Митрофанова: Няма да вземем огледални мерки, не сме варвари

Руското МВнР ще извика българския посланик
22 сеп 2023 13:24, Александър Попов
443
Митрофанова: Няма да вземем огледални мерки, не сме варвари
Снимка: БГНЕС

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в руското външно министерство във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква (РПЦ) от страната, заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

"Ще бъдат предприети действия, разбира се. На първо място - посланикът ще бъде извикан, ще има разговор с него", каза дипломатът, коментирайки въпроса за възможни ответни мерки от страна на Москва по дипломатическа линия във връзка с изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални мерки срещу Българската православна църква в отговор на недружелюбните стъпки на София.

Още по темата
"Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква. Ние не сме варвари", каза тя.

Вчера свещениците от руската църква в София бяха призовани в българската имиграционна служба, където им бе наредено да напуснат България в рамките на 24 часа "като лица, за които се твърди, че представляват заплаха за националната ѝ сигурност".

"Става дума за архимандрит Васиян, предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, секретаря на Подворието протойерей Евгений и служител на църквата", каза говорителят на външното министерство Мария Захарова.

"Старата руска църква, която дълги години е била място, където руснаци и българи са се молили заедно, сега ще бъде затворена", обяви вчера говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в коментар, публикуван на уебсайта на руското външно министерство. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: Митрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
0
 
0
 
! Отговори
A преди 7 месеца
Аз нали съм българин и като такъв, бих изгонила всички българи от Русия.
358
0
 
5
 
! Отговори
КОЧО преди 7 месеца
След 1878 година е нас е имало един генерал на руска служба и с произход мисля Финландия-Каулбарс,който се е държал по същия начин като тая от снимката и е "ял" доста камъни от тогавашните българи/Вж.Строителите на С.Радев/.
357
0
 
8
 
! Отговори
AS преди 7 месеца
Убихте нашите освободители и семействата им през 1917 г. това русофилите не го знаят или се правят на ударени. Българина е запазил православието 500 г. тайно се е кръстил и молел. Строяхме Църкви и храмове и дойдохте вие комунисти и се помислихте за по-велики от Господ. Рушите храмове в Украйна с танковете и се смеете на глас, вие сте по-лоши от всички варвари и фашисти взети заедно. Вземете си русофилите и се махайте от България. Ние искаме да живеем в демокрация бедуини такива.
356
0
 
4
 
! Отговори
ТОТЮ преди 7 месеца
Тая директно ни нарича варвари.Още едно фактическо основание за изгонването и.
355
0
 
6
 
! Отговори
asd преди 7 месеца
Точно вие сте варварите, щото вие затворихте църквата. Аматьори такива.....
354
1
 
4
 
! Отговори
Църквата не е на Рус преди 7 месеца
Руската православна църква с решение от 10 ноември 1952 г. , протокол 8 предава всички руски енории, манастири и църкви в България под юрисдискция и владение на Българската православна църква, документите се намират в БПЦ, но не са взети под внимание при изготвянето по-късно на нотариалния акт от нотариуса Иван Дахтеров, което го прави невалиден!
353
0
 
4
 
! Отговори
сабри преди 7 месеца
До Ох, ленче, ТЯ Е СТАРА НАЦИСТКА ! ПАРТИЯТА И Е ТАКАВА ! НЕ БИЛИ ВАРВАРИ , МОГА ТА КАЧА 4 ЧАСА КЛИПОВЕ ОТ ТОВА КАК ЖИВЕЯТ В РАШКА ! ТУК СТАРИТЕ КОМУНИСТИ НА МОРЕТО САМО ОХКАТ И АХКАТ ,КОЛКО ХУБАВО БИЛО ! НО НЕ КАЗВАТ ОТ КЪДЕ ИМАТ ПО 100ХЛД $ ЗА АПАРТАМЕНТ !
352
0
 
8
 
! Отговори
Пача преди 7 месеца
Божеее, кой го казва . Не били варвари , но убиват и изнасилват невинни деца . В 21 век избиват цивилни , жертвайки много украински и руски животи .
351
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
първо сте варвари, и второ - какви огледални мерки? няма нито една българска църква в москва, при положение, че ви дадохме религия, език и азбука! и между другото, ние не си държим военните кораби в руската икономическа зона по 2 седмици, щяхте вече да ревете на умряло.
350
1
 
13
 
! Отговори
Ох, ленче, преди 7 месеца
Ох, митрофанова, пак се изказваш неподготвена!
349
9
 
29
 
! Отговори
РАШИЗМЪТ УБИВА преди 7 месеца
СЪДЪТ В ХАГА ВИ ОСЪДИ ЗА УБИЙСТВОТО НА 160 ДЕЦА В УКРАЙНА ЗА 2022Г И ЗА ИЗВЕЖДАНЕ НА ДЕЦА ОТ УКРАЙНА В РАША.
348
2
 
24
 
! Отговори
Li`o Dveli преди 7 месеца
Ами другарко Митрофанова,та вие си бутнахте църквите през 1917-1918 и след това,а иначе не сте варвари. То само на приказки ако ставаше.....Че даже дойдохте та бутнахте и нашите църкви в България.Народа още го помни това варварство.За незнаещите какво е ,,варварин",....варварин е човек който не вярва в Бог.С две думи ...КОМУНИСТ.Ама вече не са и кумонисти в Кремъл,вече никой не знае какви са тия в Кремъл.
347
10
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
били шпиони? то ний вече и БТР нямаме, самолетите са на хартия...какво ще ни шпионират - колко магарешки каручки имаме, или прашки в джоба...про-стаци!
346
4
 
21
 
! Отговори
Солнцев преди 7 месеца
Отново смях в залата : Ярката представителка на най-големите в света съвременни вар - вари не знае кои са ?! Руските съвременни фашисти, разбира се !!!
345
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви мерки да вземе Митрофанова, да изгони българския свещеник от Успение Богородично на Таганка, ами че там винаги са били КГБ-сти и служители от ДС
344
5
 
13
 
! Отговори
леля Пена преди 7 месеца
ТО ПЪК И ОСТАВАШЕ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ С ДОЛНОПРОБНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ......
343
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руснаците са диваци и варвари
342
7
 
10
 
! Отговори
Софиянка преди 7 месеца
Към 361 _ Направо си за Сибир. Там ще си оправиш мисленето, ама после ще е късно
341
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гонете я тая крава и да затварят и посолството.
340
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руснаците трябва да изтърпят идиотщините на сегашния бг "елит" още малко. После ще си нормализираме отношенията с тях, както и трябва. Козяцците са пътници, просто още не го знаят