Русия превзела най-голямата въглищна ТЕЦ в Украйна

Според някои съобщения боевете около централата продължават
27 юли 2022 09:17, Елка Василева
95
Русия превзела най-голямата въглищна ТЕЦ в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Москва съобщи, че войските ѝ са установили контрол над най-голямата въглищна електроцентрала в Украйна, тази в района на град Светлодарск в Донецка област, предаде ДПА.

Още по темата
Въпреки че руски сепаратистки медии публикуваха кадри, за които се твърди, че показват наемници от частната военна компания "Вагнер" пред административанта сграда на централата, руското твърдение не може да бъде проверено, а други съобщения говорят за това, че боевете около централата продължават.

Украинският генерален щаб не спомена нищо за нея в снощната си сводка за бойните действия, макар да съобщи, че е имало боеве в близкото село Семигорие.

Генщабът допълни, че през вчерашния ден украинските войници са отблъснали нападения по фронтовата линия в Донецка и Луганска област.

Москва заяви, че силите ѝ са убили няколко десетки чуждестранни бойци, повечето от тях поляци, при атака срещу подразделение на украинския Международен легион в района на град Константиновка в Донецка област.

Легионът, който воюва на страната на украинската армия, рядко дава данни за жертвите си и не разгласява информация за състава на доброволческите си сили, отбелязва ДПА.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ток ли ще мародерстват руснаците?
7
5
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОЛЗВАЙТЕ И НЕЗАВИСИМИ ИНФОРМАЦИОННИ СРЕДСТВА ЗА ДА ЗНАЕТЕ ИСТИНАТА !!! СПОРЕД НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА И ПЕКИН Е ПРЕВЗЕТ ОТ ОРДИ НА ЗЕЛЬО !!!
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе журналистчета, пак пишете простотии. Углегорската ТЕЦ е втората по големина ТЕЦ в Украйна! Не, че първата в Енергодар също не е под контрола на руснаците де... В момента руснаците притежават най-голямата АЕЦ и двете най-големи ТЕЦ. Енергетиката на Украйна е поставена на колене. Освен това вчера сума ти украински компании като Нафтогаз обявиха фалит. Освен това Зеленски е продал почти 28% от земята на Украйна на американски компании. Дааа, този човек закопа страната си!
5
9
 
26
 
! Отговори
Anonyms преди 2 години
Явно украинските войски за пореден път бягат геройски и се прегрупират за унищожаващото контра нападение, което ей сега ще дойде, почакайте и ще видите.
4
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** как така? Нали химаси-мимаси, контрансатъпления на укрите, руснаците били разбити и бягали?
3
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как тъй бе? нали украинците напредват към Москва и скоро щяха да я превземат
2
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ега Путин ги приключи час по-скоро, че тази война не ни се отразява добре.
1
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денацификацията и денаркоманизацита остана на заден план. Сега целта е грабене на територии, мародерстване и терор над цивилното население.