Сърби измамиха десетки българи: Отменят резервации преди концерта на Рамщайн, искат по $600 на вечер

Нощувките в Белград вече са над 1000 лева
17 май 2024 19:40, Нели Христова
99
Сърби измамиха десетки българи: Отменят резервации преди концерта на Рамщайн, искат по $600 на вечер
Снимка: БГНЕС

Сърби въртят далавера покрай концерта на германската метъл група "Рамщайн", а сред пострадалите има и много българи. Дни преди двата концерта на Тил Линдеман и компания столицата Белград, нашенци масово се оплакват онлайн, че резервациите им са били отменени. А след това са им искали колосални цени, за да има къде да спят.

Схемата е следната - дори и да си резервирал място за нощувка с пускането на билетите за концерта, не е гарантирано, че ще има къде да спиш. Тъй като ако отменят резервацията без причина, подлежат на санкции, търговците в Booking изпращат съобщение на потребителите, което гласи, че е имало дублиране на резервация. Те молят хората да отменят резервациите си сами, като по този начин няма да бъдат санкционирани от платформата.

А в момента нощувките в Белград вървят от 1000 лева на вечер за въпросните дати.

Един от пострадалите, с които Dnes.bg разговаря, казва, че също е получил съобщение с молба да си отмени резервацията. Той обаче отказал и попитал дали може да доплати нещо, за да я запази. Като всеки нормален човек, в главата му била мисълта, че това ще му струва 100, максимум 200 лева отгоре. Но не. Търговецът поискал $600. А след като резервиралият отказал да я отмени, наемодателят сам я анулирал.

Има десетки подобни оплаквания в мрежата. А под тях е пълно с коментари на хора, които се жалват от същата схема. А тя се прилага не самов Booking, но и в Airbnb.

"Здравейте група, прибягвам до отчаяни методи, затова се обръщам и към вас. С още 6 девойки пътуваме за концерта на Рамщайн в Белград на 24.05. В последния момент резервацията ни в Airbnb беше отменена от хоста с абсурдно обяснение, отдавна всичко в Белград е резервирано.Оказа се масова практика за печелене на повече пари. Останали са само стаи на скандални цени (говоря за порядъка между 7000 и 22 000лв!!). Ако имате контакт, на човек, който отдава апартамент под наем, хостел или нещо, което не е обявено в Booking, Airbnb или другите популярни платформи, сме отворени за предложения. Положението е възмутително, но ще помоля да се въздържим от излишни коментари, които няма да са от помощ!", пише един потребител в група във Facebook.

А един от отговорите гласи:

"На мен пък при платена и потвърдена резервация ми поискаха доплащане, защото си били калкулирали цената. Посъветваха ме да пиша на booking, за да ми покрият евентуално разликата, ако няма регламентирана опция за такова повишаване."

Този потребител споделя, че са му поисали 30% върху цената, която вече е платил.

Други потребители споделят, че подобна практика има не само в Сърбия. Такъв номер е скроен на нашенци преди конецерт на Металика в Копенхаген. Други пък казват, че и у нас има подобна схема точно преди Hill of Rock, като и в Пловдив масово се отменят резервации.

Много от ощетените са категорични - ще спят на палатки, в паркове и градинки, но на сърбите "повече няма да им стъпят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
14
 
