Русия превзела най-голямата въглищна ТЕЦ в Украйна

Според някои съобщения боевете около централата продължават
27 юли 2022 09:17, Елка Василева
95
Русия превзела най-голямата въглищна ТЕЦ в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Москва съобщи, че войските ѝ са установили контрол над най-голямата въглищна електроцентрала в Украйна, тази в района на град Светлодарск в Донецка област, предаде ДПА.

Още по темата
Въпреки че руски сепаратистки медии публикуваха кадри, за които се твърди, че показват наемници от частната военна компания "Вагнер" пред административанта сграда на централата, руското твърдение не може да бъде проверено, а други съобщения говорят за това, че боевете около централата продължават.

Украинският генерален щаб не спомена нищо за нея в снощната си сводка за бойните действия, макар да съобщи, че е имало боеве в близкото село Семигорие.

Генщабът допълни, че през вчерашния ден украинските войници са отблъснали нападения по фронтовата линия в Донецка и Луганска област.

Москва заяви, че силите ѝ са убили няколко десетки чуждестранни бойци, повечето от тях поляци, при атака срещу подразделение на украинския Международен легион в района на град Константиновка в Донецка област.

Легионът, който воюва на страната на украинската армия, рядко дава данни за жертвите си и не разгласява информация за състава на доброволческите си сили, отбелязва ДПА.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Украйна догодина ще е мил спомен на ШАЩ.
47
21
 
8
 
! Отговори
Диди преди 2 години
Не искам България да има нещо общо с държава като Русия.Агресивна,грабителска,нагла, отмъстителна,лъжлива,тези хора живеят в свой свят и винаги са прави ,което е абсолютна заблуда .Все Запада и е виновен ,а тя невинно създание.Такъв ,,освободител" огън да го гори!
46
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха,нали руснаците вече нямаха боеприпаси според британското разузнаване,щто така напредват от ден на ден?
45
15
 
9
 
! Отговори
Честито преди 2 години
Освобождение на град Варна от РУСИЯ!
44
3
 
9
 
! Отговори
Опала преди 2 години
До 42: т.е. геноцид и престъпления като си вземат града. Оправдавайки руската инвазия. Както се случи в териториите, от които руснаците се оттеглиха. Не е нужно да се определяш за етнически руснак за да си про-руски или това да ти е езика и културата. Всеки в Южна, Източна и Североизточна Украйна има руска и украинска кръв, я родители, я баби и дядовци. Това че в ценза ги броят само за един етнос (и в Украйна, ако имаш дядо украинец те броят украинец без много въпроси), е друг въпрос.
43
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 Не е окупирана цялата луганска област има още 3-4 населени места които са в ръцете на Украйна. Ако си по наблюдателен сигурно си забелязъл че руснаците рухнаха на фронта. Не могат да прилагат тактиката на изгорената земя, защото нямат снаряди. Руските складове с боеприпаси са унищожени и оръдията им замлъкнаха, заради това и спряха крясъците на руската пропаганда за поредното превзето село с избито население.
42
10
 
25
 
! Отговори
Супер преди 2 години
Руски ракети са унищожили фашагите от отряд"Черна сотня"който са се криели в училище 23 в Краматорск-300 жива сила и -40 бойна техника.
41
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 "и 20 000 са в обработка." Като ги "обработят" достатъчно ще вземат и те. А ако не могат да намерят местни, ще си докарат от Русия. Както направиха с Крим. Така. Между другото, 80% от населението на Херсон е украинско, само 20% се определят като руснаци. С етнически прочиствания и фалишиви референдуми само ще дадат повод на украинците когато си върнат града да разкажат играта на руските предатели.
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34 В града Херсон 8000 са получили руски паспорти и 20 000 са в обработка. ЮКак си обясняваш това?
39
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия заради агресията си печели само омраза по целия свят. Явно че руското племе е излишно.
38
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Б Нямаш представа какво значи цензура. Що не отидеш в Росия - ТАМ ще разбереш какво значи цензура. Притеснил се, че са му изтрили пост, в който използва нецензурни думи или опити за обиди. Ми, дръж се прилично и няма да те трият. Това му била "цензурата".
37
4
 
11
 
! Отговори
Б преди 2 години
До 35 Не аз се боря за моето право да драскам каквото искам, защото постоянно ми трият и манипелират коментарите! голяма цензера пада!
36
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Генщабът допълни, че през вчерашния ден украинските войници са отблъснали нападения по фронтовата линия в Донецка и Луганска област". ____________________ Не помнят какво са признали преди 20 дни и безсрамно лъжат, че през вчерашния ден украински войници са отблъснали нападения по фронтовата линия в Луганска област. Цялата Луганска област е освободена от бендеро-нацистите.
35
4
 
18
 
! Отговори
По същество преди 2 години
Преди два дни. Тук вече за новини не се идва. Само за старини и бръщолевения на дърти русофоби.
34
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33 Като не щеш, чемодан вокзал Маскве. Украйна се бие и за твоето право да драскаш каквото искаш, без да дойдат да те арестуват.
33
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Б бегай в Русия, нали там всички тия неща дето ги искаш ги има. Странното е, че украинците, които руснаците даже ги подканват да вземат руски паспорти, нито бегат в Русия, нито им искат паспортите. Що така?
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25 Ти и Кирчо си давайте заплатити на Украйна, ние другите не щем!
31
8
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
постепенно измислената украйна ще изчезне и замята пак ще бъде КИЕВСКА РУСЬ!
30
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аZ-ът Гледах как СССР се разпада, и ще гледам как Русия се разпада.
29
6
 
29
 
! Отговори
Б преди 2 години
Не съм русофил, а нормален човек, който иска да има храна, топла вода, отопление и мир!Това искат и украинците, но вече, ако го кажат в затвора за предателство!