Митрофанова: Няма да вземем огледални мерки, не сме варвари

Руското МВнР ще извика българския посланик
22 сеп 2023 13:24, Александър Попов
443
Митрофанова: Няма да вземем огледални мерки, не сме варвари
Снимка: БГНЕС

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в руското външно министерство във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква (РПЦ) от страната, заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

"Ще бъдат предприети действия, разбира се. На първо място - посланикът ще бъде извикан, ще има разговор с него", каза дипломатът, коментирайки въпроса за възможни ответни мерки от страна на Москва по дипломатическа линия във връзка с изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални мерки срещу Българската православна църква в отговор на недружелюбните стъпки на София.

Още по темата
"Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква. Ние не сме варвари", каза тя.

Вчера свещениците от руската църква в София бяха призовани в българската имиграционна служба, където им бе наредено да напуснат България в рамките на 24 часа "като лица, за които се твърди, че представляват заплаха за националната ѝ сигурност".

"Става дума за архимандрит Васиян, предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, секретаря на Подворието протойерей Евгений и служител на църквата", каза говорителят на външното министерство Мария Захарова.

"Старата руска църква, която дълги години е била място, където руснаци и българи са се молили заедно, сега ще бъде затворена", обяви вчера говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в коментар, публикуван на уебсайта на руското външно министерство. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: Митрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
13
 
7
 
! Отговори
До Джордж Оруел преди 7 месеца
В сравнение с въобразилият се за нашенски Джордж Оруел ( истинският сигурно се обръща в гроба), Митрофанова е класи над теб. Това, че използваш известен псевдоним, не те издига на нивото му. Като те пратят посланик някъде, тогава може да си позволиш да квалифицираш равните на теб, сега си много в ниското долу, за да го правиш. И всеки има право да харесва или не някого, не си никакъв критерий за това.
278
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
CTE BAPBAP! 1000%
277
8
 
17
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 7 месеца
До Анонимен 280: Обадете й се, другарю възхищаващ се. Може да и хареса някой доброволен роб да й целува краката. И без това самозваното дипломатическо недоразумение се опитва да се държи като губернатор в окупирана теротория, та така ще й задоволите просташкото азиатско самолюбие. А също така ще си намерите мястото в този объркан свят. Не били варвари... Те никога не са били нещо друго!
276
4
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 7 месеца
Дори ония Българе,които са останали в Русия, стойте си там ей , не идвайте тук. Там ви е добре.
275
9
 
26
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 7 месеца
Ох милите те да ги съжалиш, не били варвари,А избиха свои 300 хиляди руски войници и толкова и украински и оставиха без жилища милиони украинци.Всички руски фашисти вън от България
274
8
 
25
 
! Отговори
Нешев преди 7 месеца
Няма по-големи варвари от вас в днешно време - нахлухте като хуни в братска Украйна ,из бивате населението й , разграбвате страната, анексирате нейни територии, унищожавате я като държава и не сте ВАРВАРИ ?! А какви сте ?! Според вашите изкривени профашистки разбирания сигурно се мислите за ... миротворци ?! Срам за вас ,срам и вечен позор !!!
273
3
 
9
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 7 месеца
Шпиони има всякакви, но същинските не са лесни за разкриване. Те затова са и шпиони, защото никой не бива да разбере кои и какви са в действителност. Конкретният субект е по-скоро един от т. нар. ,,агенти на влияние", които съвместяват прикритието и същинската си дейност. И така нещата с този назначен поп си идват на мястото, тъй като РПЦ много отдавна е едновременно и поделение на КГБ/ФСБ. Истинските руски православни свещеници бяха поголовно унищожени още по време на болшевишкия терор.
272
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Винаги когато не слушате България сте варвари, примери много...
271
22
 
12
 
! Отговори
Петров преди 7 месеца
Това е позор за България!Ще бъдем наказани свише!Явно някой иска мнооого да се натегне на големия брат и е пресолил манджата.Жалко за българският народ - управляват го негодници безродни - легнали по очи пред посолството.
270
9
 
11
 
! Отговори
Коко-хари преди 7 месеца
А ДЖАМИЯТА В СОФИЯ КОГА ?
269
8
 
21
 
! Отговори
Куку преди 7 месеца
Не сте варвари,фашаги сте!Да убиеш стотици хиляди православни хора в Украйна направо е свято дело!
268
13
 
12
 
! Отговори
КАТЯ преди 7 месеца
ДА ПОСЕГНЕШ НА ОТЕЦ СЕРАФИМ СОФИЙСКИ Е ПРЕДАТЕЛСВО КЪМ БОГА И ВЯРАТА НА ХОРАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ЗНАМ ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ С КОЙТО ДА НАПИША ГНЕВА СИ БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!
267
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма никакъв шпионаж, американците станаха луди от русофилския събор и сега ще забраняват руската салата
266
7
 
14
 
! Отговори
Смяна преди 7 месеца
Тея руски фашисти трябва да си сменят и патриарха. Не може да оставят агент Гудняев от гру , който проповядва убийства, война и агресия . Това не е християнско , а просто иПъмяване на заповедите на малоумнияЖужаКъсий
265
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На тази жена съм готов да целувам стъпалата, не от унижение, а от възхищение. Пет светлинни години е пред низките проекции на хора, които унизиха вярващият българин, за да задоволят егото си и геостратегическото си подчинение. Роби! По-добре да целуваш нозете на една достойна жена, отколкото косматите задни части на ***, които ти заповядват да сториш това.
264
3
 
2
 
! Отговори
Коката? преди 7 месеца
Белото прахово вещество???
263
1
 
1
 
! Отговори
Ти изнасяш? преди 7 месеца
Ама наркотици!И като излезе закон за доказване на произход и във Белене за лечение с АК-47???Спряха ви подводниците с колата за Ростенец 11 тона?ФАКТ???
262
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дънди не ми продава злато на двойни цени, като Лукйол бензин!
261
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не колкото Медведев!
260
9
 
8
 
! Отговори
Още изнасят преди 7 месеца
Злато и други ценни метали от България?Ама си ги дал на безценица да ти плащат до живот 100лева?А Дънди Прешъс изнася 100 тона чисто злато а другите метали си ги изнасят гратис?ФАКТ???*** само прави подобни сделки???*** ***???ФАКТ???