Протестите на енергетици и миньори продължават, обмислят по-мащабни блокади

Премиерът ги очаква в 16 часа днес, засега те отказват срещата
1 окт 2023 15:45, Анисия Иванова
204
Протестите на енергетици и миньори продължават, обмислят по-мащабни блокади
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков очаква в 16:00 часа в Министерския съвет среща с протестиращите енергетици и миньори. Засега министър-председателят има отказ от страна на лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа". Представителите на ресорните федерации също отказват разговорите.

Протестиращите заявяват, че дават шанс на правителството до края на деня да преосмисли решенията си. В противен случай са готови за по-мащабни протестни действия.

Магистрала "Тракия" в района на Стара Загора остава блокирана, спряно е движението по Подбалканския път в района на Гурково, съобщи БНР.

Още по темата

Междувременно, протестиращите енергетици от ТЕЦ "Бобов дол" и миньори от мини "Отрит въгледобив" вдигнаха блокадата на пътя Кюстендил - Дупница. Протестът продължи около час и в него се включиха също граждани от Дупница и Бобов дол.

В двете посоки се образуваха колони от чакащи да се качат или идващи откъм автомагистрала "Струма" моторни превозни средства.

Организаторите казаха, че са се събрали около 200 коли, на място имаше изпратена полиция, до напрежение не се стигна.

Утре в 9:00 часа протестиращите се събират на входа на ТЕЦ "Бобов дол", като на място ще се реши под каква форма протестите ще продължат.

Вероятно ще има ново затваряне на автомагистрала "Струма". Очаква се при протестиращите да е и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Ще видим, ако няма развитие до довечера, от утре нови неща - ще видим в София ли ще е, тука ли пак започваме, но вече говорим за по-мащабни неща.

За срещата, предложена от премиера Николай Денков в 16:00 часа, каза: "Лично ние няма да отидем. Такъв е призивът на двата национално представените синдиката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
10
 
! Отговори
Мхм преди 8 месеца
Това е все едно някогашните майстори-каруцари да протестират против автомобилите. Искат - не искат - отживелица са вече. Все пак тецовете които са на природен газ ще просъществуват още доста време. Но тези протестиращи не искат такива. Те искат от най-мизерните тецове - на въглища и то с най-нискокачествените такива - лигнитните които са в "Марица-изток". Само погледнете на сателитни снимки в какъв лунен пейзаж са превърнали плодородна Тракия тези.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Днес имаше статия, че ако затворят теца, разчистят и само на неговия терен сложат слънчеви панели, ще се произвежда три пъти повече ток, отколкото произвежда теца. Факт е, че хората ще останат без работа и това е истинския проблем. Но няма как до безкрайност да се субсидират губещи държавни предприятия и вредни производства, само и само да се държат едни хора на работа.
32
6
 
2
 
! Отговори
Германец преди 8 месеца
Киро спира тецовете, русия спира урана и гатьювците се връщат в средновековието, където им е мястото ;) а ние събаряме перките и отваряме въглищните мини хехе
31
3
 
12
 
! Отговори
Жеков преди 8 месеца
Пикаят срещу вятъра, няма бъдеще за тези централи! Да взимат 38те заплати и да бачкат нещо друго.
30
1
 
2
 
! Отговори
Итън Хънт от ПП ДБ преди 8 месеца
36 Как ще ни пометете комита като имаме повече чИнгета от другите съседни нам държави?Имаш ли някакъв адекватен отговор?!
29
4
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 8 месеца
Не само срещу автомобилите. Едни от най-масовите протести е бил срещу електричеството. Каква ирония, а? :)
28
5
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 8 месеца
Спирайте тока на софия да се учат да живеят на свещи ;)
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трвеститът Таня два метра 130 килограма живо тегло ще ги бие наред тия миньорчета.
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шайка неграмотни поведени от най-гнуcните мизeрници , които само мислят за членския внос - кт подкрепа. Крайно време е тези хрaнтутници подкрепи да се изринат от държавата.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 39 и сега с какво ще ги замениш с перки ли хахах
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 29, правилно, подкрепям
23
7
 
6
 
! Отговори
До Учител преди 8 месеца
А дано спрат да работят, че да видят всички как няма никаква нужда от тях и нищо няма да се усети.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В последните 3 години масови протести.
21
4
 
12
 
! Отговори
аз преди 8 месеца
Навремето *** така са протестирали против автомобилите и железниците за запазване на волските каруци.
20
8
 
7
 
! Отговори
Учител преди 8 месеца
Да спират да работят и да оставят половин България на тъмно да им уврат главите на балгаретата ;)
19
6
 
12
 
! Отговори
Таня преди 8 месеца
Ужас. Няма да има къде да лежат и да взимат големи заплати на гърба на хората. Ще трябва да работят истинска работа. Ужас, ужас. Дайте да ги подкрепим и да им дадем по 100 заплати, да не им се развали рахата.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айде счупете ги от бой и после народа ще ви помете, това ще е последното ви предателство към българите и България.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Антиевропейци, няма да стане вашата. С мързела на това племе е свършено. Няма да отстъпим. Пещерняци такива
16
6
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 8 месеца
Бате - Спрете Тока На Цяла България за 3 Дена - Да Видят Какво е - Възобновяем Енергиен Източник.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА.......Ние в България- Нямаме Голямо КПД на Вятъра и Слънцето, Нямаме и Много Хидроинженири Да Строят Водни Централи.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не можеш да спреш прогреса. Тези производства са губещи и ужасно вредни. Държавата да инвестира в нови ядрени мощности, фотоволтаици и вятър. Ако се дадат субсидии за и инсталация на фотоволтаици на хората, за няколко години ще започнем да произвеждаме в пъти повече отколкото ни е нужно. А хората в Стара Загора ще си намерят нов поминък. Там районът има много потенциял за инвестиции.