Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!

Пресата в Турция за срещата Путин - Ердоган
Обновена: 28 авг 2019 09:56 | 28 авг 2019 09:56, Елка Василева
239
Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!
Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Срещата на президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин в Русия е водеща тема на турския печат днес.

Двамата президенти присъстваха вчера на откриването на международния авиокосмически салон МАКС-2019 в руския град Жуковски. Лидерите разгледаха много военни самолети и хеликоптери на изложението и обсъдиха редица важни въпроси, сред които ситуацията в Сирия и в частност създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница.

В информация, озаглавена "Решение за засилване на сътрудничеството", в. "Тюркие" пише, че търсейки нови варианти за сътрудничество с Русия, президентът Ердоган е отправил "завоалирано послание към САЩ".

Турският президент Ердоган, който замина в Русия по покана на руския си колега Путин, разгледа изложението на авиокосмическия салон; Ердоган разгледаха вчера и най-новия руски изтребител от пето поколение Су-57, представен в авиосалона.

Турският държавен глава се поинтересува от възможността за купуване на този самолет, като по този начин отправи послание към САЩ, които изключиха Турция от програмата за производство на изтребителите F-35, коментира "Тюркие".

Още по темата

В. "Акшам" цитира Путин, който заяви вчера, че с Ердоган са обсъдили варианта за сътрудничество за Су-35 и за възможна работа по новия Су-57.

"Като няма F-35, има Су-57", пише в заглавие по темата националистическият в. "Милят", като добавя, че на масата вече са поставени алтернативни варианти на възможностите, предлагани от Запада, "който не спря да залъгва Турция".

Анкара, която отговори със зенитно-ракетни системи С-400 на САЩ, които не й продадоха комплексите Пейтриът, се подготвя да нанесе втори шамар.

Президентът Ердоган, който бе на изложение край Москва, инспектира руския боен самолет от пето поколение Су-57 като алтернатива на американския изтребител F-35, констатира изданието.

"Шамар със Су-57 на предателството заради F-35". Това е заглавието по темата и на в. "Ортадогу".

Не закъсня отговорът на Анкара към САЩ, които изключиха от програмата за F-35 Турция, която бе партньор в производството на самолетите, бе платила огромна сума пари за тях и турски пилоти преминаха през обучение за управление на изтребителите. На дневен ред вече е намерението на Турция да купи от Русия 40 самолета Су-35, както и съвместното производство на 120 самолета от пето поколение Су-57$, пише вестникът, цитиран от БТА.

Президентите на Турция и Русия обсъдиха вчера и развитията в Сирия, като Ердоган заяви, че действията на сирийската правителствена армия, която допуска бомбардировки и по граждански обекти в зоната за деескалация в Идлиб, затрудняват прилагането на подписания в Сочи меморандум.

Турският държавен глава изтъкна, че Анкара "ще направи необходимото, ако режимът не спре с действията си", отбелязва в. "Стар".

Двамата лидери обсъдиха и допълнителните мерки за неутрализиране на терористите както в Идлиб, така и в Сирия като цяло.

Турските издания цитират президента на Русия, който заяви, че създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница ще допринесе за запазването на целостта на Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
В коя космонавтика са по-напред. Чакаме да стъпят на Луната.
27
9
 
43
 
! Отговори
аз преди 5 години
до: А сегабе човече казваш руски *** , а американците какво са ??? Какво чакаш от тях ??Какво получи от тях ??? закла ли си прасето защото насам идват 120 000 тона свинско месо от американския резерв , защото и то се вмирисва , трябва да се чисти , като почнем от тоя случай че стигнем до заличаване на българския народ по ПланЪт , почети малко "американецо" и после седни та плюй колкото искаш.
26
17
 
12
 
! Отговори
Наемник преди 5 години
Все си мисля,че това е план на Сащ,да докопат С-400 и СУ-57 за да видят с какво са по-добри от техните,а и не се знае кога Сащ и Турция ще се помирят и някои оръжия ще бъдат продадени на трета държава,защото в Сирия ИД и бунтовниците нямаха никакъв шанс срещу руските бомбардировки,затова и беше свален руски изтребител точно от Турция.Турците са предадетели и точно затова лесно няма да скъсат с американците,ако въобще го направят.
25
1
 
