Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!

Пресата в Турция за срещата Путин - Ердоган
Обновена: 28 авг 2019 09:56 | 28 авг 2019 09:56, Елка Василева
239
Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!
Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Срещата на президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин в Русия е водеща тема на турския печат днес.

Двамата президенти присъстваха вчера на откриването на международния авиокосмически салон МАКС-2019 в руския град Жуковски. Лидерите разгледаха много военни самолети и хеликоптери на изложението и обсъдиха редица важни въпроси, сред които ситуацията в Сирия и в частност създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница.

В информация, озаглавена "Решение за засилване на сътрудничеството", в. "Тюркие" пише, че търсейки нови варианти за сътрудничество с Русия, президентът Ердоган е отправил "завоалирано послание към САЩ".

Турският президент Ердоган, който замина в Русия по покана на руския си колега Путин, разгледа изложението на авиокосмическия салон; Ердоган разгледаха вчера и най-новия руски изтребител от пето поколение Су-57, представен в авиосалона.

Турският държавен глава се поинтересува от възможността за купуване на този самолет, като по този начин отправи послание към САЩ, които изключиха Турция от програмата за производство на изтребителите F-35, коментира "Тюркие".

Още по темата

В. "Акшам" цитира Путин, който заяви вчера, че с Ердоган са обсъдили варианта за сътрудничество за Су-35 и за възможна работа по новия Су-57.

"Като няма F-35, има Су-57", пише в заглавие по темата националистическият в. "Милят", като добавя, че на масата вече са поставени алтернативни варианти на възможностите, предлагани от Запада, "който не спря да залъгва Турция".

Анкара, която отговори със зенитно-ракетни системи С-400 на САЩ, които не й продадоха комплексите Пейтриът, се подготвя да нанесе втори шамар.

Президентът Ердоган, който бе на изложение край Москва, инспектира руския боен самолет от пето поколение Су-57 като алтернатива на американския изтребител F-35, констатира изданието.

"Шамар със Су-57 на предателството заради F-35". Това е заглавието по темата и на в. "Ортадогу".

Не закъсня отговорът на Анкара към САЩ, които изключиха от програмата за F-35 Турция, която бе партньор в производството на самолетите, бе платила огромна сума пари за тях и турски пилоти преминаха през обучение за управление на изтребителите. На дневен ред вече е намерението на Турция да купи от Русия 40 самолета Су-35, както и съвместното производство на 120 самолета от пето поколение Су-57$, пише вестникът, цитиран от БТА.

Президентите на Турция и Русия обсъдиха вчера и развитията в Сирия, като Ердоган заяви, че действията на сирийската правителствена армия, която допуска бомбардировки и по граждански обекти в зоната за деескалация в Идлиб, затрудняват прилагането на подписания в Сочи меморандум.

Турският държавен глава изтъкна, че Анкара "ще направи необходимото, ако режимът не спре с действията си", отбелязва в. "Стар".

Двамата лидери обсъдиха и допълнителните мерки за неутрализиране на терористите както в Идлиб, така и в Сирия като цяло.

Турските издания цитират президента на Русия, който заяви, че създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница ще допринесе за запазването на целостта на Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Няма такава държава 205 За Су- 57 също трябва да чакаме 5-6 години.И те не се произвеждат.
187
5
 
12
 
! Отговори
истината българино преди 5 години
Две велики и независими държави си сътрудничат какъв ужас за еврейската *** !!!!!!
186
5
 
20
 
! Отговори
истината българино преди 5 години
До F 16Пич втората най-голяма военна машина на NATO,която води реaлни бойни действия е турската и е в близки отношения с руската федерация !!!! Всички останали армии в NATO са армии от *** !!! Без Турция NATO е един балон,който ще се спука от руския щик !!!!!
185
18
 
7
 
! Отговори
F 16 преди 5 години
Ще лижеге натовски ботуши до припадък, *** руски.
184
7
 
15
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Знаем ги американските невидими самолети, сърбите го свалиха със С-200 и даже Миле Китич изпя две три парчета на крилото му
183
18
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
....сътрудничество за Су-35 и за възможна работа по новия Су-57...Възможната работа по су57 :)))))))))))))))))) каква работа анимационна ли?!?Да припомня, че Су57 има произведени 2 бр., МиГ 35 - 3 бр. :)))))))))))))))))))))))))))))))
182
17
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Константин 215 Ами търсят си боя. Най малкото ще бъдат изхвърлени от НАТО.НАТО няма да търпи изнудвачи.
181
2
 
