Сестрата на Ким за Украйна и Юга: Лоши кучета, отглеждани от САЩ

Ким Йо Чен заплашва с унищожение
23 окт 2024 18:00, Инна Ангелова
42
Сестрата на Ким за Украйна и Юга: Лоши кучета, отглеждани от САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, нападна Украйна и Южна Корея във вторник след съобщенията, че Пхенян изпраща войски в Русия, наричайки двете страни “лоши кучета, отгледани от САЩ“ и заплашва да използва ядрени оръжия.

В изявлението си пред Корейската централна новинарска агенция сестрата на диктатора предупреди, че “военна провокация срещу държава с ядрени оръжия“ може да доведе до “ужасна“ и “невъобразима“ ситуация, пише Politico.

Тя презира “безразсъдните забележки“ на Сеул и Киев относно държави с ядрени оръжия, каквито тя многократно каза, че Северна Корея има, описвайки двете нации като “лунатици, рискуващи унищожаването на цялата измет“.

"Никой не знае как ще завърши нашето възмездие и отмъщение", каза Ким Йо Чен.

Яростното изявление е в следствие на съобщенията от Киев и Сеул, че Северна Корея изпраща свои войници да се бият заедно с Русия във войната й срещу Украйна. И двете страни казаха, че около 10 000 войници са били разположени в Русия, като се твърди, че прокремълски военни блогъри са заснели войниците във военна база.

Пхенян и Москва засилиха военното си сътрудничество, след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун и руският президент Владимир Путин подписаха всеобхватен договор за стратегическо партньорство през юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Русия
Полша води в НАТО по разходи за отбрана - но може ли да си го позволи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.