Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков

Двама са ранени
Обновена: 16 май 2024 20:32 | 16 май 2024 19:55, Стела Стоянова
466
Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков
Снимка БГНЕС

Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като кола на НСО, превозваща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за инцидента съобщи във Фейсбук ПП.

"Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", посочват от партията. Сходно е и съобщението на НСО. В него се казва, че "автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали", съобщава НСО и допълва, че се оказва пълно съдействие на военната прокуратура, която разследва случая.

Още по темата
Според МВР, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в аудито, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е починал, а жената е в тежко състояние в болница.

Водачът на автомобила на НСО също е в болница, но е пострадал леко.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО.

Военен прокурор и следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното събрание в продължение на четири години след освобождаването им от длъжност. С приетите промени през ноември 2022 г. обаче стана възможно охраната да бъде свалена по-рано, ако няма заплаха за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се определя от специална комисия.

Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната.

През януари 2023 г. стана ясно, че НСО вече не пази бившия премиер Кирил Петков, а само го превозва. Охраната бе върната през август 2023 г. Тогава БНР съобщи, че НСО е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, идващи от свързани с Русия служби.

Кадри от мястото на катастрофата вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като те наемат за охрана, ти си длъжен да изпълняваш, там е божа работа, не знаеш на кого ще попаднеш :)))
279
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЛАВИ МНОГО ТОЧНО ТОЗИ ПЪТ НАПИСА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА
278
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
при ограничение 60 км, джипа е влачил колата над 100 метра след удара, карала е най малко с 150км, то е непредумишено убийство. Ще има ли тест за наркотици на всички участници в ПТПто?
277
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сметай тия от НСО какви са диваци, уж карат важна персона и трябва да му запазят живота, а те го застрашават. Аз ако съм на кирчо и ми назначат такива шифьори, ще им кажа директно че искам да си карам с моята кола и те да ме вардят отстрани да не ме гръмни Бойко с гранатомет или снайпер. А може би с бомба 3кг с "оскоУки", 3 метга кгатег.
276
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това е ПП...
275
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО 271 КОЙ ПОЛИТИЗИРА ДРАСКАЧ КИРО НЯМА ПРАВО ДА ПОЛЗВА НСО А НСО ЗАЩО НЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА ЗАЩО КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОЗИ ЧИ ЧОВЕК И СЕМЕЙСТВОТО МУ ШАРЛАТАНИ ВЪН
274
0
 
11
 
! Отговори
електората преди 1 месец
Къв го дирят в Аксаково...едно малко градче, със 7842 души?? Търсят малки градчета да промиват мозъците на хорицата...
273
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро защо се вози в кола на НСО? В качеството си на какъв? Ползва държавни коли за предизборната си кампания.
272
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А най-жалкият човек в държавата е Слави Трифонов, който пак си пусна редовното постче-плювня в опит да спечели половин процент, за да прескочи бариерата като политизира една човешка трагедия.
271
2
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
НСО няма вина. Виновни са тези, които са дали на Парапет Козуначко охрана, Козуначко да я тормози. Обаче няма да кажат какви заплахи има срещу него. Ще се оправдаят, че са секретни.
270
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОПГ продължаваме промяната
269
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като си охрана, рискуваш живота си, съвсем нормално е, не знам защо копейките и герберастите така яростно ги нападат :))) Боко има толкова прегрешения през живота си, че ние тука във форума изглеждаме като м и с и р к и :)))
268
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия от НСО карат като луди. За къде бързат и аз не знам. С държавни пари убиват хора. Да почива в мир човека. Ще тежи на съвестта на Киро, ако въобще тоя има съвест.
267
0
 
15
 
! Отговори
шофьор преди 1 месец
Човека вероятно ги е видял някъде в далечината, и не е предположил, че има заплаха просто тия са долетели с над 150км/час! Отделен е въпроса, като какъв Кирчо е с НСО?!?
266
1
 
4
 
! Отговори
Цвета Бикинажа преди 1 месец
Ленчето била ли е в джипката по без ***.
265
0
 
16
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Кадрите със смачканите коли са до бензиностанция Energy на входа на Аксаково. Участъкът е прав с добра видимост. Шофьора от НСО спомена ли с каква скорост е летял като са му отнели предимство по пътното платно?
264
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той дядото си е излязал нормално, но НСО-то като е карал със 220, как да спре. Дядото като е започнал маневрата, джипа е бил на 200 метра. От къде да очаква, че ще дойде за 2 секунди...
263
0
 
18
 
! Отговори
Дечо преди 1 месец
Питам само за един приятел - за къде бързат след като са си свършили важната работа - да агитират за себе си.....Може ли най-после да се изясни на този наш народ КОИ точно персони имат право на НСО коли и охрана. А иначе, вече е ясно, защо нам магистрали не са нужни - ще се изпотрепем самички ! Вместо магистрали правете училища и детски градини !
262
13
 
1
 
! Отговори
ПРЕСТАНЕТЕ преди 1 месец
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ПОЛИТИЗИРАТЕ ЕДНА ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ? ГЕРБАЖИИ ПРОКЛЕТИ
261
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро единствено е направил прегрешението да спи с Ленчето, но Боко направо се заиграва с манекенки и Барселона, не си играе човека :)))