Седмокласниците правят крачка напред на изпита по математика

Имат около 7 точки средно повече
2 юли 2024 12:22, Стела Стоянова
11
Седмокласниците правят крачка напред на изпита по математика
Снимка БГНЕС, архив

Ако резултатите на седмокласниците по български език през тази година са съизмерими с миналата година, то по математика има сериозна крачка напред. Резултатът от НВО по математика е 42.9 тази година спрямо 35.29 през миналата 2023 г.

Резултатът по НВО по Български език и литература за 7 клас е 54.60 точки. Има известен спад от 44 стотни спрямо миналата година, но тази цифра е в рамките на статистическата грешка. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, предаде БГНЕС.

Смо 7 на сто от учениците не са писали преразказ. По математика пък 60 на сто са рабтили по втория модул, където задачите са по-трудни.

Можем да отчетем една успешна година като цяло, по-добрите резултати са резултат от работата за допълнително мотивиране на ученици и учители още от самото начало на учебната година. Когато се работи в спокойствие, има резултати, посочи проф. Цоков.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Образование
В България има суперструктура за целогодишен туризъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Просто намалиха трудността на изпита и резултатите се повишиха! Младите не могат да четат и не знаят колко е 20% ДДС. Да не говориме за нещо по-сложно!
10
0
 
3
 
! Отговори
СПРЕТЕ ВЕДНАГА преди 2 дни
ДЕТСКИТЕ И ПОМОЩИТЕ ЗА НЕ-ПЪЛНОЛЕТНИ И МАЛО-ЛЕТНИ "САМОТНИ" МАЙКИ
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма крачка напред само назад крачим ние защото сме елементарно племе
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 4, прав си! Повече от 10 години наблюдавам творенията им от много близо. Проблемът всъщност са държавните търкачи на столове. В частност МОН. Тези хора са за съд и затвор.
7
1
 
5
 
! Отговори
Невероятно! преди 2 дни
Вместо двойки,получили тройки! Страхотен успех! :)
6
0
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 дни
" Вундеркинди " . Направо висше образование да им се дава по документи след 7-ми клас . Не е нужно да служат на фуражките до навършване на пълнолетие . Европа и света ще ги приеме навсякъде на работа и в служба на репресивните служби.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До ДА бъдем коректни 1 - Ама става, да набримчиш тест, за който знаеш, че не са подготвени учениците, а догодина да вкараш лесен и да се биеш в гърдите, как си "подобрил показателите". Типичен подход за разни финансисти и "меринджей", които искат, да се изкарат свръхпродуктивни - създаваш пороблем или преувеличаваш съществващ такъв, а после се преструваш, че си намерил решение.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 3 - Има едни тип хора, които като се надънят в МОН, дори да е за втори или трети път (като един бивш жалък наш мин. предсдател), решават, че ще правят МАСИВНИ реформи, на базата на новозмислени и доста арбитрарни показатели. Това води до едно разводняване - няма посока, която да се поддържа, няма усилия, които да са продължително - всичко е сензационализъм. А накрая - страдат децата и учителите.
3
0
 
7
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 дни
Или просто им писна на МОН и тази година просто писаха по-високи оценки :)
2
4
 
3
 
! Отговори
Милена преди 2 дни
Моят голям откличник. Искара по математика 47 точки а по български 60. Ше го вземат навсекаде кадето си пужелае. Чудим се дали СМГ да кандитаства.
1
0
 
9
 
! Отговори
ДА бъдем коректни преди 2 дни
НВО по мат. за 7 клас тази година е в пъти по-лесен. Първи модул имаше само затворени отговори и увеличено време. Не става с изкуствено улесняване да отчиташ положителни резултати. Иначе образованието ни си е ок- учи се много повече от през тоталитарно време, колкото и да не им се вярва на някои.