Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков

Двама са ранени
Обновена: 16 май 2024 20:32 | 16 май 2024 19:55, Стела Стоянова
466
Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков
Снимка БГНЕС

Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като кола на НСО, превозваща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за инцидента съобщи във Фейсбук ПП.

"Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", посочват от партията. Сходно е и съобщението на НСО. В него се казва, че "автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали", съобщава НСО и допълва, че се оказва пълно съдействие на военната прокуратура, която разследва случая.

Още по темата
Според МВР, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в аудито, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е починал, а жената е в тежко състояние в болница.

Водачът на автомобила на НСО също е в болница, но е пострадал леко.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО.

Военен прокурор и следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното събрание в продължение на четири години след освобождаването им от длъжност. С приетите промени през ноември 2022 г. обаче стана възможно охраната да бъде свалена по-рано, ако няма заплаха за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се определя от специална комисия.

Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната.

През януари 2023 г. стана ясно, че НСО вече не пази бившия премиер Кирил Петков, а само го превозва. Охраната бе върната през август 2023 г. Тогава БНР съобщи, че НСО е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, идващи от свързани с Русия служби.

Кадри от мястото на катастрофата вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
НСО са държава в държавата, която наема връзкарчета пълни пли го френи за шофьори. Постоянно се замесват в катастрофи, това са безмозъчни животни, които си мислят, че за тях законите на физиката не важат. Това е постояно при тях.
259
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют-пак не си ги пило
258
0
 
25
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Принципно щом участва автомобил на НСО, виновника е от НСО, но винаги изкарват виновен другия шофьор.
257
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам на това клипче как са смачкани колите това "внезапно" изскачане на бабата и дядото тяхна вина ли е или е заради скоростта с която тупуза от НСО е карал, а? Щото от една скорост нататъка всичко се случва внезапно. И така измъкнатите от джобовете на тия хорица пари уж за просперитета на Българич са отишли за да може Кирил Петков да се вози удобно с личен шофър навсякъде и накрая да ги утепат.
256
4
 
6
 
! Отговори
Гербаджия преди 1 месец
По времето на Бойко НСО караше с 50 км/ч. макс и спазваше всички знаци. Цвета Караянчева като се блъсна с кортежа имаше време да си обуе гащите, нищо че пратиха хеликоптер да я вземе. Ама тия от промяната съсипаха България.
255
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кики ако не беше дошъл в България, този възрастен човек щеше да си е жив....
254
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега ни убиваше с политиката си. Вече почна да ни убива и физически. Киро *** може да се прибере в посолството да докладва за добре свършената работа
253
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов ги научи да карат така. По времето на Станишев хората си правеха гаргара с тези кортежи, караха зад тях, изпреварваха ги от лево о десно..
252
16
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
НСО не е виновно. Има знак стоп. Ние не знаем колко извънредни часа имат с Кирчето. Умората се натрупва, а този голям политик и виден парапетаджия колко пъти ги е карал да го чакат посред нощ? София-Корал-София за един ден, как е? Колко пъти са качвали козунаци в колата? Предното стъкло е лупа и изморява.
251
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно, кики не е виновен, техните шофьори от нсо даже са карали под позволената скпрост, а стария човек давал яко газ...ясно ни е
250
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като знам как НСО са известни с безумното си шофиране ми е трудно да повярвам че в случая не са те предизвикали катастрофата карайки с по-висока скорост. Например ако някой вижда автомобил който е далече и идващия се движи с нормална скорост, този който е без предимство решава че има време да мине докато дойде другия автомобил. Обаче ако идващия автомобил с предимство лети като изтребител няма как да се прецени времето. Ще е интересно да видим доказателства от видеорегистратор и скорост.
249
7
 
4
 
! Отговори
Гласоподавател ГЕРБ преди 1 месец
Киро е виновен и тука, лично е карал колата с 300 км/ч и после даже е слязъл и е доубил човека нарочно, а Бойко Борисов е новия Стамболов, милее за България и по негово време бяхме Швейцария на Балканите.
248
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз един път като карах в града - при ограничение 50 ме задмина лимузина със светлини на НСО и караше поне със 180км/ч и дори не намали на пешеходната пътека.
247
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да не е карал той ... шофьор от нсо е карал. Стига плакали Гербаджии и копейки (което е едно и също)
246
6
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Поне на Боко Тиквата ескорта е от 6 джипа и се вижда и чува от далече, даже се показва некой през прозореца и ти *** по колата с палка за всеки случай.
245
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядото може да не вижда, но точно за това на такива кръстовища има ограничение от 60км/ч. То това ограничение се слага точно заради това. И хората ви слагат знаци за кръстовище. Знаците не са за окраса да минавате със 120км/ч покрай тях, пък ако ще да сте на Путин кортежа.
244
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хора умряха, то да си охрана е голям риск за живота ти, но това е положението :)))
243
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо е необходимо шефовете на парламентарни групи за ходят с държавна охрана от НСО и с коли на НСО, а народа да им плаща предизборните разходки? Охрана и коли на НСО да ползват единствено президента, шефа на парламента и министър председателя. Останалите като обикновени граждани. Много охраняеми лица, раздут щат на НСО - беден народ.
242
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Практически държавата отепа човека. Сега трябва да му плати погребението и на жената операциите, да я вдигне на крака и да и ремонтират къщата. Те направо и съсипаха живота.
241
3
 
9
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 242.Какво общо има Боко в тази катастрофа бе, мало умен. Не го харесвам, но е по-малкото зло. И след тези ваши плювни, защитавайки убийствата на невинни хора ме убеждавате да гласувам за Боко,защото е най-разумния избор из между всички.