6
 
! Отговори
дидо преди 5 години
до Анонимен 28 като имаме предвит, че е 5 поколение :)
24
19
 
8
 
! Отговори
А сега преди 5 години
Какво ще пишат руските ***. Нали Ердоган шош а *** добър ама нещо си се разбират. Ама нали освободители. Абе ако е антиамериканско всичко върви нали? Изродска история
23
2
 
9
 
! Отговори
дидо преди 5 години
до Анонимен 17 хахах тя лисицата като не е стигнала до гроздето е казала ,че е кисело, че и твойта работа такава. Не гледай дезайна , гледай какво има под капака , не бъди повърхностен
22
8
 
36
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
На турчин вяра да нямаш.Руснаците,също като американците ще ядат хурката.Тия турски номера са световно известни.Където има келепир за тях стават приятели и съюзници дори с дявола.Целта на лудия диктатор е да стане първа световна ислямска сила и да направи турски султанат.Едва ли някой ще го остави да си развява байряка и да се прави на велик.Американците вече са го взели на мушка,а руснаците внимателно го следят да не кривне.Само ние и ЕС се държим като ханъми,а Боката разнася шербета.
21
9
 
23
 
! Отговори
СУ 34 преди 5 години
Нека Турция е в конфликт със САЩ и другите Велики сили. Това е наш национален интерес!
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтратегНе разбрах, на какво се радваш?Мислиш си, че руските ракети и бомби различават кой е русофил и кой русофоб?
19
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмпел рухва отвсякъде - Китай, Русия, Турция, СК, Иран, Сирия и още доста го недолюбват.В САЩ също има много врагове в Конгреса и сред народа. Отделно и жена му му сложи роги целувайки канадския премиер Трюдо пред цял свят, а той стиска зъби и по снимките му личи колко е злобен и безпомощен.
18
8
 
44
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Брилянтен ход на Путин и Русия достигна южните граници на България, хахахахаха... И Роската Плевнелиев сега ще трябва да "пляска руснаците" като Шимон Дянкова;)))
17
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-опасно е, когато кръвни врагове станат приятели! Тези двамата излязоха добри тактици и стратези. Да му мисли оня оранжевия зад океана сега.
16
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп в момента му идва да си изяде вратовръзката, щото му заплашват една огромна сделка. Да видим какъв ще му е ответния ход. Още санкции за Турция? Може пък така ФауВе наистина да дойде в БеГе...
15
11
 
42
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Ние сме пак в губещият съюз - Разпаднало се НАТО- с собственик Евроджендър и Ненормален РУС ЯНКИПЕРЧЕМ който си мисли че е Господаря на Слънчевата Система ! Ние пак загубихме !! Срещу НАС има зловеща армия -супер въоръжена и могъща - Турция Русия Китай Иран Северена Корея- Китай- за 10 мин ще заличи съюзниците на НАТО около него- Япония и Австралия- Само срещу Япония има насочени 2000 китайски балистични ракети- повтарям две хиляди! ОТ 10 г Китай е НОМЕР ЕДНО В КОСМОСА!
14
53
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера го гледах су57. Отврат ужасно гадно изглежда. Подобрено СУ. Няма да има шанс срещу ф22 и ф35
13
2
 
23
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
А сега де!!! Като нищо следващите донякъде от зор заради общите ни комшии ще са гърците и без това имат С 300 на въоръжение.
12
1
 
3
 
! Отговори
Мефистофел преди 5 години
МУ-ХА-ХА.!.
11
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и НАТО са отмъстителни. Едва ли ще му простят на Ердоган това непокорство и залитане към Русия. Всичко може да се очаква.
10
24
 
9
 
! Отговори
ДВАМАТА ДИКТАТОРИ преди 5 години
СЪБРАХМЕ СЕ...
9
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците в случая са едни хитри търговци, а турците - хитри клиенти. И двете държави ловко се възползват от недоразуменията между т.нар. евроатлантически партньри, в частност вътрешнополитическите борби в САЩ.