Ваучерите за храна вече са изцяло електронни

Валидността на хартиените остава до датата, отбелязана на тях
1 юли 2024 12:09, Елка Василева
79
Ваучерите за храна вече са изцяло електронни
Снимка: архив, БГНЕС

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери.

Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях.

"28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000 ползват и 2/3 от настоящите потребители са преминали към електронни. Миграцията към електронните носители се случва бързо, предимно с най-висок дял е частният сектор. Остават държавни и обществени предприятия, при които се случва по-бавно, защото е въпрос на обществени търгове и решение", коментира пред БНР Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема в "Борика".

Тя обясни, че като цяло добре се приема новият продукт с електронната карта, но все още се появяват проблеми – на потребителите им е трудно да се ориентират. "Направихме продукта да се възприема от търговците и те започнаха да го търсят. На апликациите, които се предлагат на клиентите, трябва да са посочени търговските обекти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Общество
Пенсиите на над 2 млн. пенсионери се повишават с 11%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
8
 
! Отговори
Да попитам преди 4 дни
На Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема в "Борика" електронен ли и е и 200 кинта ли е? И какъв бобус ще вземе за далаверата?
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ваучери? ЕС замина по пътя на СССР. Хахахах.
48
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мен валучери не ми трябват. 200 лева кеш или 200 лева валучери? Естествено, че 200 лева кеш. Валучерите имат някакъв смисъл за работодателите, ама създават някакви неимоверни трудности за всички останали - печатай, брой, раздавай, внимавай къде ги приемат, къде не... А има цели три други начина, дето са по-готини: на ръка, в кеш или в брой.
47
7
 
13
 
! Отговори
Счетоводен курифей преди 4 дни
Ваучерите са едни 200 лева, които струват 200 лева на работодателите. Непблагаем бонус, един вид. Ако трябваше да им се удържат данъци и осигуровки, работникът щеше да взима по-малко. Затова и той е на печалба. Печелят и веригите и магазините, които приемат този тип ваучери. След като станаха електронни, проблемът с рестото отпадна.Но бай *** ще каже, че това е упадък и цифрово робство.
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ау, капоните за храна... да може малко робите на ниски заплати да се чувстват все едно са във соца. Хахахах!
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До болка познати спорове между нормално мислещи и платени трролове. На мен ми писна.
44
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Лека-полека вкарват овцете в дигиталния концлагер. Скоро в скотобойната, там нищо няма да им трябва.
43
13
 
6
 
! Отговори
прогрес? кога ? преди 4 дни
поредното много сложно нещо което е бъгаво и замества нещо което работеше и вършеше чудна работа. толкова си беше удобно с ваучерите колкото пари ти трябват -броиш и плащаш. а сега- влез в мейла,регистрирай се пиши кода пращай нов меил чакай отговор после чакай карта и ако не бъгне нещо някъде по системата евентуално ще има електронни ваучери.абсолютно безмислена глупост. какъв е прогресът да плащаш с карта след като пластиката е направена от толкова нискокачествена пластмаса че се разслоява?
42
9
 
6
 
! Отговори
Чети внимателно преди 4 дни
Ти си тази, която пропагандираше за ваксинация, ти си русофобката от сайта, ти си тази, която използваше никовете Германец, Програмист, Алекс и други, не е чудно, че защитаваш и електронната валута. Ама мноооооого си елементарна.
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не се карай с бедните. По-добре им се подигравай и ги подритвай - те това искат. И другото което искат обикновено е да не работят или ако работят, да работят извънредно много часове за изключително малко пари и да теглят кредити, за да закърпат нещата.
40
5
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 4 дни
Получавам повече от теб. Под достойнството ми е да си го меря с хора, на които им се плаща за трролене с цел генериране на мнения в даден сайт. Броиш си стотинките всяка вечер.
39
3
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 4 дни
Миличък, ти като не си роб, защо ринеш дъното за годишна заплата, колкото месечната на ИТ спец, бре? Много ми е забавно как българинът вдига революции в интернет, ама на живо снишена страхлива главица...
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Става въпрос за едни пари. За много пари.
37
2
 
14
 
! Отговори
До 38 преди 4 дни
Не се караме за ваучери, а за робското поведение на масите и за напъните на малък брой хора да се налагат.
36
7
 
3
 
! Отговори
Големи сте таланти. преди 4 дни
Аз не мога да повярвам, че българите са способни да се изпокарат за ваучери. :D
35
3
 
5
 
! Отговори
Не знае щое труд преди 4 дни
Номер 31 баща ти да не би да има печатница за ваучери, че ги защитаваш толкова горещо - още малко ще убиеш човека, понеже те разкри какъв си лъжец за ваучерите.
34
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Виещите против ваучерите, просто искат да ползват всяка мизерна стотинка от мизерния си надник ЗА ПЪРЦУЦА и ЦИГАРИ. Това им е проблема, че ваучерите не стават за алкохол.пропадняци.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Робското поведение в България е причината да сме една голяма нула. Работодателите трябва да си питат хората и който иска- ваучер, който не - в брой. Виждам, че в сайта трроловете пълзят здраво, но на тях им се плаща за обезличаването на хората в България и превръщането им от личности с мнение в база данни, които ще допринесат определна сума на определен кръг от хора, в зависимост от процента.
32
7
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 4 дни
Никой не ми нарежда къде да ги харча, драги ми смехурко. Аз си избирам. А мисленето ти е подпечатано на един бедняк. Това е. Познах ли? Главата си залагам, че си бачкотещ бачкер в някой склад с таван 3-4к месечен доход.
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Много удобно с електронните ваучери. Откакто у нас има банки, работещи с NFC, друго плащане не съм извършвал. Ясно е, че има вой от определена група хора, ама нормално, все пак живеем в България- държава, която още си стои в каменната ера и каменното писмо.