Митрофанова: Няма да вземем огледални мерки, не сме варвари

Руското МВнР ще извика българския посланик
22 сеп 2023 13:24, Александър Попов
443
Митрофанова: Няма да вземем огледални мерки, не сме варвари
Снимка: БГНЕС

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в руското външно министерство във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква (РПЦ) от страната, заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

"Ще бъдат предприети действия, разбира се. На първо място - посланикът ще бъде извикан, ще има разговор с него", каза дипломатът, коментирайки въпроса за възможни ответни мерки от страна на Москва по дипломатическа линия във връзка с изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални мерки срещу Българската православна църква в отговор на недружелюбните стъпки на София.

Още по темата
"Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква. Ние не сме варвари", каза тя.

Вчера свещениците от руската църква в София бяха призовани в българската имиграционна служба, където им бе наредено да напуснат България в рамките на 24 часа "като лица, за които се твърди, че представляват заплаха за националната ѝ сигурност".

"Става дума за архимандрит Васиян, предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, секретаря на Подворието протойерей Евгений и служител на църквата", каза говорителят на външното министерство Мария Захарова.

"Старата руска църква, която дълги години е била място, където руснаци и българи са се молили заедно, сега ще бъде затворена", обяви вчера говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в коментар, публикуван на уебсайта на руското външно министерство. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: Митрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
10
 
17
 
! Отговори
Паню Баирски преди 7 месеца
Вън руските въшкарници!
318
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-добрата мярка е да си ходи
317
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви огледални мерки бе товаришч Митрофанова, че то няма нито един български шпионин на руzка територия. Обратното на българска територия има хиляди руzки действащи и в момента шпиони. Даже вече България е тясна за руzкия шпионаж та се наложи да изнесат руzки шпионски ядки състящи се от български русофили и във Великобритания.
316
5
 
12
 
! Отговори
Tе са примати преди 7 месеца
"Руснаците правилно казаха че не са варвари...." което е по ниско от варварство..понял?
315
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мохамед и Христос са казали ОБИЧАЙ БЛИЖНИЯ СИ ...
314
17
 
12
 
! Отговори
СглобкатаОтДжендъри преди 7 месеца
Невежеството на "евроатлантиците" представители на "сглобката" е потресаващо... Да има българска църква в Москва, управлявана от Българската патриаршиа. Руснаците правилно казаха че не са варвари за да гонят свещеници. такива са ППДБ и ГЕРБ-СДС които се натягат пред посолството и посолствата и преследват православни свещеници. Колкото до ДПС те са мюсулмани и за тех това е празник, когато православни са преследвани.
313
11
 
8
 
! Отговори
АтентатПреврат преди 7 месеца
Не руснаците а украинците: 1) ограбиха Западния данъкоплатец с 75 милиарда Евро; 2)профукаха качествено западно оръжие, боеприпаси, хуманитарна помощ; 3)овесиха на Европа >10милиона авантаджии и безделници и 4) разбиха западната и укрепиха руската икономика дигнаха безработицата >18% и докараха 3D инфлацията на > 28%. Като резултат 25 000 са само тежко осакатените укр бойци и над 500 000погребани. Самотен стрелец в Киев висока зграда търси
312
6
 
14
 
! Отговори
руски курви преди 7 месеца
не сте желани в България...респективно във форума тоже.
311
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За незнающих...В России есть 8 больших болгарских церквей включительно и в Москве.Не Россия виновна на западе ,а провославие.А болгары продались на провокацию запада не в первый. Раз.
310
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой да преведе на руски днешното есе на Кеворк Кеворкян публискувано в Афера-та Веселина Томова
309
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За който не е разбрал, най-вече русофилите, които лъжат- на българските власти са затворили храма, а руското посолство, именно, за да провокира напрежение и фалшиви обвинения. Кощунство е болшевиките да забранят достъпа на българите до свети Серафим Софийски!
308
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега незабавно да се върне старото име на катедралата! Никакви Монголия повече!
307
27
 
9
 
! Отговори
Железният Феликс преди 7 месеца
Даже комунистическият режим не затвори католическата църква! България се показа, като изключително варварска държава. Изгониха няколко попа и дуят перки. В същото време, Румъния се озъби на Австрия за Шенген, на укрите за житото. Унгария, Словакия и Полша - също. Българските вечнигъзоблизциислагачи, одобриха вноса на жито и си трайкат за Шенген. Роби. Нещастицибезгръбначни! Затвориха една църква. Да ви затворят вОрландовци или в Бакърената! Идва Видов Ден!!!
306
5
 
14
 
! Отговори
Мутрофанова преди 7 месеца
Знам ,че не съм дипломат от кариерата,но съм кагебистка от кариерата. Пък и българите винаги да ни облизвали така,че няма да им се церемоня. И Радев и Копейкин и Нинова и Славчо всички ми свирят на ...брадата дърта. Народ ,който сам не се уважава не заслужава и ние азиатците да го уважаваме. Путин каза,аз избълвах,а българите гълтат..
305
7
 
16
 
! Отговори
Само да питам преди 7 месеца
...Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални мерки срещу Българската православна църква в отговор на недружелюбните стъпки на София..............................................................,.............................................. .....Някъде в РФ българска църква има ли, че да ни изгонят поповете?
304
10
 
21
 
! Отговори
Псевдодионисий преди 7 месеца
Другари, пак се превъзбудихте без причина... Вие нали бяхте комунисти, т. е. атеисти? Как така се загрижихте за църквата (руската в частност...)? И кой ви е казал, че ще затварят църкви? Никой в България няма да зартваря църкви; руската църква щели да си я затварят самите руснаци. България само е изгонила руски шпиони, по съвместителство попове. Т. е., няма никакви затваряния, никакви ,,посегателства срещу църквата". Успиокойте се, другари, помолете се и се покайте за престъпленията си.
303
14
 
11
 
! Отговори
Анатема преди 7 месеца
На този който пише срещу Православната църква да му изсъхне дясната ръка. На онзи, който изтрие коментара да му изсъхнат и двете ръце!
302
21
 
13
 
! Отговори
Тема за размисъл преди 7 месеца
"Българското" сглобено правителство подходи варварски. Затварянето на църквата не се е случвало и при комунистите. Коментарите са излишни. България се управлява от НПО под контрола на сатанисти.
301
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мутрофанова, ми то просто няма как да вземете. Няма ни една българска църква в Русия и ни един наш поп там. Всичко е изметено и изтребено.
300
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Правителството на Сглобката е със 70 % неодобрение. След 1 януари домакинствата излизат на свободния пазар на ток и сметките ще скочат двойно. Ми февруари - март започват гладните бунтове и саморазправи с розовите фашаги. И обяснението, че това са путинисти, няма да минава.