Победата на АзГ може да е катастрофа за Украйна и смъртоносен удар за НАТО

Успехът на крайната десница ще се усети далече отвъд граница
3 сеп 2024 10:51, Петър Бойчев
78
Победата на АзГ може да е катастрофа за Украйна и смъртоносен удар за НАТО
Снимка БГНЕС

Победата на "Алтернатива за Германия" може да се окаже катастрофа за Украйна и смъртоносен удар за НАТО, пише The ​​Telegraph.

За първи път от времената на Втората световна война на избори в Германия победи крайно дясна партия. Според изданието, заедно с възхода на популистката крайнолява партия на Сара Вагенкнехт, която споделя проруските симпатии и враждебност към Украйна, НАТО и Съединените щати с "Алтернатива за Германия“, успехът на крайната десница представлява сериозна заплаха за либералната демокрация в Германия и ще се усети далеч отвъд границите на страната.

"Германия е ключова страна-членка на НАТО, нейният размер и сила позволяват да се насочи Алиансът в каквато и да е посока. Европа няма да може да удържи настъплението срещу Украйна без германската икономическа мощ“, пише The ​​Telegraph.

Освен това унизителното поражение, което и трите коалиционни партии на канцлера Олаф Шолц претърпяха на изборите, на практика означава края на властта му. Федералните избори догодина ще го отстранят от поста и ще бъде заменен от дясноцентристко правителство.

Новият канцлер вероятно ще бъде Фридрих Мерц, който вече подкрепи политиката на АзГ, като обеща да откаже влизане на търсещи убежище лица от Сирия и Афганистан.

Мерц също може да пренебрегне исканията за по-щедра военна помощ на Украйна, смята изданието, предава Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
20
 
1
 
! Отговори
Смех... преди 2 седмици
БЪЛГАРИ, РАДВАЙТЕ СЕ НА ВОЙНАТА В РУСИЯ---- ЗАЩОТО ПУТИНСКИЯ МИР, ЩЕ Е УЖАСЕН....!
51
5
 
1
 
! Отговори
АМИ, ЩЕ ДОБРЕ.... преди 2 седмици
...РУСНАЦИТЕ ДА ВОЮВАТ 100-ГОДИНИ..../...тъкмо ще намалеят значително тия ***.../ХАХАХАААА
50
2
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
"... представлява сериозна заплаха за либералната демокрация в Германия" - нещо което е чудесно! Колкото по-скоро либералната демокрация в ЕС умре, толкоз по -добре за обикновените хора!
49
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С руски ботуши на краката и турски фесове на главата ще стигнем пак до под кривата круша.
48
12
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 седмици
Надайте се кАпeйки :) Добре, че ви пускат чат пат малко коупиум, инак не знам откъде бихте намирали сили да ставате сутрин. Животът е брутален към вас...
47
0
 
1
 
! Отговори
хурков преди 2 седмици
До Българин Ти не си роден,ТИ си изсран !!!!
46
10
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 2 седмици
Глу.пости. Не разбрахте ли, че никоя друга партия в Германия не иска да си сътрудничи с АзГ?
45
0
 
10
 
! Отговори
До 41 преди 2 седмици
Ми те немските примиум автомобили най много се продаваха в Русия преди санкциите. Сега се продават най много в Китай и от там пак се изнасят за Русия. На запад нямат пари за такива коли. Най продаваната кола в ЕС е Дачия.
44
1
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 2 седмици
Чудесно, чудесноИма светлина в тунела, май
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Агонията на ЕС може да продължи десетилетия. Всичко е заложено на карта в Украйна, не могат да се откажат защото това означава стратегическо поражение, а Русия може да води война и 100 години без това да засегне сериозно икономиката и.
42
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За Русия няма абсолютно никакво значение какво прави ЕС и кой идва на власт. ЕС е зависим от Русия, а не Русия от ЕС.
41
2
 
17
 
! Отговори
от германия преди 2 седмици
германците са работлива но изключително глупава нация,както винаги проблемите на европа са идвали от тях ,и не мислят за последствията ,ама никога не мислят
40
16
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Мене западните идеологии и ЕС по ме кефат. По-добре джендьр и гей отколкото залухан ceлски русофил. Аз искам да карам биемдаблю и мъсидис-бенц, а не москвич и лада.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"И как това ще промени Германия?" - Една птичка пролет не прави, но тук е важен прецедентът. След първите ще дойдат милиони. Десетки милиони в цяла Европа.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Със сигурност никой ви иска в новия СССР, и няма да преминете там, не се надявайте, ще мизерствата в разпадащото се ЕС и накрая ще се върнете там където бяхте 500 години и където ви е мястото.
37
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Германия е от 16 федерални провинции.Победили в две и...какво от това?
36
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако Путин превземе Украйна то България със сигурност ще мине към новия Съветски съюз. Казваме сбогом на Европа и слагаме ботушите. Кой ходил за последно в Гърция ходил. Оставаме от източната страна на желязната завеса.
35
0
 
11
 
! Отговори
ОФ преди 2 седмици
"ЛЕВИЧАРСКИТЕ И КОМУНИСТИЧИСКИТЕ НАДЕЖДИ ЗА ГЕРМАНИЯ" - Лепещите етикети наричат Сара "лява". Грешите. Сара е абсолютно обективна. Тя отдавна излезе от лявото, защото през последните 10-15 години лявото се превърна в либерастия.
34
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Германия е 85 милиона. В нея провинция Тюрингия е с 5 милиона население и провинциалната столица Ерфурт е с 210 хил. жители. Та там взела Алтернативата някакви си 30%. И как това ще промени Германия? Хайде, по-спокойно! А журналистите трябва да напишат някакви по-шокиращи заглавия за да има кой да им чете статиите. А това за НАТО е пресоляване на манджата отвсякъде! Нито ГДР ще възкръсне, нито НАТО ще се разпадне, нито Алтернативата ще управлява Германия! Дрън-дрън, та пляс!
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руската подлог Меркел прецака цяла Германия, а и цяла Европа в много направления. Сега се прави на пенсионер.