Румъния дарява на Украйна ракетна система "Пейтриът"

Камарата на депутатите одобри решението
3 сеп 2024 16:52, Петър Бойчев
57
Румъния дарява на Украйна ракетна система "Пейтриът"
Снимка БГНЕС

Камарата на депутатите на румънския парламент одобри правителствен проект за даряване на една система ракети земя-въздух "Пейтриът" на трета страна, съобщава Аджерпрес.

Снощи проектът беше одобрен и от Сената - горната камара на парламента.

На днешния вот в долната камара на парламента, който е решаващият в този случай, 245 депутати гласуваха "за", 29 гласува "против", а един се въздържа.

Проектозаконът има за цел да регламентира одобряването на акт на даряване на ракетна система земя-въздух "Пейтриът" в конфигурацията, договорена с американския партньор, като същевременно дава правомощия на румънското правителство да предприеме необходимите стъпки за възстановяване на наземния капацитет за противовъздушна отбрана чрез придобиване на друга ракетна система земя-въздух "Пейтриът" от Съединените щати.

През юни Върховният съвет за отбрана под председателството на президента Клаус Йоханис реши Румъния да предостави система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" на Украйна.

По време на днешните дебати депутатът от националистическия Алианс за обединение на румънците Мирча Келару определи решението за даряване на подобна система като "горещ картоф", като добави, че подкрепя усилията на украинците във войната, която водят, пише 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако ще и 100 патриота да им дадат - Все тая. И самолети, и ракети... Укрофашагата знае само да вика Героям слава, и да скача. Има една стара българска поговорка: "Разбира ти свуиниябот кладенчова вода". Тя си търси локвите с калта да е отъркаля, и да си крещи Слава Украине.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На снимката виждам един зъл демон.
23
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Да дадат цялата батарея! С компютрите и ракетите! Румънско е натовец и трябва да до плаща за това!
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе какво стана... САЩ даде 2, после Германия 6, после Англия още 6, после САЩ още 10... после им загубих бройката - и пак руските самолети си летят...
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тежко им и горко на укропските ефки. И на обучените укро-пилоти.
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имало по-големи диоти от нас.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ха ха ха тия мамалиги откога го чакаха тоя патриот като ние ф16ските и веднага САЩ им я гепиха бати молоумHuците.
18
2
 
22
 
! Отговори
Да преди 2 седмици
Небето на гр.Полтава не се ли пазеше от "Пейтриът"
17
3
 
22
 
! Отговори
Да преди 2 седмици
Удара в Полтава е бил по жесток отколкото го изкарват,много натовски воени са ранени и убити.Руснаците са знаели че воените от нато са пристигнали само преди дни и буммм.
16
1
 
16
 
! Отговори
Румънците преди 2 седмици
решиха да ускорят свалянето на F-16. За това "Patriot" стават най-добре.
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 3 дни ще е унищожена, какъв е смисъла? Да купят още 5 от ВПК на САЩ?
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кеф ми е, че ако почне тумба-лумба, ще мобилизират в армията малките пингвинчета, дето се чудят от кой пол са, и кого да нарекат копейка и комунист!Тогава ще видят кон боб яде ли!Ние сме служили на родината и знаем как се държи автомат, ама пусто, няма да ни мобилизират, дърти сме веке)))Бебето му идва акъла, като се изгори на котлона....
13
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Който е бил полуудушен от....братската руска прегръдка......не иска повече и да чуе за близост с Кремъл....оставям настрана бившите *** републики...единствено Унгария се дупи и наляво и надясно...
12
1
 
7
 
! Отговори
Мирча Кришан преди 2 седмици
Да не замине и Северна Добруджа бе, власите?🤗
11
1
 
18
 
! Отговори
Лигър преди 2 седмици
До 3 Голяма бяла птицо, ще те видя, толкова ли ще си смел, кагято те мобилизират в армията/ в резултат на "политиката" нанашите продажници/и се окаже, че няма с какво оръжие да воюваш, защото е подарено!Дотогава пиши глупости в интернет, и играй компютърни игрички)Войната не е CS
10
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 5 - Типичен представител на нискочелите избиратели на Костя. Потънал до ушите в собствейните си л...а, но все търси друг да му е виновен, дали ще са украинците, държавата, по-богатите от него, или комшията, няма особено значение. Важно е да плюе и това осмисля жалкото му съществуване.
9
2
 
28
 
! Отговори
:) преди 2 седмици
Страхотна идея...дарявате вашият Пейтриът "доброволно" със съдействието на САЩ и след това си възстановявате ПВО-то като купувате пак същата с-*** от САЩ, страхотна логика и най-вече наистина много добро икономическо решение, очаквам след като вземат нова с-*** да я дарят отново и да закупят две! *** проостата колония сме целият ЕС?
8
3
 
13
 
! Отговори
Малък Праз преди 2 седмици
Брадясъл наркоман шмекер от страна с телефонен код +380 излъга румънският парламент. Това не е първият прецедент. Същата измамна схема лиши от 61 млрд долара дементирал старец от Вашингтон. Внимавайте много с този рецидивист. Изключително умел е в получаването на пари.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей тези по големи натегачи и от нас !
6
3
 
28
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 2 седмици
а защо сащ не я даде директно, така и така от там идват??? а даааа ,Румъния дарява безплатно и КУПУВА нова! ако сащ дадат, е за тяхна сметка! ние сме същите бо клу ци, ама вие си ги избирате