10
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Нали тези са в нато, защо купуват руски оръжия! хохох
180
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Току що изтече новината, че Турция ще разработи подробен план за централна канализация в големите руски градове в замяна на това недоразумение сУ......
179
26
 
50
 
! Отговори
Няма такава държава преди 5 години
Краварите са в пълна изолация.Никой не иска да им слугува , освен нашите продажни герберасти.За тези 8 дърти трошки Ф-16 /модел 1974г/ платихме толкова пари ,че спокойно можехме да си купим цяла ескадрила от 16 чисто нови Су-57!И ще чакаме 4-5 години.ПРЕДАТЕЛИ НИ УПРАВЛЯВАТ! БОКО , МАХАЙ СЕ ! ВЕЧЕ СИ ВТРЪСНАЛ НА ВСИЧКИ!
178
4
 
20
 
! Отговори
спомени и размисли преди 5 години
През 1950 те че и 1960 те България многократно шамаросваше Запада.Няма да забравя че и Поптодорова /крадлата на парфюми/ също биеше шамари.Вижте докъде ни докараха такива герои.
177
26
 
21
 
! Отговори
Сухой преди 5 години
България иска 20 самолета СУ-35. Обучението на пилотите ще премине в братствена обстановка с ракия и водка. Не се бъзикам. Това е по-добре, отколкото народа ни да плаща за 8 манекена.
176
16
 
12
 
! Отговори
Руски крадец преди 5 години
До До 185 извините,моля великите българите!!! ние сме дребни крепостни селяне,вие сте Велики османски р.. опс..изв..Съжители. Всички хора в света правят Голям Респект на Вас.Най-прочути,най-културни, не крадци,учени и артисти.Имаме молба, нямаме пералня и тостър,още прахосмукачка нямаме. Искам да купя български тостър,пералня и телевизор!!! Още искам да купя български бойни делтаплани"Чавдар-Тунджа-Охуеть 18 Пъти".
175
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туркина започва да ми става симпатичен.
174
12
 
43
 
! Отговори
българин преди 5 години
Турция.Е първата държава.Доказала.Че не е важно къде "членуваш".А трябва да си гледаш интереса и го следваш и постигаш! Турция ще е 1 вата държава "изключена" Поради НЕ ПОДЧИНЕНИЕ!-:) Това значи че..Американското НАТО..Няма да е вечно! Нищо вечно няма! Коя ще следващата "НАТОВСКА членка" последвала примера и? За нас се знае! Ние ще сме там.Докато не ни изгонят сами ! -:)
173
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Русия и Турция се обединят във федерация, си решават много проблеми. Русия автоматично получава домашни уреди, прах за пране..., домати и *** на корем. Турците получават СУ, МиГ, ракети.... и всичко това безплатно. Могат да обявят независимост от останалия свят и да въртят вътрешен алъш вериш, защото отпада нуждата от цар-долар. За да не се върнат назад с транспорта, трябва да запазят чуждите заводи за коли и тежкотоварни-Руско-Турска-Федерация?
172
40
 
29
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До 195 Руснаците(за съжаление и ние българите) се хвалиме с история(измислена)отпреди 200,300-до 1300 год.Защо ли?Защото днес сме едно срамно голямо нищо-благодарение на"братушките",на тяхното подтисничество за 1944-2019г.До ден днешен сме посмешище за свободния свят.
171
17
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 185 Всички Анонимни(заработвайки копейки) ста посмешище-никой не ви вярва.Само пълните форума с плява.
170
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 188 - пил съм "Охотническая" хубава водка ,...най- интересно е ,как някои се кахърят ,че САЩ не са спазили договорката за Ф-ва , ами нали Су-то е по- добро ,какво има повече да се коментира ,значи Ердо е спечелил ,че не се е набутал с американските "трошки", по преценка на коментиращите, е ми Ердо да почерпи по този случай и турският народ да си отдъхне- взето е правилно решение , сега имат и С-400 значи няма вече по погрешка да се свалят наши самальоти
169
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее руско-турската Дружба! Ура другари!