Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер

При какви условия биха преговаряли?
Обновена: 25 окт 2024 10:03 | 25 окт 2024 10:03, Нели Христова
390
Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер
Снимка: БГНЕС

"Правосъдната реформа трябва да се завърши и най-накрая държавата да се управлява по закони, а не с телефонни обаждания". Това каза в студиото на bTV Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ. По думите му коалиция с ГЕРБ може да има, ако първо се приемат антикорупционните закони и Бойко Борисов не е премиер.

"Преди да тръгнем да редим кабинет, трябва ГЕРБ да докажат две неща – че са се отървали от влиянието в тяхната партия и най-накрая след четири години опити да тръгне правосъдната реформа", каза Василев.

"ГЕРБ не искат да приемат три антикорупционни закона. Трябва да се спре и това състезание с един участник за главния прокурор. Това не е нормално и има варианти как да има повече от един участник", посочи Асен Василев.

"Видяхме, че хартията, която се подписва с ГЕРБ, нищо не значи. Когато тръгна ротацията, идеята беше цялото това законодателство да бъдат приети. 60 бяха приети, тези три не бяха и те станаха ябълката на раздора и ГЕРБ бламираха собствения си премиер Мария Габриел, само и само тези закони да не бъдат приети", припомни Василев.

По думите му ГЕРБ не приемат трите закона, защото не им  се позволява и защото ги е страх да тръгне антикорупционни законодателство в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от Общество
Предизборната кампания приключва в полунощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 19) Ринги ринги рае. наш петел играе, чужд петел го гони за кило бомбони!
276
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 18) От небето до земята: айн, цвай, драй - нижи, нижи, най. Оки, боки -шандарок, ала-бала бик и половина дик!
275
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 17) От небето до земята златна стълбичка виси. Цар, царица, принц, принцеса - кой избираш първо ти? Правичката си кажи и не ме лъжи! 1, 2, 3 (Точно ти!)
274
4
 
3
 
! Отговори
пЪЛЕН ЦИРК преди 3 часа
ДО 264 "Асенчо, я по-леко. Ще докараш някой инфаркт на сикаджията от Банкя. Един месец обикаля из страната, що клетви произнесе по ПП-ДБ" Хахаха, някой не разбрал ,че банкянският старец го играе опозиция за пред хората и знае, че тия новите искат, не искат ще търсят "некоалиция" с него! Бойко ще ги води ,ония ше се правят на плюещи по ГЕРБ ама тайно ще му сядат в скута. Пародия на правителство и държава .Закривай тия партии 32 години стигат! Безпартийно упраление е истината. Партиите да се забранят със закон.
273
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Шарлатаните настояват да сложат техни хора на възлови места в държавата за да могат чрез тях спокойно да крадат. Хора не гласувайте за променкаджиите - шарлатани!
272
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 16) Онче, бонче, счупено пиронче, риба щука махай се от тука, отивай наБоклука да папаш памука, *** се скара за една цигара, кучето ти дращи скъсанитеГащи!
271
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 15) Онче, бонче, счупено пиронче, риба щтука, махай се от тука! (отивай на боклукаДа ядеш памука, мама ми се скара за една цигара, татко се ожени за прасетоГени родиха се прасенца с розовиГъзенца!)
270
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 14) Ооо, Мики Маус. на колко си години? Аз съм на три, ти на колко си?
269
1
 
4
 
! Отговори
преди 4 часа
Новите патерици на Доган и Бойко Продължаваме Промяната .Забелязвате ли как не се говори за Доган , само Пеевски споменават ЗАЩОТО пречи на Сокола !
268
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Преди Асен Василев пенсията на баща ми беще 980 лева. Сега, след Асен Василев е 1940 лева. Затова дъртия каза - Тоз Асенчо се оказа добър чиляк!
267
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Гласуващ за П(ълен) П(ровал) - Получаваш ГРОБТози филм вече го гледахме и не става!
266
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 13) Ооо, земното кълбо е пълно с коли. Коя кола избираш ти, правичката ти кажи и неме лъжи! 1, 2, 3 (Точно ти!). (Играчът казва марка кола, с която завърта броенката.)
265
4
 
3
 
! Отговори
Коалиция с ГЕРБ,но.. преди 4 часа
Тия от ПП&ДБ още не са осъзнали, че с дс-агент Буда изобщо не трябва да имат работа. Явно им се ще още една сглобка-клопка, защото не разбират, че Борисов и Пеевски никога няма да допуснат реформиране на тяхната Съдебна система, нито реформиране на Службите и медиите, никакви реформи. Новата сглобка ще бъде отново преливане от пусто в празно ...
264
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Асенчо, я по-леко. Ще докараш някой инфаркт на сикаджията от Банкя. Един месец обикаля из страната, що клетви произнесе по ПП-ДБ,само и само да стане премиер, а вие го режете. Пощадете дъртата мутра, не се вкарвайте в грях. Иначе кой ще ни весели при следващата кампания с нелепите си брътвежи и хипернарцисизъм. И без това народът вече гледа на изборите като на поредната дъвка, която се дъвче и изплюва бързо-бързо.
263
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 12) Балонът се надува. Надувайте момчета. Да стане на парчета. Бум!
262
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 11) Камбаната бие, попът се мие. Камбаната спря, попът умря!
261
0
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 часа
При Асан Василев олиото беше 8лв., нафтата 5лв. Пак да го изберете, шилета!!!!
260
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 10) Еднинка маслинка, кундур кукуряк каманче!
259
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Някой български броенки - броеници за броене на изборите:9) Две петлета се скарали пред поповата врата. Поп излезе и им каза: "Иш, миш, то жумиш!"
258
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тук въпросът е само един: как да лекуваме успешно хората гласуващи за ПП-ДБ