Обвиниха в изнасилване Мохамед ал Файед

Бивши служителки на "Хародс" срещу бившия собственик на луксозната верига
19 сеп 2024 13:55, Елка Василева
39
Обвиниха в изнасилване Мохамед ал Файед
Снимка: архив, БГНЕС

Няколко бивши служителки на "Хародс" обвиниха в изнасилване и сексуално посегателство бившия собственик на луксозната верига - египетския милиардер Мохамед ал Файед, съобщи ДПА.

Повече от 20 жени са разказали историите си пред Би Би Си като част от специално разследване и са споделили, че срещу тях е било извършено посегателство и физическо насилие в Лондон и Париж. Пет жени твърдят, че са били изнасилени от Ал Файед, който е бил собственик на лондонската веригата повече от 25 години.

Ал Файед, който почина миналата година, е бил обвиняван и преди в сексуално посегателство и опипване на множество жени. Полицейско разследване от 2015 г. не доведе до повдигане на обвинения. Настоящите собственици на "Хародс" заявиха, че са "напълно ужасени" от твърденията за сексуални злоупотреби, извършени от покойния милиардер, и поднесоха извиненията си.

Миналата година компанията започна да урежда искове с жени, които излязоха с твърдения за сексуално насилие от страна на бившия собственик на веригата. Една от жените, която се представя с името Рейчъл, разказа пред Би Би Си, че е била изнасилена по време на престоя си в един от апартаментите на Ал Файед след късна работна смяна.

"Бях достатъчно ясна, че не искам това да се случва. Не съм давала съгласието си. Просто исках всичко да приключи ", каза тя. "Спомням си, че усещах тялото му върху себе си, тежестта му. Само го чувах да издава звуци и просто мисловно излязох от реалността", каза тя.

"Хародс" каза в изявление, че ръководството е изключително ужасено от твърденията за злоупотреба, извършена от Мохамед Ал Файед. "Това са действия на човек, който е имал намерение да злоупотребява с властта си навсякъде, където може, и ние осъждаме това най-непоколебимо. Също така признаваме, че през този период като бизнес сме подвели нашите служители, които бяха негови жертви, и за това искрено се извиняваме", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

"Днешният "Хародс" е съвсем различна структура от тази, която Ал Файед притежаваше и управляваше между 1985 и 2010 г., а именно структура, която се стреми да постави благосъстоянието на нашите служители в основата на всичко, което правим", се допълва в него.

"Въпреки че не можем да върнем миналото назад, ние сме решени да постъпим правилно като организация, водени от ценностите, които поддържаме днес, като същевременно гарантираме, че подобно поведение никога няма да се повтори в бъдеще", отбелязва ръководството на "Хародс".

Мохамед ал Файед е баща на Доди ал Файед, който имаше романтична връзка с принцеса Даяна. Двамата загинаха на 31 август 1997 година при автомобилна катастрофа в тунел в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Свободно време.
5 знака, че между вас химията е голяма
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
21
 
! Отговори
Фъкдат преди 12 часа
Това си стана страшна схема за изнудване - стига да се срещали е достатъчно и без доказателства дори и преди 50г те съсипват.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Аз като знам какво сме правили в студентски град преди 20 години ме хваща страх някоя колежка да не реши, че съм я насилвал, след като тогава всички си бяхме пияни след дискотеката.
7
2
 
29
 
! Отговори
:-) преди 12 часа
,, Рейчъл, разказа пред Би Би Си, че е билаизнасилена по време на престоя си в един от апартаментите наАл Файед след късна работна смяна.''- a чий го дири в апартамента.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Тоя като му видях снимката, че почуствах изнасилен - искам 1 милион $$$ компенсация
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Е, нормално. Все пак синчето му си имаше официална високопоставена платена любовница. Но някои либерали видяха голямата несбъдната любов, нищо че Даянка цял живот е търсела само пари и нищо друго!
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Една служителка била изнасилена в един от апартаментите на Ал Файед, след "късна смяна". Не се е съпротивлявала, просто искала да приключи бързо. И го казва след 25 години. Интересни изнасилвания започнаха да излизат наяве. След като са минали 20 до 40 години.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
В очите им го каза Вежди и беше болезнено прав, само че вече в защита на всички к-ви са всякакви феминистки, джендери и гей организации. И вече една жена, която води безразборен сексуален живот не е к-ва, а жертва на насилници. Аман от евроатлантизъм.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
ИЛИ СИ КАЗВАТ НАМОМЕНТА ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ И НЕ ЧАКАТ 30-40 ГОДИНИ ИЛИ НЯМА ДА РЕВАТ !!!!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Нито животът в Европа, нито парите, не могат да направят от животните, хора. Без да обиждам животните.