Митрофанова: Няма да вземем огледални мерки, не сме варвари

Руското МВнР ще извика българския посланик
22 сеп 2023 13:24, Александър Попов
443
Митрофанова: Няма да вземем огледални мерки, не сме варвари
Снимка: БГНЕС

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в руското външно министерство във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква (РПЦ) от страната, заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

"Ще бъдат предприети действия, разбира се. На първо място - посланикът ще бъде извикан, ще има разговор с него", каза дипломатът, коментирайки въпроса за възможни ответни мерки от страна на Москва по дипломатическа линия във връзка с изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални мерки срещу Българската православна църква в отговор на недружелюбните стъпки на София.

Още по темата
"Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква. Ние не сме варвари", каза тя.

Вчера свещениците от руската църква в София бяха призовани в българската имиграционна служба, където им бе наредено да напуснат България в рамките на 24 часа "като лица, за които се твърди, че представляват заплаха за националната ѝ сигурност".

"Става дума за архимандрит Васиян, предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, секретаря на Подворието протойерей Евгений и служител на църквата", каза говорителят на външното министерство Мария Захарова.

"Старата руска църква, която дълги години е била място, където руснаци и българи са се молили заедно, сега ще бъде затворена", обяви вчера говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в коментар, публикуван на уебсайта на руското външно министерство. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: Митрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
3
 
11
 
! Отговори
ГРЕШНИКО преди 7 месеца
И НЕКАДЪРНИКО ЦЪРКВАТА Е БИЛА ВИНАГИ НАЙ ГОЕМИЯ ПРЕДАТЕЛ С НАЙ МНОГО И ИЗЯЩНИ ШПИОНИ....ТО НАРКОТИЦИ,ТО СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ,ТО ОРЪЖИЯ....ВСИЧКО КАКВОТО СЕ СЕТИШ ГРЕШНИ МИ ЧАДО
338
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви шпиони може да са едни монаси? Шпионирали са ка си правим совалката ли? Или са видели *** казарми?
337
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как да не са взели мерки - затвориха църквата. това, че някои свещеници са били агенти не значи, че Руската църква в София не е свято място. Отмъщението на рашките е затварянето на храма. Гадове са си.
336
7
 
33
 
! Отговори
Boby преди 7 месеца
Като не сте варвари , защо нападнахте суверенна държава? И сте си варвари!Че и лицемери в добавка.
335
8
 
28
 
! Отговори
ххх преди 7 месеца
марш на гнусния рудки ботуш.... всичките в канала барабар с копейки и русофили
334
16
 
8
 
! Отговори
Вулгар преди 7 месеца
Вулгарите са известно варварско племе
333
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БРАВО НА РУСИЯ И ВЕЛИКИЯ Путин ,СМЪРТ НА ФАШИЗЪМА
332
3
 
20
 
! Отговори
Трончо преди 7 месеца
Демек ...,,не сме варвари, като българите". *** с миндила. Как изобщо се допускат такива изказвания. Ама и доста от ,,ВАРВАРИТЕ" й ръкопляскат. Плюят ги, а те мислят. че дъжд ги вали.
331
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ще е забавно ако рязко решим да се махнем от ЕС! Ще експулсират всички българи от чужбина - пак ще сме 9 милиона! Ще имаме евтини ток и газ. Ще ходим на море в Турция и Африка...Най- ми харесва ,че тогава ,ще им викаме както си искаме на ромите ! Край на НПО- тата! Край на безплатните неща за тях! Сами ще си строят затворите за тях!!!
330
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СЛАВА НА Русия Благодарност на Руския народ.смърт на фашизъма
329
0
 
0
 
! Отговори
димитър преди 7 месеца
"Глава " ,казало магарето на петела...
328
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Хахаааа, азиатските варвари тръгнали да обясняват кой бил варварин?!? *** от всякъде.
327
4
 
15
 
! Отговори
Bugarin bosilegrad преди 7 месеца
Вие руснаците сте помията на този свят
326
12
 
2
 
! Отговори
Историята преди 7 месеца
се повтаря. Скъсването на дипломатическите отношения означават, че България де юре става вражеска държава и всички военни средства- явни и тайни са разрешени. Нещата отиват към вътрешна военизирана съпротива на фашагите от жълтите павета, за които ще стане страшно свободното им движение, поради факта, че съвременното оръжие е в много висок стадий. Например, един гранатомет може да порази голям обсег на действие. Дай Боже това да не стане, но нашите управници сляпо тлакат събитията натам.
325
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това са добри новини за България да се отскъбва от "братската" прегръдка. Сега обаче предстои още мн рабта събаряне на ***, на Альошата и вземане на Камчия и т.н. Важното е че посоката е вярна , а пък русофелите да си лаят маййната им !
324
8
 
18
 
! Отговори
Да бе! преди 7 месеца
На думи Не сте варвари, ама викате посланика в Москва да ни дърпате ушите защо сме изгонили един Руски шпионин маскиран като Божи Служител! За Вас СРАМ няма ли?Няма ли страх от Божие наказание, или това е нещо нормално, както и да взривявате църкви, или да финансирате такова- справка атентата в Света Неделя!.Уж варвари не сте, а водите една варварска война с такива тежки нарушения на международното право, че чак на човек да му се изправят косите! Не драга, Вие СТЕ ЗАВЪРШЕНИ ВАРВАРИ!
323
6
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
На Мутрофанова да й събират багажа и през Калотина... Ай сиктир!!! Да вземе и Копейката за пpиcлyжник :)))))))))))))))))))
322
11
 
21
 
! Отговори
Дядо Соци преди 7 месеца
Чета коментарите и съм доволен.България има европейско бъдеще. Прогледнахме какви братушки имахме.
321
9
 
18
 
! Отговори
НЕ СТЕ ВАРВАРИ преди 7 месеца
СЪДЪТ В ХАГА Е ИЗДАЛ ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА ПУТИН ЗА ДЕПОРТИРАНЕТО НА ДЕЦА ОТ УКРАЙНА В РАША- ТОВА Е ЗАБРАНЕНО ОТ ЖЕНЕВСКАТА КОНВЕНЦИЯ И ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО ХУМАНИТАРНО ПРАВО- ВИЕ НЕ ВОЙВАТЕ В УКРАЙНА- ДОБРЕ ЧЕ БЯХТЕ ВИЕ ЗА ДА РАЗБЕРА ЧЕ ЗАПАДЪТ ВОЮВА С ВАС- НЯМА ТАКАВА ХУМАННОСТ КАТО ВАШАТА- РАШИЗМЪТ УБИВА.
320
7
 
17
 
! Отговори
НЕ СТЕ ВАРВАРИ преди 7 месеца
ОСЪДЕНИ СТЕ ОТ СЪДА В ХАГА ЗА УБИЙСТВО НА 150 ДЕЦА- 2022Г.