Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит
Обновена: 29 авг 2024 13:16 | 29 авг 2024 11:42, Нели Христова
289
Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит. Позната е в Брюксел, особено като външен министър. Мисля, че това, което предложи партията, е една добра кандидатура. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг. 

Бившата вицепремиерка и външен министър Екатерина Захариева се оказа изненадата откъм ГЕРБ за еврокомисар. Бойко Борисов назова кандидатурата веднага след като премиерът Димитър Главчев прати писмо до парламентарите партии, че чака номинации.

Борисов изрази благодарности към досегашния комисар на България в ЕС Илияна Иванова, казвайки, че е оставила чудесни впечатления в колежа. По-рано днес тя обяви, че вече не може да изпълнява задълженията си по лични причини. А Борисов потвърди: "Има наистина много основателни, сериозни причини".

"Има много хора, които през тези четири години нямаха професионализъм, разбиране, политиките се правеха от хора, които нямат опит. Чувам ги колегите, коментират ресори, закъде да е кандидата, кой да бъде, от "Възраждане" чувам, че казват, че техният кандидат ще е само български. Това е дълбоко непознаване на правилата в ЕС", коментира още лидерът на ГЕРБ и обясни какъв е процесът при избор на европейски комисар.

Според него ГЕРБ имат предимство, защото са били първа политическа сила на евроизборите: "Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас."

"Що се касае за кампанията. Вече на всички ни омръзна да правим кампания, защото за по два-три месеца не се случва кой знае какво в този много размирен свят. В момента от ГЕРБ разработваме програма като модерна карта на "Гугъл". Ще правим това, в което сме най-силни. От големите общини до най-малките села - инфраструктурата, свързаността между градовете, ТОЛ системата, платените магистрали", обясни Борисов. 

"Лошотията толкова надделя, че се пренесе върху политическите партии, а това хич не ми харесва. ГЕРБ има друга тактика, ние ще водим политика на съзиданието. Ние на всеки един гражданин трябва да кажем какво ще правим. Който иска да се кара, който иска да си пуска компромати. С това няма да привлекат избиратели. Ще ги отвратят повече", каза той.

"Винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят. Трябва да победим, за да гарантираме на хората, че в следващите 4 години ще им осигурим нещата, от които имат нужда. Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", коментира Борисов.

Кметът Васил Терзиев е голям шегаджия. Разбира се, че ставам за главен архитект, и ще съм по-добър от него. Щели да събират експерти, за да проучват какво ще е по-добре за Околовръстното, това вече е ясно - тунел, който ще реши проблемите на няколко квартала. Но ще спорим и занапред с кмета, коментира той проектът за Околовръстното на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от Избори 2024
Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мога или не мога аз,вас до 10 коляно Герберско вече?!!! Повръщане от тоя щом го видим и пак и пак и го Изтепосват по " медиите"! Този индивид Приключи с Управлението на Държавата България! Разберете го! И той го е разбрал след 4 г ,но пак " пробва"!-:) Нагъл МутроКомунист!!
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато Тиквата и Пра сето са в българската политика, Промяна няма да има.
47
1
 
13
 
! Отговори
Действително... преди 3 седмици
...много отблъскваща личност, за се позитивен обаче, ще призная, че е на второ място по отврат след Пеевски!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов,Доган прави нова партия "Демокрация Права и Свободи - ДПС". Какво ще кажеш? Или не те интересува?
45
2
 
16
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 седмици
Интелекта на Винету е на нивото на "селски кмет"... - хитър, крадлив тарикат, демонстрира разбиране от всичко по малко (демек, нищо), сервилен спрямо по-силните и безкомпромисен към по-слабите, (демек, лицемер), мнителен, не се доверява никому, в:::улгарен интригант... и т.н., и т.н., абе с една дума - "идеалния" съвременен политик! -)))
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Унищожиха вече цялата държава, подкрепят антиджендърски закони и антиевропейски закони, това ли е градивна политика? Няма джендърска пропаганда, но подкрепят наркоманската пропаганда и шмъркането на бял прах по телевизията и друсането на ориенталски кючеци. Това ли е нормална държава и градивна политика?
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ и съзидание? просто несъвестими. Защо до сега ГЕРБ не съзидаваше? ами само усвояваше?Спечели ли ГЕРБ пак ще е същото- по голема беднотия. Освен това от догодина ще премахнат и златното швейцарско правило за пенсиите и те ще намаляват прогресивно. Пари в бюджета нема, отидоха не по предзначение и не при народа.
42
13
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 седмици
До Анонимен. Тия последните наводнения при кого станаха???? Защо не са помогнали на хората? При Борисов също имаше природни бедствия, но там нещата са ок! При КироЛена, нищо не е ок, само парапета...
41
3
 
10
 
! Отговори
Тиква преди 3 седмици
Приятел на нацюгите,порошенко голям приятел на гербисти, скрий се тикво, позорник на България.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГРОБищни паркове ли?
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смеят се на Киро,че ходи на море.А тоя тев на Боко от какво е.Ако не е от плаж,значи е от факултетски произход.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От толкова съзидание улици и пътища няма нормални, сградите са като след война, паметници на културата се рушат, хора ровят по кофите, спят и по улиците вече, младите неграмотни, храната не струва, хората, останали без къщи от наводненията преди 2-3 години, още са без къщи, здравеопазване, икономика, селско стопанство.....каквото и да се добави все е в разруха. И всички политици все едни съзидателни и загрижени, за тях си.
37
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
не прочетох статията,защото в самото заглавие видях поредния циркаджилък на Тиквата...Бил щял да "Води политика на съзиданието" ?!?!...Знае ли толупина какво е това СЪЗИДАНИЕ ?!?!...Кражбите ,далаверите и интригите,на които му се нагледахме НЕ са "съзидание" ,а РУШЕНЕ !...Аман от тоя бандит !
36
11
 
7
 
! Отговори
Родопа не Европа преди 3 седмици
Гласувам за Възраждане аз и моето семейство, цялата маала саботажниците гербажници Вън.
35
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гласувам за ГЕРБ аз и моето семейство а саботажниците Вън
34
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дано вече се състави кабинет, дано ГЕРБ имат поне 30%, че другите доказаха своето безотговорно поведение... Вие как мислите?
33
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов е най успешният държавник на прехода
32
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко лъжи колко омраза колко цинизъм от драскачите и какво постигате
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук се лъже алангро и се толерира това постоянно от някакви драскачи бедни
30
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гласувам за Борисов най успешният държавник на прехода