4 нарушения на скоростта е имал шофьорът на колата, катастрофирала с Кирил Петков

Превишенията на скоростта били "пренебрежимо ниски"
18 май 2024 09:30, Стела Стоянова
226
4 нарушения на скоростта е имал шофьорът на колата, катастрофирала с Кирил Петков
Снимка БГНЕС

4 нарушения на скоростта с по 10-20 км в час е имал в миналото си водачът на автомобила на НСО, който катастрофира в сряда във варненския квартал Аксаково.

Това стана ясно от коментар на комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова тв.

В катастрофиралата кола се е возил Кирил Петков, който е отивал на партийна среща. В инцидента загина водачът на другата кола, който не е спрял на знак "Стоп" и е отнел предимството на джипа на НСО.

Направена е проверка на историята на нарушенията на двамата водачи - от момента на придобиването им на правоспособност досега. Особено по отношение на починалия водач може би в момента не е тема да обсъждаме колко и какви са неговите провинения. Също и за водача на автомобила на НСО, но онова, което мога да кажа е, че във всички случаи техните провинения са назад в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението по пътищата от гледна точка на попадане в рискова ситуация и предизвикване на ПТП, коментира комисар Ботева.

Запитана дали шофьорът от НСО има много нарушения в миналото, отговорът беше "Не".

Онова, което е нарушил, е било свързано предимно с неправилни действия от негова страна, те не влияят пряко на пътно-транспортния травматизъм, допълни тя. И даде за пример неправилно паркирано превозно средство.

На въпрос дали е имал проблеми със скоростта, комисарят обясни, че са "пренебрежимо ниски", както ги наричали някои системни нарушители. Запитана дали става въпрос за превишаване на скоростта с 10-20 км в час, Ботева отговори с "Да". Всичко регистрираните такива нарушения са 4, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
17
 
! Отговори
И кой реши преди 3 месеца
Е починалият не е спрял на знака Стоп? НСО то се движил с бясна скорост и кой може да предвиди, че потегляки от стоп да се включиш в движението по основния път, някой ще те връхлети. Няма спира ен път, няма отломки,джипа в насрещното движение, аудито изтласкано в канавката. Киро, че си ***, *** си. Доказа го за пореден път.
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Учуващо как са впрегнали цялата държавна машина, включително държавни троляци и дежурни ушевци да ни обясняват колко виновни са убития шофьор и жена му, която е са отстранен далак и вече инвалид за цял живот. Нагли лапачи на държавна хранилка - имайте малко страх от Небето! Съвест че нямате, разбираемо, но има едни кармични закони, които не може да ги забраните, нямате тази власт, гадини!
36
11
 
3
 
! Отговори
Всички се възмущават преди 3 месеца
От НСО.Значи сте съгласни с Петков, че службите трябва да се реформират .Тогава гласувайте за него.Иначе ще продължават по същия начин.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"а защо колата на НСО няма ГО и ГТП" - А защо изобщо автомобил трябва да носи гражданска отговорност? Не е ли по логично щофьора да понесе отговорност? А ГТП не им трябва на специалните автомобили, защото минават СТП.
34
0
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Този че няма да влезе в затвора, няма. Най-голямото му наказание ще бъде ако го уволнят от НСО. Сладка, държавна службица и много високо платена. Имах един съученик от гимназията, та той успя да се ожени за една, дето баща и бил голяма клечка там. Та го уредил да бачка като охрана в НСО. Видяхме се на по бира/водка и той се спука да ми се хвали, каква голяма заплата взимал. Не каза точната сума, но видях, че е много самодоволен :))) Аз за себе си нищо не му казах, да не му смъквам самочувствието
33
1
 
14
 
! Отговори
До 39 преди 3 месеца
ABS не оставял следи? Я пак? Повечето нови коли са с ABS контрол и по твоята логика вече не могат да измерват спирачен път. Това простоКировците сте по нагли от герберасите бе. ABS оставя спирачен път на прекъсвания, по който може спокойно да се измери скоростта.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има един,който от много години отстранява всички неудобни и такива,които му пречат.Колко народ се пресели в по-добрият свят по негова вина.Но никой не смее да пише за това.Дори разследванията стигат до под кривата круша.Сещате ли се кого визирам?
31
5
 
3
 
! Отговори
До az преди 3 месеца
Ами питай Радев ,защо колити на НСО,при този голям бюджет ,който ние плащаме ,нямат гражданска застраховка и технически прегледи?Парите сигурно отиват за нови рокли на Деса .
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДРАГА МАРИЙКЕ,ИЗМИСЛИ ПО-ПРАВДОПОДОБНА ХИПОТЕЗА,ДРАГА МАРИЙКЕ!...
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как ги открихте тези само 4 нарушения, като не съм видял досега КАТ да спират кола на НСО? Дори и да размахват палка, онези бандити изобщо няма да спрат за да ги глобят.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комисар Марийка дори не осъзнава, че защитавайки убиец и изкравайки жертвата виновна си създава много лоша кръвна карма. Марийке ***, заплатката в пътна полиция няма да ти стигне да си купиш съвест. Жертвата има цели 4 (уау) превшения на скоростта. Че кой няма?
27
4
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 3 месеца
АВС не оставя следи ако е изправен. ЧЕти, бе. Ако можеш.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, а пък Кирето бараше парапета, а не миризливката на Ленчето.
25
7
 
5
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 месеца
Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев и възбуждане -Атака същото правеше и Болен Сидеров. Респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята. Господ да пази България от Боко и Пеевски свинята. Амин
24
3
 
27
 
! Отговори
Отврат ! преди 3 месеца
КАЛИНКИ ! Някой ще каже ли най-сетне с колко са се движили мутрите на НСО , мъртвия виновен нали , а нашето момче имало нарушения по 10-20 км като всички нас нали ?
23
3
 
21
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 месеца
Всичко е ясно!! Трябва да се оневинят "богопомазаните" неандерталци завладели бг политиката!!!!
22
9
 
10
 
! Отговори
Родолюбец преди 3 месеца
Жената на убития е виновна! Тя е убиеца! Карала го е да кара бързо, да не се оглежда и да не пропуска колите движещи се по път с предимство! Бързала е за селски събор... Така излиза според логиката на копейките дето не спряха да повтарят от сутрин до вечер как Киро бил убиец...
21
11
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 3 месеца
Понеже си неук,да ти отговоря на питането.Всеки премиер има право да се вози в кола на НСО 4 години след изтичане на мандата му.Така е по закон.Нещо неясно?
20
4
 
19
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
За 12 години управление на ГЕРБ България достига дъното на Европа по всичко. Къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция здравеопазването образованието липсват 3000000 български граждани напуснаха България. Господ да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
19
5
 
19
 
! Отговори
az преди 3 месеца
а защо колата на НСО няма ГО и ГТП . Само винетка има

Спонсорирани публикации