Главчев: 50% загуби по водопреносната мрежа е недопустимо

Звънете на министрите, не ги жалете, каза той на областните управители
Обновена: 30 авг 2024 14:06 | 30 авг 2024 14:01, Анисия Иванова
33
Главчев: 50% загуби по водопреносната мрежа е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Координацията между министрите и областните управители трябва да е много бърза и непосредствена с оглед на това да бъдат решавани проблемите. Това заяви премиерът Димитър Главчев в началото на днешната работна среща в Министерския съвет, в която участваха министри от кабинета и областните управители. Във фокуса на разговора бяха две основни теми – мерки срещу безводието и подготовката на предстоящите избори.

„Звънете на министрите, не ги жалете“, обърна се министър-председателят към областните управители и специално акцентира върху значението на диалога между институциите, включително с кметовете на общините. Главчев беше категоричен, че прехвърлянето на топката между институциите не е работещо и че това, което искат хората, е да им се подобрява животът.

По отношение на проблема с безводието, което засяга редица региони в страната, премиерът Димитър Главчев поиска да бъдат предложени мерки, които могат да се предприемат в най-кратки срокове, така че поне частично да бъде облекчена ситуацията. Проблемът не е от сега, но 50% загуби по водопреносната мрежа е абсолютно прахосничество и е недопустимо, изтъкна Главчев. По думите му е важно също така да се работи по-активно по отношение на превенцията на бедствията. Почистването на речните корита беше друг проблем, върху който акцентира министър-председателят.

За подготовката на предстоящите избори премиерът Главчев съобщи, че на днешното заседание на Министерския съвет е приета план-сметката и че за координатор от страна на правителството е определен министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов. „Целта ни е да се проведат честни, прозрачни и свободни избори. Ако имате сигнали за нещо различно, подавайте ги. Гарантирам, че ако някой си прави други сметки, ще има сериозни проблеми“, заяви премиерът Димитър Главчев по време на срещата с областните управители. Министър-председателят беше категоричен, че изкривяване волята на избирателите не може да има.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: МСДимитър Главчев
Още от Общество
Ако Диона беше във Франция, щеше да отнесе две години затвор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
ааа преди 2 седмици
от 20 години когато беше привтазирана СОФИЙСКА ВОДА нищо не се прави освне едни приватизатори да визмат рента ....2002ра -2003та беше при МАФИЯНСКИ БЕШЕ продадена Соффийска вода ...досега нищо не се прави а мрежата остаря и се скапа тотално ! с Топлифакция същата работа ! къде е българските политици и защо допускат такива безобразия години наред ?!?!!?!?!?!?
9
1
 
13
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 седмици
това от години .... 50-60 % ....какво правят българските правителства по въпроса - НИЩО ! само крадене ....няма как да стане така !
8
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
сега се сетихте за водата не се ли усещате че не ставате подаите си оставките и семахаите вредни сте ще ни докарате до безводие
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми, като пренасяте вода за пиене от реката Дунав по цяла Северна Българи, която не става за пиене, но става за правене на Пари... А защо по времето на Соца забранихте хората да имат Герани и да използуват местна вода? Защо заб ранихте на Общините и на Селата да имат своя собствена вода..., така както е било от хиляди години? Понеже се поучихте от Бай Тошо - "Правете битови проблеми на хората, за да не ви правят те политически проблеми!"
6
1
 
15
 
! Отговори
Хари преди 2 седмици
Главчев,това е само хлад на устата, нищо не се променя с приказки, кражбите в България са чиста печалба!50%е недопустимо,но 49% е идеално,нали!Искат и такса, водомер,електромер и скоро дебито мер за въздуха!Смешници на квадрат!
5
3
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 2 седмици
Е след 20 години водни цикли по европроекти Боко не спра ли течовете. Верно че ни искаше по 30% комисион и не гледаше много много какво правим, ама пак нещо изградихме. Е и апартаменти накупихме де. Аз за това го уважавам Боци- за него милиони, ама и за нас некоя хилядарка оставяше.
4
1
 
9
 
! Отговори
аха преди 2 седмици
Сетила се Мара да се побара. Три десетилетия кражби и скубане на потребителите, никакви инвестиции. За водоснабдяването имам предвид. Организацията на изборите слабо ме вълнува, там нещата отиват към друг способ за смяна на властимащите. И това ще стане, рано или късно.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е и като звънят какво ще промени това!?!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И като подадем сигнали, ще има ли отговор и реакции? Ние сигнали за нередности подаваме, но пеокурорите ги крият, дори не е МВР. Просто прокурорите нареждат на разследващите полицаи какво да"установят" на място!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Направо си е лъжа!