Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск

Взети са още руски военнопленници
29 авг 2024 08:27, Нели Христова
259
Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да увеличават териториите под свой контрол "по границата с Украйна" в рамките на инвазията в руската Курска област, заяви президентът Володимир Зеленски в ежедневното си вечерно видеообръщение, цитиран от ДПА.

Той не даде повече подробности, но каза, че са взети още руски военнопленници, които биха могли да бъдат използвани при евентуална размяна.

"Благодаря ви, бойци! Това е нещо, което ще върне у дома толкова много наши хора от руски плен", каза Зеленски.

Украинските войски нахлуха в Русия на 6 август, навлизайки изненадващо в Курска област.

В снощното си обръщение Зеленски каза, че настъплението помага и за това да се снеме част от напрежението от украинските войски, сражаващи се в Донецка област, която в момента е епицентър на ожесточени боеве за контрол над нея. В противен случай по думите му силите на Киев там биха могли да бъдат поставени под още по-голям натиск.

Но независимо от това засега не се забелязва никакво отчетливо подобрение в положението на войските на това направление. Западни наблюдатели изтъкват в тази посока напредъка на руската армия в района на Покровск.

Зеленски призна, че обстановката в Донецка област е "изключително сложна".

"Основните руски усилия и най-големите им сили са съсредоточени именно там", каза той.

Властите наредиха на жителите на Покровск, стратегически важен град, който е железопътен възел, да се евакуират с оглед на настъплението на руски войски, които все повече се приближават към Покровск. Въпреки това в града все още остават 38 000 души, включително 1900 деца.

Ръководителят на донецката военна администрация Вадим Филашкин обяви, че от следващата седмица в понеделник се затварят всички банкови клонове в Покровск. В града ще работят само банкоматите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
148
4
 
25
 
! Отговори
Исо Хазара преди 2 седмици
Глупаво Зелево Джудже!
147
6
 
18
 
! Отговори
аха преди 2 седмици
Като при миналогодишната Перемога? Само че даже на запад вече спряха да се правят, че му вярват.
146
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на Луната увеличавате ли територията? Може би и на Марс
145
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Курск epeктира в задния край на Русия!
144
5
 
18
 
! Отговори
нали преди 2 седмици
ЧеКиев наркомански искаше мир съгласуван с доларните държавици? Жалкария до шия
143
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И се събуждам, а носът ми оцапан с бяло.
142
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Психопат...
141
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До кога ще му предоставяте трибуна на тоя ***,вижте какво става наистина по фронтовете в Украйна и не пишете само глупости
140
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски наредил да се върнат в Донбас частите изпратени а Курск. За по-бързо, всички се качили в едно такси.
139
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В момента сте в застои в Курск и станахте пишман що влязохте там! Руската армия ще превземе целият Донбас и продължава напред!! Да не се окаже,че Армията ти нсркомане,няма да има къде да се върне,в момента в който я Подпука Сериозно Русия? Това че са там още е тактика на руснаците! Стоят и бездействат Хохлите,избягали от там където можеха да бъдат полезни?!!-:) Да та и в " стратега" еврейски!-:) Хак ви е!!
138
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия твърди друго.
137
5
 
30
 
! Отговори
смотрим.ру преди 2 седмици
тоя с какво се е надрусал , ако нещо се увеличва това са избитите украинци вече са над 7000 , колкото до техниката надминава 500 бронемашини в т.ч. 200 танка всички тм са с еднопосочно командировъчно връщането ще е в чували с краката напред
136
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този е като продавач на цветни хапчета. Само за една седмица ще го увеличите с 7см. А после ще каже трябват още три месеца и още и още. Но независимо от приказките, нито територичта, нито размера се увеличават. Само надеждите.
135
5
 
9
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 2 седмици
Увеличаваш,но нали знаеш,че "дал Бог,взел Бог".Така че...Всичко е Божа нагласия,Володимирчо.
134
6
 
31
 
! Отговори
33 преди 2 седмици
Браво на Братушките,бой по бандероФашаги и нацюгите.
133
21
 
7
 
! Отговори
Баба преди 2 седмици
За да има мир, Путин ще иска 30% от Курск. Няма лошо, Зелето може да е великодушен и да му даде, да има. Дано Зеленски да е великодушен, че стига с тия войни. На Русия ще и свършат мъжете, ще трябва да пращат жени, деца и баби след 3 години дето нищо не постигнаха освен че загубиха Курска територия и сума ти хора.
132
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само фашисти помагат на фашисти. Така и нашите фашисти. А новите територии са завладени само в телемаратона на наркомана. И преди 2 дни твърдеше, че превзели още незнам си какво, но нито едно име никъде не се споменава. По телемаратона въртят клипчета от първите дни на настъплението. Слава на братушките, че цепят тиквите със свастиките!
131
3
 
22
 
! Отговори
увеличават преди 2 седмици
труповете. вече 7 хиляди.
130
4
 
23
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Да каже какво точно увеличават? Погранични изоставени села с по 5-6 къщи. Може да ги видите на картата. Единствения град, който взеха е Суджа с население от под 4 хиляди човека. В същото време руската армия взе населени места с 10 пъти по-голямо население. И това че Русия в момента се е фокусирала върху Донбас, не означава че скоро няма да си върне всичко в Курск обратно. Като цяло обявяването на война на Русия беше най-голямата грешка на Украйна и ще си плати много скъпо за авантюрата.