! Отговори
Без цензура преди 1 месец
Няма такива мажоретки като сърбежите. Китайския Мечо Пух ги купи с върбите за жълти стотинки,а те му целуваха копчето под пъпа пред целия свят. Сега бачкат за 300 лв на чайниците.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такива *** като сърбежите. Китайския Мечо Пух ги купи с върбите за жълти стотинки,а те му целуваха копчето под пъпа пред целия свят. Сега бачкат за 300 лв на чайниците.
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радио "Београд" (Никола Караклаич), заедно с Лаксемберг и Еуропа Либера бяха нашите източници да слушаме рок-музика. И след това се само-скопиха. До това води фалшивият "патриотизъм" и "национализъм". А да не ви говоря какви бяха магазините на Белград в сравнение с нашите в София през 1988 година. От пиле - мляко. Ама когато човек сам си причини нещо - никой не може да го спаси.
35
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв Рамщайн вее?!?!Кой АИ губи времето с такива Никой?!Да ги дерът щом им е тилкова акъл.Психясал народ.На всичкото отгоре пък и се жалват?!Какви аграри сте просто не е истина!!Тая демокрация изобщо не ви понесе
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бившият директор на ЦРУ Уилям Колби определя като най-важна програма[1] операцията Гладио, подозирана в тероризъм, политически убийства, изработване в рамките американския план Demagnetize на фалшива информация и доказателства и налагане на обществено мнение, че извършените атентати са дело на леви екстремисти свързани с Източна Европа и въвеждане от управляващия елит на Стратегията на напрежението за манипулиране на общественото съзнание.[5]
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърби да лъжат? Тези хрисими православни християни
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искате да си спомните какво беше в България 90-те,отидете в Сърбия. Мутри,мизерия,мръсотия,безнадеждност.София им е като Париж.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Операция Гладио (Operation Gladio Операция Гладиус) е кодовото име на италианската тайна паравоенна организация на НАТО, замесена в терористични атаки под фалшив флаг Съществуването на Гладио, отричано в продължение на десетилетия, днес официално е признато от правителствата на въвлечените западни страни. Структурата е осъдена и забранена от Европейския парламент през 1990 г.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли още ***,които да ходят в китайски Сърбостан?
29
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До Анонимен 25: Но кои точно - на тези в Белград или на онези в Копенхаген?
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
24 видяхме ти я "свободната воля" ЕС осъди Нато за операция Гладио. Знаеш ли какво е операция Гладио?
27
4
 
5
 
! Отговори
Костяя Педерасткин преди 1 месец
Възмутен съм да бъда в подкрепа на кандидатурата на Варна.
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже съм на доста години, ще ви кажа следното: Сърбите бяха страхотни рокаджии допреди 25 - 30 години. Не само тяхните групи, но и всички големи банди гостуваха в Белград, докато тука концерта на Омега беше най-голямото събитие. Плочи на сносни цени идваха от там. И после ядоха бой от американсците, защото не слушаха. И смениха плочата: "Ой, калинка мая". Затова, скъпи родители, не бийте децата си. Има обратен ефект.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
имаше нещо свързано с върба и сърбин ми се върти
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А има много българи, които симпатизират на тези го***на по руска линия.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НАТО Няма такова нещо! Това е поредната измислена руска хибридна опорка! НАТО винаги е заявявало, че членството в него е въпрос на свободна воля на всеки един Народ!!!
22
8
 
7
 
! Отговори
НАТО преди 1 месец
До Анонимен 20 То и Хелмут Кол и Джордж Буш-старши са казвали на Горбачов: НАТО НЯМА СЕ РАЗШИРЯВА НА ИЗТОК БЕ! НЯМА СЕ РАЗШИРЯВА! ВеРВАЙ НИ! Е, руснаците им повЕрваха. Ние сега в НАТО ли сме или не сме? Щото нали обещаха на Горби, никакво разширяване на изток?
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбина колкото и да ти се мазни винаги ще гледа да ти забие ножа в гърба.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОК, ама не знам какво да им гледам повече на Рамщайн. Един път ми стига. Не са Цепелин или Стоунс.
19
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе що не ме измамиха в Амстердам, Копенхаген, Берлин и дори в Рим. Казвам "дори в Рим", щото и те си падат малко "мексиканци". Западът си е Запад. Там, където владеят путиноподобни - има измама. Няма да нападам, бе - що да нападам? И след това бум - разрушаваш суверенна държава посред тъмни доби. Тези хоа са ИЗВЪН ЦИВИЛИЗАЦИЯТА. Не ходете там.