в заводите? Хора имат ли?
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Дам... Жалко и нещастно е само отношението на руските наколенки към уж родината им.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Dff "Подписали са пакт за ненападение има огромна разлика." Ц, "приятелю". Освен "пакт за ненападение" са имали пълна интеграция на службите им, икономическа интеграция, включително подкрепа на войната им срещу трети страни, стратегическо партньорство на ниво плануване и т.н. Това са съюзници. Ясно и конкретно.
61
4
 
15
 
! Отговори
Дам... преди 1 седмица
Този ЕС окончателно спря да функционира като такъв! Това е вече сборище от войнолюбци, търговци на смърт! Дали заслужава да стоим още в организация подкрепяща и финансирана убийства? Ако отговорът е да, то значи и нашата жалка и нещастна територия се е превърнала в нация от войнолюбци убийци!
60
0
 
7
 
! Отговори
Dff преди 1 седмица
Не приятелю. Подписали са пакт за ненападение има огромна разлика. Да не би Сталин да прегази половин Европа? Не,че не бил ***, но не той е започнал войната.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 007 "От две години ги слушаме тия планове за заводи в покрайнината" То нападението на руските фашисти започна преди малкко повече от две години, той от две години бил слушал за такива планове.
58
1
 
10
 
! Отговори
007 преди 1 седмица
До 56. Зле си брат,наистина си много зле. От две години ги слушаме тия планове за заводи в покрайнината, но само ги слушаме. Като некрофила Макарончо как щял да праща армия в Усрайната .