Питбул нападна жена в Бургас, уби кучето й

Това е станало на улицата на метри от училище
18 сеп 2024 09:30, Елка Василева
57
Питбул нападна жена в Бургас, уби кучето й
Снимка: архив, БГНЕС

В Бургас питбул без намордник нападна жена и уби нейния домашен любимец – малко куче. Случаят е от понеделник и се е разиграл на улицата в един от централните бургаски квартали.

Питбулът е бил разхождан от млад мъж, но не е имал намордник. Кучето съборило жената и нападнало кучето ѝ, което е починало на място. Мъжът, разхождал кучето, избягал след инцидента.

От полицията в Бургас съобщиха за NOVA, че собственикът на питбула е установен. Той обаче заявил, че е бил извън града, а кучето е било разхождано не от него, а от негов приятел, който бил нает специално за случая. Днес предстои да бъде открит и младежът, разхождал едрото куче.

На улицата, на метри от входа на Основно училище „Любен Каравелов”, още личат следите от борбата между питбула и 10-годишния пинчер Роко.

„Бях с моя приятелка и се връщахме от разходка с моето куче. Когато завихме по моята улица „Любен Каравелов”, не видяхме питбула, който скочи със страшна сила върху моето кученце. Аз се разпищях и питбулът скочи и върху мен и ме събори. Не видях момчето, което беше с него, да прави нещо, за да освободи домашния ми любимец от устата на голямото куче”, разказа потърпевшата Мария Цветкова.

Тя е с наранявания на десния крак, след като е била съборена на земята от питбула.  Цветкова разказа, че по време на инцидента по улицата минал автомобил на бургаска охранителна фирма. Шофьорът, който тя призовала да помогне, разговарял по телефона и не предприел никакви действия. "След това излезе и посъветва младежа с питбула да бяга. Той послуша съвета му и избяга", заяви потърпевшата. И допълни, че пинчерът Роко "останал в устата на питбула".  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Общество
Очаква се МС да одобри компенсации за ток на бизнеса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 ден
Да предположим че собственика на питбула е самоповярвала се мутра ,нашмъркан от хероин...такива като него,,трябва да бъдат вкарвани в уранова мина и да не излизат от там!!!
38
0
 
1
 
! Отговори
Къде преди 1 ден
Са милиционерите да го спрът и да го санкционират, нямат времи от крияне из транаците и зад знаци със камери
37
2
 
23
 
! Отговори
хмм преди 1 ден
трябва да се приеме закон да се евтанизират всички питбули. Не може всеки полуграмотен с 2 мозъчни клетки да гледа питбул. Тези кучета се гледат основно от комплексари.
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Забрана за питбули и дого аржентино и д-р. Който, си ги позволява въпреки това. Техните евентуални деяния да бъдат строго криминализирани.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
купуват питбули, померани и бийгъли!без намордници?!
34
1
 
10
 
! Отговори
Първо младежа преди 1 ден
разхождал кучето, а след това и кучето! Знаете какво имам в предвид! Преди да лейквате мислете, че това може да е вашето куче или още по лошо детето ви!
33
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кучето е пазач, какво искате? Опазило е стопанина си от зяпащата си в телефона жена, която е щяла да се блъсне в него. Естествен подбор. Колкото и да се правите на такива каквито не сте пред клавиатурата , реалността е , че виждаш батка с питбул и преминаваш на отсрещния тротоар , ако си с куче-мишка. На улицата виждаш последен модел мерцедес или бмв и правиш път на мутрата или може да си получиш заслуженото , че се правиш на такъв какъвто не си и искаш да спестиш 30 секунди.
32
1
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 1 ден
Ааа......, мойта Чихуахуа не си го давам!!!! Усещъ жената неколко минутки преди да съ прибере, достатъчно време да скрия ракийката и да си измия набързо зъбите!
31
9
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
Тая с пинчера гласува ли за ЕС и евроценности? Какво реве тогаз?
30
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
До 17 "Преди време, млада жена беше нахапана до СМЪРТ от собствения си питбул" - дано повече такива случаи годишно! Поне 30!
29
2
 
9
 
! Отговори
30 преди 1 ден
Пожелавам на тоя с минусите, всяка вечер да му влиза по един 60 килограмов чужд пес в двора, да види какво е!
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Дискриминация е да се забраняват само определени породи. Аз съм за пълна забрана за кучета в градска среда и да е разрешено единствено по селата и за хората с къщи и големи дворове. Малките кучета са най-проблемни от към миниране навсякъде с ***. Понеже са малка порода и стопаните им си мислят , че е позволено да е пуснато нон стоп и да си ходи и прави каквото и където си иска.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Дали бежанец или от малцинствата ще посмее да ви обере , ако до вас има питбул"- Какво да ти обере? 6 годишния Айфон или астрата?
26
1
 
9
 
! Отговори
до един българин преди 1 ден
Кви закони, кви Пет лева..., ние живеем в Бг!!!!
25
1
 
13
 
! Отговори
без злобни кучета преди 1 ден
Имам съсеД, чието куче редовн разкъсваше бездомни котетки в парка пред нас, а онзи седеше с рецете зад гърба и ну викаше "Браво". Казах му, че озлобява животното и това е проблем. Онзи ми тегли една майна. Но след месец кучето му скъса синджира, СЪБОРИ оградата между неговия двор и на другия комшия, прокопа си 30-40 санта дупка под оградата и удоши едното коте, а на другото едвам не отгризна лапичката (правихме му операция). След като заритах купето, а после и него, набързо го разкара ...
24
1
 
12
 
! Отговори
до Даа и аз съм преди 1 ден
Ами значи и ти си като стопанина на този питбул! И за кво ти е Кавказка овчарка в градски условия??? Това си е мъчение и за теб, и за кучето, затворено в апартамент или малък двор!?
23
1
 
19
 
! Отговори
Един Българин преди 1 ден
Явно трябва питбулите да убият толкова хора, колкото войната в Украйна, че да се сетят да ги забранят за отглеждане. А разходка без намордник трябва да бъде наказвана с петцифрена глоба. Ако е от Меден рудник и няма пари - в панделата ще го оправят.
22
2
 
4
 
! Отговори
Даа и аз съм преди 1 ден
имал такива неприятни срещи с питбули, докато съм си разхождал кученцето. Не са завършвали добре за питбула! Е то мойто кученце е 80 килограма младок на три години кавказец и е доста агресивен!!!
21
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Трябва да се забранят малките декоративни породи кучета. То това за нищо не става , само яде и ***. Да си ги гледат вкъщи като котки. Кучето е , за да пази. Дали бежанец или от малцинствата ще посмее да ви обере , ако до вас има питбул или бездомни кучета да ви се втурнат? Обръщат опашка и бягат. Малките породи са безполезни и само цапат улиците. Да не говорим , че повечето пъти необучени малко кучета тичат навсякъде и правят пакости, ама разбираш ли то можело, защото било малко..
20
1
 
13
 
! Отговори
дядо ми ходеше с преди 1 ден
брадвичка с шип и не ги жалеше такива , коли кучето и развеждащия тръгне да се зъби му се казва, че следващия е той

Спонсорирани публикации