Сърби измамиха десетки българи: Отменят резервации преди концерта на Рамщайн, искат по $600 на вечер

Нощувките в Белград вече са над 1000 лева
17 май 2024 19:40, Нели Христова
99
Сърби измамиха десетки българи: Отменят резервации преди концерта на Рамщайн, искат по $600 на вечер
Снимка: БГНЕС

Сърби въртят далавера покрай концерта на германската метъл група "Рамщайн", а сред пострадалите има и много българи. Дни преди двата концерта на Тил Линдеман и компания столицата Белград, нашенци масово се оплакват онлайн, че резервациите им са били отменени. А след това са им искали колосални цени, за да има къде да спят.

Схемата е следната - дори и да си резервирал място за нощувка с пускането на билетите за концерта, не е гарантирано, че ще има къде да спиш. Тъй като ако отменят резервацията без причина, подлежат на санкции, търговците в Booking изпращат съобщение на потребителите, което гласи, че е имало дублиране на резервация. Те молят хората да отменят резервациите си сами, като по този начин няма да бъдат санкционирани от платформата.

А в момента нощувките в Белград вървят от 1000 лева на вечер за въпросните дати.

Един от пострадалите, с които Dnes.bg разговаря, казва, че също е получил съобщение с молба да си отмени резервацията. Той обаче отказал и попитал дали може да доплати нещо, за да я запази. Като всеки нормален човек, в главата му била мисълта, че това ще му струва 100, максимум 200 лева отгоре. Но не. Търговецът поискал $600. А след като резервиралият отказал да я отмени, наемодателят сам я анулирал.

Има десетки подобни оплаквания в мрежата. А под тях е пълно с коментари на хора, които се жалват от същата схема. А тя се прилага не самов Booking, но и в Airbnb.

"Здравейте група, прибягвам до отчаяни методи, затова се обръщам и към вас. С още 6 девойки пътуваме за концерта на Рамщайн в Белград на 24.05. В последния момент резервацията ни в Airbnb беше отменена от хоста с абсурдно обяснение, отдавна всичко в Белград е резервирано.Оказа се масова практика за печелене на повече пари. Останали са само стаи на скандални цени (говоря за порядъка между 7000 и 22 000лв!!). Ако имате контакт, на човек, който отдава апартамент под наем, хостел или нещо, което не е обявено в Booking, Airbnb или другите популярни платформи, сме отворени за предложения. Положението е възмутително, но ще помоля да се въздържим от излишни коментари, които няма да са от помощ!", пише един потребител в група във Facebook.

А един от отговорите гласи:

"На мен пък при платена и потвърдена резервация ми поискаха доплащане, защото си били калкулирали цената. Посъветваха ме да пиша на booking, за да ми покрият евентуално разликата, ако няма регламентирана опция за такова повишаване."

Този потребител споделя, че са му поисали 30% върху цената, която вече е платил.

Други потребители споделят, че подобна практика има не само в Сърбия. Такъв номер е скроен на нашенци преди конецерт на Металика в Копенхаген. Други пък казват, че и у нас има подобна схема точно преди Hill of Rock, като и в Пловдив масово се отменят резервации.

Много от ощетените са категорични - ще спят на палатки, в паркове и градинки, но на сърбите "повече няма да им стъпят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С Миле Китич такива проблеми няма.
57
2
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 1 месец
Това е творчество. Бийтълс изплзваха ситар и индийски мотиви. Стоунс, Цепелин - също. Роберт Плант е влюбен в българските песнопения. Но говорим за традиционна музика, която характеризира определен народ. И там констатацията, за съжаление, е неумолима. Какватао музика слушаш и изповядваш - така живееш. Което за някои може и да е добре. Просто харесваайте тогава живота си, а не търсете под вола чип. Но няма начин да слушаш музика масово като в Пакистан, а да да живееш като в Ирландия, примерно.
56
5
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До Анонимен55 ...Е то се видя как живеят тия дето слушат Рамщайн,
55
0
 
