Земеделците тръгват към София по черни пътища и ниви

Напрежението ескалира, протестиращите затвориха пътя Казанлък – Стара Загора
18 сеп 2023 18:00, Анисия Иванова
188
Земеделците тръгват към София по черни пътища и ниви
Снимка: БГНЕС

Жандармерия и полиция спряха протестиращите земеделски производители, тръгнали за София, на подбалканския път в района на Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Вече три часа земеделските машини стоят на пътя. На няколко пъти напрежението ескалира и протестиращите затвориха пътя Казанлък – Стара Загора.

Организаторите на протеста дадоха ултиматум на органите на реда, че ако до 18 часа не се вземе решение да бъдат пуснати, за да продължат към столицата, ще тръгнат по един или друг начин.

Още по темата

На протеста дойдоха и хора от офроуд клубове, които казаха, че ще проправят път на земеделците през ниви и черни пътища.

В цялата страна днес се провежда общонационален протест на земеделци. Исканията са основно да бъде възстановена забраната за внос на украинско зърно. 40 са точките в страната, които днес бяха и някои са все още блокирани. От МВР информираха, че ГКПП-тата са отворени и работят нормално. Остава ограничено движението за тежкотоварни автомобили по пътя Борован – Бяла Слатина от км 51 до км 53. Затруднено е движението в района на с. Труд и гр. Първомай /Пловдивско/. Сериозно струпване на селскостопанска техника все още има на пътен възел „Петолъчката“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
18
 
! Отговори
София преди 1 година
По селата и малките градове, където се подвизават земеделците, никой не смее и дума да им каже и да ги пита. Хората там са зависими, защото при тях работят. Нека обаче да дойдат в София, тук са важните въпроси, тук хората могат да им ги зададат - за почти безплатната еленергия, затова, че не плащат ДДС, за върнатия акциз от горивата, за огромните субсидии. Много въпроси има!
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко ще блокират тия селяни? То нищо не работи в тая държава...
88
8
 
8
 
! Отговори
Лош преди 1 година
Управниците ни си постигнаха целта да разединят народа който някак си не усеща че ще става по зле.
87
7
 
6
 
! Отговори
Taliban преди 1 година
БГ АРМИЯТА ОТ ЦЬРВУЛИ НАСТЬПВА...САМО ЧЕ ТОЗИ ПЬТ СА ОБРЕЧЕНИ НАГЛЕЦИТЕ. ОТНЕМАНЕ НА ТРАКТОРИТЕ ИМ НА ВОДАЧИТЕ ПО СТО КАМШИКА НА ГОЛО ДУПЕ ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО ИМ БАРАБАР САС МИНИСТАРА.
86
12
 
5
 
! Отговори
Истина преди 1 година
по принцип съм против земеделците, смятам че вземат повече отколкото заслужават, но в този случай Дянков-терориста и неговите шефове искат да се облагодетелстват от евтините ресурси на украйна и да закопаят родните производители. Трябва да се спре вноса на всякакви важни суровини които се произвеждат в България, а държавата да помага на производителите да са по-ефективни, а не да залива пазара с блокуци от 3ти страни!
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички тролеи са впрегнати да коментират.
84
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да тлъгнат укрите по черни пътища и ниви. Те са най-добрите.
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдум за спиране на субсидиите !!!
82
2
 
18
 
! Отговори
справка преди 1 година
ЕГО КАКВО ПОЛУЧАВАТ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ -тЕЗИ хора не плащат ДДС.Получават компенсации за електроенергията. Продават с надценка, независимо от това, че държавата веднъж вече им е платила с нашите пари.Изнасят и продават в чужбина с печалба. И въпреки всички огромни печалби и облекчения, хлябът в България не поевтинява. И кой плаща всичко това - НИЕ! И сега - протест! Хайде, холан! Акцизът
81
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЪРНАРИ ТЕРОРИСТИ ,ИСКАТЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ЩЕ Я ПОЛУЧИТЕ НИЕ СМЕ МНОГО МНОГО ПОВЕЧЕ ЩЕ ВИ СМАЖЕМ...
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи хората си купуват на пазарни цени от магазина, но тия не искат да продават на пазарни, и освен това получават субсидии и техниката им е с държавни пари ??!!
79
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що искате да убедите хората че зърнопроизводителите всичките да милионери.Единици са милионерите,повечето са обикновени работници.Явно тук има много платени драскачи.Имали трактори ами както като имат със сърп ли да жънат?
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"БГ домати - 4,80 килото. Отиваш в Македония - 2.20 и даже са по-вкусни от нашите. Е кой прибира разликата драги ми земеделци?" - как кой? Прибират я шайката корпорации на Брюксел произвеждащи пестициди за държавите в ЕС. 500 изисквания от ЕС, тройни субсидии за Гърция, Холандия и Испания, ама иначе производителите в България виновни.
77
3
 
13
 
! Отговори
до 76 преди 1 година
До АнонименНикой не им оспорва правото на работа и живот! Че четеш май Маркс и Ленин в момента. Тези хора не плащат ДДС.Получават компенсации за електроенергията. Продават с надценка, независимо от това, че държавата веднъж вече им е платила с нашите пари.Изнасят и продават в чужбина с печалба. И въпреки всички огромни печалби и облекчения, хлябът в България не поевтинява. И кой плаща всичко това - НИЕ! И сега - протест! Хайде, холан! Акцизът за бензина държавата им го връща...
76
4
 
3
 
! Отговори
до Христо преди 1 година
До Христоами прибират я в магазина. в 2 Големи вериги в различни областни градове един и същ продукт в едната 5лв в другата 6.5... кой е прибрал реално разликата? не са виновни производителите а тези след тях по-веригата, ама народа ***, не може да сметне 2+2...
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
предлагам да ги почерпим ракия и после да викнем кат и да ги тестват и да им вземат тракторите за под над половин милион
74
6
 
19
 
! Отговори
21 преди 1 година
ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТИЯ ЗЪРНАРИ ТЕРОРИСТИ ДА ИМ СЧУПИМ ТРАКТОРИТЕ И КОМБАИНИТЕ
73
5
 
4
 
! Отговори
... преди 1 година
ЗНае се че Кирчо, Асенчо, Бойко, Делян искат евтин ресурс за да правят печалбата си още по-голяма от производството на олио и да препродават зърното все едно е Българско на по-високи цени, затова искат да се махне забраната. Земеделците вземат доста субсидии, трябва да се премахнат и ако хляба стане 10лв да се знае защо и че наистина струва толкова, ако има кой да го купи значи му е реалната цена, така е и олиото, ние го произвеждаме в германия е 4лв тука беше 6+ едно и също,печалбата в крадците
72
2
 
12
 
! Отговори
Христо преди 1 година
БГ домати - 4,80 килото. Отиваш в Македония - 2.20 и даже са по-вкусни от нашите. Е кой прибира разликата драги ми земеделци?
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги пуснат до София и там да им ги конфискуват, и без това са държавни

Спонсорирани публикации