Ердоган: Ние сме Турция, САЩ не знаят с кого си имат работа

Той припомни, че Анкара е платила F-35, но не ги е получила
26 окт 2020 10:28, Елка Василева
212
Ердоган: Ние сме Турция, САЩ не знаят с кого си имат работа
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган потвърди, че Анкара няма намерение да се откаже от купените от Русия зенитно-ракетни системи С-400, предаде ТАСС.

"САЩ не знаят с кого си имат работа. Вие казахте да изпратим С-400 обратно в Русия. Но ние не сме племенна държава, ние сме Турция", подчерта Ердоган на митинг в Малатия, излъчен по телевизионния канал ТРТ.

Ердоган също така призова САЩ да въведат санкциите, с които заплашват Турция от момента, в който тя подписа договора за доставка на С-400.

Още по темата

"Какви ли не санкции бяха, не се бавете, въведете ги", призова турският президент.

Той припомни, че Турция е платила пари за американските изтребители пето поколение F-35, но САЩ не са ги доставили.

В петък турският президент потвърди, че на 16 октомври са били проведени изпитания на С-400. Ердоган заяви, че Турция ще продължи изпитанията на зенитно-ракетните системи независимо от позицията на САЩ по този въпрос.

Държавният департамент посочи, че подобни действия противоречат на задълженията на Турция в рамките на НАТО. На свой ред турското министерство на отбраната отхвърли тези твърдения и предложи на Вашингтон да обсъдят възможни технически мерки във връзка с руските ракетни системи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
33
 
11
 
! Отговори
Sadreddin Konevi преди 3 години
Когато объркаш Осман с африканска племенна държава стават сакатлъци. Руснаците го видяха в Сирия, сега Макрон много се натиска. Ердоан е лидер чакан столетия след Мустафа Кемал паша. Това е световен лидер, който може да има само държава с топки и история. Не искайте това от тукашните политици. Самолетите тук се купуват да се направи темане на господаря, а не да се ползват. Турция купува оръжие и й трябва спешно да се ползва. Всяка държава има такова, но за да го ползваш трябват големи топки.
14
10
 
14
 
! Отговори
Троп преди 3 години
Къде пише че само от САЩ трябва да се купува оръжие?Трябвала им противовъздушна отбрана - купили са. Преди това искаха да купят Пейтриът - не им продадоха. Е все едно да отида до магазина да си купя ябълки, да не ми продадът и да не ми дадът от съседния магазин да си купя круши.
13
1
 
24
 
! Отговори
хаха преди 3 години
не бъркайте българските турци със турците в турция !!!Това са различни хора....различни племена !!!
12
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Но ние не сме племенна държава, ние сме Турция""---Пак добре, че не е казал :Ние не сме България, за да ни нарежда помощника на помощник министъра"!
11
15
 
18
 
! Отговори
1 преди 3 години
САЩ да извадят Турция от НАТО и да въоръжат кюрдите със самолети и ракети.
10
9
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Такава бройка самолети е абсолютно непригодна за нищо, което е наш национален интерес, наш, не на Щатите или някой друг!Само си пилеем ограничените ресурси в условията на безпрецедентна криза. А засега платихме милиарди за чертежи.Това имам против.
9
11
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
С тази политика, ще *** от глад гаджа лите.
8
8
 
13
 
! Отговори
Бръснар от САЩ преди 3 години
До АНТИ"Работлив народ" ха ха ха
7
14
 
30
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Очаквайте скоро по-нисък курс на турската лира.Но турците са работлив народ, все ще се оправят !
6
20
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
има и по овътрени от нас с "дружбата " на големия задокеански 'брат" ,нас само с едни ф-16 ни завлачиха!
5
15
 
34
 
! Отговори
Бръснар от САЩ преди 3 години
На Ердо скоро мустака ще падне. Добре ядосва едни от най-могъщите държави в света: САЩ, Русия, Франция, Италия, Германия. Ще има коктейл : "СЕКС край Босфора. "
4
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Какви ли не санкции бяха, не се бавете, въведете ги", призова турският президент.Тоя дърпа грешия дявол за опашката, да не плаче скоро :)))
3
8
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Е какво общо имат нашите отношения със САЩ с тези на Турция и същите? Какво против имате за тия самолети не разбирам. Само плюс за България
2
31
 
23
 
! Отговори
Гашо преди 3 години
Този какъвто и да е, има топки. Фръвчи се и на Русия и на САЩ. Сигурно е, че тръгне ли турската армия ще унищожи цяла Европа. В това превърнаха армиите на Европа....могат да отговорят само с джендър паради и пърформънси
1
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той припомни, че Турция е платила пари за американските изтребители пето поколение F-35, но САЩ не са ги доставили."И при този прецедент какво направиха нашите хубавци?Оставка, съд, затвор за националните предатели!