Протестите на енергетици и миньори продължават, обмислят по-мащабни блокади

Премиерът ги очаква в 16 часа днес, засега те отказват срещата
1 окт 2023 15:45, Анисия Иванова
204
Протестите на енергетици и миньори продължават, обмислят по-мащабни блокади
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков очаква в 16:00 часа в Министерския съвет среща с протестиращите енергетици и миньори. Засега министър-председателят има отказ от страна на лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа". Представителите на ресорните федерации също отказват разговорите.

Протестиращите заявяват, че дават шанс на правителството до края на деня да преосмисли решенията си. В противен случай са готови за по-мащабни протестни действия.

Магистрала "Тракия" в района на Стара Загора остава блокирана, спряно е движението по Подбалканския път в района на Гурково, съобщи БНР.

Още по темата

Междувременно, протестиращите енергетици от ТЕЦ "Бобов дол" и миньори от мини "Отрит въгледобив" вдигнаха блокадата на пътя Кюстендил - Дупница. Протестът продължи около час и в него се включиха също граждани от Дупница и Бобов дол.

В двете посоки се образуваха колони от чакащи да се качат или идващи откъм автомагистрала "Струма" моторни превозни средства.

Организаторите казаха, че са се събрали около 200 коли, на място имаше изпратена полиция, до напрежение не се стигна.

Утре в 9:00 часа протестиращите се събират на входа на ТЕЦ "Бобов дол", като на място ще се реши под каква форма протестите ще продължат.

Вероятно ще има ново затваряне на автомагистрала "Струма". Очаква се при протестиращите да е и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Ще видим, ако няма развитие до довечера, от утре нови неща - ще видим в София ли ще е, тука ли пак започваме, но вече говорим за по-мащабни неща.

За срещата, предложена от премиера Николай Денков в 16:00 часа, каза: "Лично ние няма да отидем. Такъв е призивът на двата национално представените синдиката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 месеца
Вън от еврогейския съюз
53
5
 
7
 
! Отговори
Жиката преди 8 месеца
София ще стой на тъмно скоро.
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цяла България е с вас, всички на блокадите да помогнем на енергетиците
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да ходят в София да протестират, какво пречат на обикновения човек да се придвижва, не знам какво ги търпят.
50
2
 
4
 
! Отговори
Много преди 8 месеца
Терористи в България бреййй, 6,7 милиона да бъдем точни минус ППДБГерб!
49
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Махайте се от пътищата гадове мръсни! Не пречете на нормалните хора да се придвижват свободно!
48
5
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 8 месеца
Турция - Прави Същото - И Вече Достигна - около 60 % - Зелена Енергия! И - до 2035 година - около 90% ! Но Ердоган Построи над 700 Големи Язовира - 35 % от Електроенергията, Строи АЕЦ Аккую, и Започва Още 2 - АЕЦ-Синоп, АЕЦ-Инеада. Тези Неща Само с Вятър и Слънце НЕ СТАВАТ - Въпреки че Турция Вече Има Над 10 Гигавата - Слънчеви Панели и Около 10 Гигавата - Вятърни Турбини - И Там Слънцето и Вятъра са Много Повече от Тези в България.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААА
47
0
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 8 месеца
Абе те и нашите не са малко,лошото при тях е,че когато ще имаме пиково потребление на електроенергия през зимата,те ще отдават почти нула мегавати към системата!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво, Танче. Така е, ще се научат. Свърши тяхната
45
2
 
2
 
! Отговори
Български гражданин преди 8 месеца
Само да минат изборите и "протестите" ще спрат. Не че нещо, ама нали трябва политика да се прави и да се търсят баламурници за гласове. "Синдикатите" в България работят според желанието на клиента. Колкото повече пари, толкова повече шум. А работниците...., че на кой му пука за тях
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гледах клипове в социалните мрежи как гонят обикновенни хора които искат да ги подкрепят като ги обвиниха , че са провокатори и партийни представители. Явно и този протест е някакъв имитиращ театър , накрая когато приключи ще разберем кои са провокатори и представители на някоя партия както при зърнарите.
43
2
 
6
 
! Отговори
След дъжд качулка! преди 8 месеца
Избираха до откат ГЕРП и ПП ДБ а сега плачат! Честно, сега ми е през крачола за миньорите! На ме ток не ми трябва имам слънчеви панели и фотоволтаик за 12 кВата със 11кВата storage! И другия месец си купувам още 2 кВата сторич от АлиБаба и стм вече абсолютно автономен с кладенеца и филтъра за чиста вода! 16 км до София! По близо не желая!
42
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Простолюдието винаги е било необходимото зло, трябва контрол.
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Умниците не могат да разберат, че с този еко план ще ни върнат в 19 век!
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да си направил държавата богата, но не можете. Не, не искате. Всеки гледа да си гепне заплатката, а най добре, ако и не прави нищо. Ама, ако му бръкнат в дупката, пищи за 100. Ще се научите. Не, не, ще ви научим. България най накрая има шанс за нещо правилно, но от нас си зависи. Но първо трябва да почнем с вас. Затваряйте и направете програми за лично инвестиране, по сгради, по домове. Не се оставяйте на плебейте, освен неуки са и страхливи
39
12
 
8
 
! Отговори
Таня преди 8 месеца
Плебса винаги протестира срещу абсолютно всичко ново. Това никога не е спирало прогреса. И това ще мине и тецовете ще бъдат затворени. Просто малко ще постудуват на пътя, ще се поомиришат и ще се приберат по дупките.
38
5
 
9
 
! Отговори
економист преди 8 месеца
Протестиращите какво предлагат освен да ги дондуркаме до пенсия и да ни тровят за благодарност ?
37
6
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 8 месеца
Всяка Държава- Трябва Да Си Има - Базови Енергийни Мощности , Скоро Изтича и Срока На Годност на АЕЦ-Козлодуй....Слънцето и Вятъра - Ги Вее Вятъра на Бял Кон -НЕ СА РЕШЕНИЕ - Те Са Допълнителен Елемент от Енергийната Система - Когато Има Слънце и Вятър - Ще Се Синтезира Водород - Който ще се Съхранява във Водородни Цистерни - Хранилища - Който Ще Се Използва Вместо Природен Газ - В Индустрията и Тежката Промишленост- Но е Прекалено Скъп за Производство на ТОК...Това е Планът за Развитие.....
36
5
 
8
 
! Отговори
Патриций преди 8 месеца
Навремето в тъмните векове плебеите протестирали така срещу въвеждането на електричеството защото го мислели за сатанистка магия
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тецовете са обречени на затваряне,а ако тия искаха да"запазят"енергийната независимост на България трябваше да протестират когато спряхме АЕЦ Белене а не сега,сега единствено могат да си искат по голямо обезщетение за това,че остават без поминък и нищо друго!