Бургас насърчава кръводарители с ваучери за туристически обекти

Ваучерите са поименни за срок от три месеца
26 юни 2024 14:55, Инна Ангелова
13
Бургас насърчава кръводарители с ваучери за туристически обекти
Снимка: БГНЕС

Община Бургас насърчава кръводатителството в активния летен сезон с безплатни ваучери за индивидуално посещение на туристически обекти. Идеята е на заместник-директора на Университетската болница за активно лечение в града д-р Светослав Тодоров, която бе подкрепена на сесия на Общинския съвет, съобщава БТА.

Всички, безвъзмездно дарили кръв, ще получат ваучер за посещение на един от трите обекта край Бургас. Това са остров “Света Анастасия”, туристическия комплекс  "Акве калиде” и  културния комплекс "Ченгене скеле".

"Дарителите не са достатъчни, за съжаление, в последните години се наблюдава положителна тенденция с увеличаване на броя им, но броят на лечебните заведения също е увеличен, респективно и необходимостта от повече кръв", каза д-р Тодоров. 

От общината казаха, че с тази кампания се цели да се насърчи този акт на хуманност, особено в активния летен сезон, когато населението в града и региона се увеличава чувствително заради туристическия поток.

Всеки човек ще може да получи ваучер за избран от него обект в Туристическия информационен център, който се намира на ъгъла на улиците "Александровска" и "Алеко Богориди". Това ще се случи след предоставяне на бележката за отпуск, която получава всеки кръводарител. Тя се издава от Отделението по трансфузионна хематология. Датата на бележката трябва да бъде след 30 юни 2024 г.

Ваучерите са поименни и не могат да се преотстъпват на други лица. Те могат да бъдат разходвани в срок от три месеца от датата на получената бележка от кръводарителската акция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Снимка на деня
Времето днес: На места валежи и бури, на места - жега
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
фашистки град!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Интересно е да ни обяснят къде отива кръвта,която се дарява,след като на болните в нужда им се налага сами да си намират и плащат на свободни цени необходимите количества кръв?! В коя посока заминават банките с БЪЛГАРСКА кръв??? Защо няма информация за стойността на ваучерите,да не би да са за едната студена вода??? Взеха ни съвсем за балъци!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ти даваш ваксинирана кръв ама е отделят и маркират като такава
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Имам 6 бустера и редовно давам кръв, щом ме приемат, значи всичко е ок.
9
0
 
2
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 2 дни
Малко акъл за общинските клати-корци! Вържете даряването на кръв с изследване на обща кръвна картина или туморни маркери. По здрави пациенти ( роби да бачкат) , повече кръв за болниците. Нямате акъл за 2 стинки!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не ваксинираната кръв трябва да струва не двойно а 10Х
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Цитат от страницата на ДАРПА Here we present a rapid and versatile method for capturing and concentrating SARS-CoV-2 from contrived transport medium and saliva samples using affinity-capture magnetic hydrogel particles
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сезона се очертава слаб
5
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 2 дни
До Анонимен,за вас всичко е пари,добър ден гратис не казвате,кръв ще дадете,от алчност сте се превърнали в зверове,нямате нищо човешко отдавна,Вселената не ви стигна,заграбихте всичко и пак ламтите за още
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Голям смях. Ваучери.....Що не пробвате следващият път да плащате с истински пари, гарантирано ще се намерят доброволци. Да не говорим, че е абсолютно безобразие да карате пациентите сами да си осигуряват кръв за операциите, а същевременно да искате да ви даряват безплатно. Откакто на мен ми се наложи преди 10 години да платя на ц..аините в София 150 лева за банка кръв, категорично отказвам да дарявам безвъзмездно.
3
2
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 2 дни
До Анонименчистокръвен и татарин в едно изречение предизвиква бурен смях. а ако дойдеш да дариш и ми пъкнеш с чистокръвни хламидии ше те залея с нафта и ше те запала
2
0
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 2 дни
измислили са начин да си уредят пари за почивка, че явно връзкарите са повечко и картите за инвалиди от социалните се изчерпват бърже.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Моята кръв на чистокръвен неваксиниран и нито един път тестван с хидрогела на DARPA струва повече така че отровната кръв на ваксинираните никой явно не е иска!