19
 
! Отговори
Юда преди 1 месец
Нищо ново не са измислили сърбите.Подобни номера въртят хотелиерите предимно в Южна Европа от години ...уж кредитната карта е невалидна , дублаж и ала-бала.Истината е че гигантът Booking не може или не иска да направи нищо за да спре тези злоупотреби и хостовете се възползват за да правят бързи пари. Случва се често , нищо гнило няма в Сърбия хаха
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма връзка с темата относно отменените резервации, но да ви разкажа как ходих на финалът в ШЛ през 2017г в Кардиф. Намерих скъпоценния билет, но пренощуването се оказа огромен проблем, най-евтината нощувка беше 300 паунда в нещо като палатка в парка в селското Кардиф. Шок и ужас, какво да правя? Накрая си наех кола от Лондон, спах в нея няколко часа в Кардиф и после наобратно с нея към Лондон към Хийтроу. Ден година храни както му казваме.
53
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От моите наблюдения, каквато музика слушаш - така живееш. Слушаш ориенталски маанета, живееш като в Мала Азия. Ама наистина е така и никой не може да ме обори. Хайде замислете се сега, каква музика слушат в Дания, Норвегия, Швейцария, Люксембург, Ирландия - страните с най-висок стандарт не само в Европа а и в света. няма начин да въртиш задни части като в Анадола, а да живееш като в Копенхаген. Просто няма.
52
1
 
4
 
! Отговори
Дачо преди 1 месец
До АнонименА от който става отива да бята салфетки ?
51
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не го бива за нищо ходи да се прави на рокаджия и моторджия.Провинциална история за бедняци.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
50 бъркаш понятията. Промишлените халета са house. Буквално от там идва. Рока идва от стърженето на цигулката. Тя не е типична за нас.
49
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Юлия Хлъц, на тоя свят ли си? Заплати от 350-400 лева и цени почти като нашите. Мерси. Сърбите бяха преди 30 години. Сега са както ние бяхме през 90те години.А и по-трудно пътуват от нас, за разлика от тогава. Престъпността е ужасяваща.
48
18
 
5
 
! Отговори
40 преди 1 месец
До 42 Аз съм тоя който ти казва че си неземно глОпав!!А рок не е музика. Рок е вдигане на шум като в промишлено хале. Това всъщност е по-скоро диагноза на психично-неуравновесени индивиди.МаЕмунско забавление.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-великото време за рок музиката беше 70-те години.80%от всичко стойностно се създаде тогава.Благословено време,благословени групи.80-те години ,по инерция се създадоха останалите 15%.И 90-те 5 %.После е леш и матреш...
46
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рокът изобщо не е свобода рокът си е музика за забавление доста пъти и под наркотици. Тоя полет понякога завършва и на 27 г при клуб 27. Поезия пък въобще не е, има варианти на взета от другаде поезия в рок форма. Но рокът си го има като всяко едно друго нещо, лошото е че някои го превъзнасят до неща които дъобще не е и после следва катастрофа като разберат че с него с измъчвали затворници в Гуантанамо.
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбите ги гледахме преди 89г като друга планета.Бяха мнооого напред с материала в сравнение с нас.После ,понеже са врли националисти-пропаднаха безславно и станаха за посмешище на Балканите.Да отидеш 1988г. в Сърбия си беше подвиг.В Београд,не по границата на събор.
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рокът е свобода, полет и поезия, ама не го търсете в Белград. Там сега е столицата на мазния балканскитурбо-фолк и е така от 30 години.
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не са им били телеграма сърбите до ходят нашите офци в Београд.Шест девойки ще им мине г зо и без Раймщайн.
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китайският мечо пух купи и англичаните, а на грантаджии като теб им бе поръчано от америка да врещят неистово по медиите когато даже англичаните си оставиха парите в китайската банка.
41
1
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 1 месец
Ама вие не сте редовни и под главата и под кръста. Кой си ти да подлагаш под въпрос културата на втората половина на 20ти век и началото на 21ви, бе муххльо? Я се огледай, я попрочети малко. Когато човек не знае, си трае. Слушай си балканската чалга и не се обаждай.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рок музика имаше и има навсякъде, а рамщайн не е рок, а индъстриал.
39
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само психясал народ слуша рок-мрок и всякакви подобни глупости. Все едно детеш по ламарина. Смахната работа. Всъщност всички които познавам и слушат рок не са редовни с главата.