Проф. Вълчев: Предстоящ кабинет ще бъде с ниска легитимност

Посвикнахме, че това, което се казва вчера не е същото, което се случва днес
21 юни 2024 16:52, Инна Ангелова
28
Проф. Вълчев: Предстоящ кабинет ще бъде с ниска легитимност
Снимка: БГНЕС

“Ние в България посвикнахме, че това, което се казва вчера не е същото, като това, което се случва днес и сме обезпокоени за утре. Интуицията ми подсказва, че ще има правителство”, заяви в ефира на БНР бившият вицепремиер Даниел Вълчев.

Той допълва, че има голямо противоречие по оста “за” или “против” Борисов и ГЕРБ. Всички нови сили, които идват на власт идват с мисията да прекратят властването на ГЕРБ, но по-късно се сдружават с тях чрез уговорки в името на България. “Хората са леко обезверени”, споделя бившият царски депутат.

"Проведохме едни избори, които не произведоха това, което имахме преди това, някои повишиха резултата, други го намалиха. Но хората масово се въздържаха да участват в избори, защото инстинктивно усещат лъжата и не им е приятно, когато ги карат да участват в нещо безпринципно", каза проф. Вълчев.

Професорът даде пример с изборите, когато НДСВ, водени от Симеон Сакскобургготски, спечелиха. “Когато през 2001 г. бях избран за депутат, благодарение на Царя от НДСВ. Тогава нашата коалиция получи почти 2 млн. гласа. На тези избори всички парламентарно представени партии получиха около 1,8 млн. гласа, доста под резултата на НДСВ."

По думите на Вълчев хората са се обезверили от избори и не намират своето политическо представителство. Големият въпрос е какво предстои да се случи?

"Понеже г-н Борисов има и достатъчно дълъг опит и достатъчно добра интуиция, не знам някой да му отрича това, той разбира, че правителство, което ще състави, ще бъде с доста ниска легитимност. И щом това е така, ще напъти работата към това да търси по-широка подкрепа с някакво по-меко правителство", предрича формулата за правителство деканът на ЮФ на Софийския университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Избори 2024
ГЕРБ ще търси подкрепа другаде, ако ИТН има големи апетити
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Професоре, въпреки че спечелихте 2 милиона гласа, много бързо оттекохте в канала, а и не направихте кой знае какви смислени неща. Нещо повече, лидерът ви се оказа напълно неподходящ, а и не подготвен, за ръководител на една балканска посткомунистическа страна.
26
1
 
4
 
! Отговори
Вдигай седенката преди 6 дни
Професоре! Жалко комплексирано човече, което безцеремонно унизи българските учители. Скрий се във факултета и не замърсявай с присъствието си и без това съмнителната хигиена на политическата среда.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вълчо се е смирил и можем да му простим но ББ и ДП не са се смирили нагли и нахални са и да се махат.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ББ като търсел компромис защо назначава /натрапва абсолютно нежелани непопулярни дори скандални назначения не желани от народа ?!? Защото е дерибей.
23
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 дни
До проф.Вълчев ме учуди...Не може да се говори за ниска легитимност! Парламентът винаги е легитимен! В българската Конституция не е предвиден праг за признаване на изборите! ------///----- Има разлика между легалност и легитимност. Негласувалите също са хора, не можеш просто да излезеш и да ги плюеш, защото не те харесват.
22
2
 
8
 
! Отговори
с какви очи говори преди 6 дни
При старата школа учители, цяла година си беше матура.5 или 6 те освобождаваха от матура, защото оценките имаха стойност , защото се учеше за тях сериозно.Вълчев разводни нещата и на практика имаме днес една инфлация от оценки.6 не значи нищо, съответно всичко отива на матура, защото така и така не се учи.Висшето получава подобни инфлационни студенти , но те и професорите вече са такива.За докторите да не говорим.Никой не уважава вече българското образование, а Вълчев има основната вина.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
НЕ!!! Не сме свикнали с лъжите на антибългарските управници и затова 70% не гласуваха! И не с интуицията си,а с РАЗУМА си разбираме,че ни управляват долнопробни кариеристи,нагаждачи,слуги на чужди господари,които унищожават НАРОДА и РОДИНАТА ни! А този от тъй наречените царисти да не си мисли.че сме збравили ОГРОМНАТА ЛЪЖА,с която домъкнаха кобурга на власт! Става въпрос за едни 800 дни за които щяхме да цъфнем и вържем!Това беше управление на корупция,грабежи и щети за милиарди на БЪЛГАРИЯ!!!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вълчев съсипа старата школа учители.Направо си напуснаха по негово време.Въведе и безсмислената за нашето ниво на образование - матура.Последиците ги вицдаме 20 години по - късно.Изгубен 21 век.И пълзяща ислямизация.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вълчев беше най-добрият министър на образованието! Моето дете завърши по негово време и това беше истински късмет!!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На управляващите Магнтски не им пука кой какво мисли! Държавата е тях
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Даже с НИКАКВА професоре! Разбрах че им го спести на ГЕРБ!!!-:)
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вълчев, висшето образование забуксува и зацикли когато ти беше министър от ГЕПП!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Aми той сега с каква легитимност е?
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Къде беше мнението му, когато недоразумението ПП направиха кабинет? Такива умници дават акъл чак, когато каруцата се обърне..
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вълчев, точно като висшето образование в Бг, нали!
12
2
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 6 дни
Пред кого?...:)))
11
4
 
6
 
! Отговори
Рендето преди 6 дни
Аман, от поредния "Професор"!!!!! Къде е туй "правителство, бе, професорче??? Кой и Кога го състави??? Кои партии участват в него???? Вземи си "дипломата" и отиди в тоалетната да си забършеш з.... с нея!!!!!!
10
7
 
4
 
! Отговори
проф.Вълчев ме учуди преди 6 дни
Не може да се говори за ниска легитимност! Парламентът винаги е легитимен! В българската Конституция не е предвиден праг за признаване на изборите! Точка по въпроса! Ако тези, които непрекъснато плюят, а с голяма доза сигурност са и негласуващи, си направят труда да разсъждават за доброто на страната и да излязат от зоната си на комфорт и да гласуват!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как услужливо не отбелязва, че след всеки "спасител" както едно време беше царят, трикът вече все по-трудно работи.
8
2
 
7
 
! Отговори
Гaля oт nocoлcтвoтo преди 6 дни
Hямa знaчeнue, чe e c нucka лeruтuмнocт, важнoтo e ga e c вucoka cъrлacyвaнocт!