На Ахмед Доган е осигурена охрана от НСО, проверката отива в прокуратурата

МВР с подробности по казуса
30 авг 2024 20:24, Красимир Ангелов
178
На Ахмед Доган е осигурена охрана от НСО, проверката отива в прокуратурата
Снимка: БГНЕС, архив

МВР извърши проверка по сигнал, изпратен на 28 август от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Сигналът е подаден от Джевдет Чакъров и касае Ахмед Доган. На лицето незабавно е осигурена охрана от Националната служба за охрана (НСО) и МВР, съобщиха от министерството.

Оттам посочват, че са предприети всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала.

Изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място. Резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура, информират още от МВР.

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков съобщи, че комисия по член 23 от Закона за Националната служба за охрана ще заседава и ще прецени дали има заплаха и дали е застрашен почетният председател на ДПС Ахмед Доган и от какво естество е тази заплаха и има ли нужда от охрана от НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: МВРНСОАхмед Доган
Още от Общество
Заради западнонилската треска: Бум на продажбата на тестове и репеленти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган е по-пазен и от президента ни от НСО от години, смееешници. К'во се правите на тъъъпи?
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да разбираме, че сигналът е за Бояна, че е заплашен животът на Доган, а всъщност Доган го няма в Бояна, той е в Росенец, а там протести няма
5
4
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 2 седмици
Подобни индивиди се охраняват по цял свят , ама не за тяхна безопасност , а за безопасността на държавата, защото информацията , с която разполага Доган не е добре да се предава навън.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да е никаква загуба. Няма за какво да се притесняваме. Не знам защо ни занимавате.
3
11
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 2 седмици
Все Още Има Държава....БЛАГОДАРИМ.......Пазете и Шиши - Турците ако го Хванат - Може Да Му Разширят Халлката......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво да му е осигурена охрана от НСО бе? Той не е депутат но въпреки това не е преставал да бъде охраняван от НСО, тоест от нашите данъци.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ситуацията е същата както тач кога го гърмяха с разваления тапешник - цирк.