Проф. Вълчев: Предстоящ кабинет ще бъде с ниска легитимност

Посвикнахме, че това, което се казва вчера не е същото, което се случва днес
21 юни 2024 16:52, Инна Ангелова
28
Проф. Вълчев: Предстоящ кабинет ще бъде с ниска легитимност
Снимка: БГНЕС

“Ние в България посвикнахме, че това, което се казва вчера не е същото, като това, което се случва днес и сме обезпокоени за утре. Интуицията ми подсказва, че ще има правителство”, заяви в ефира на БНР бившият вицепремиер Даниел Вълчев.

Той допълва, че има голямо противоречие по оста “за” или “против” Борисов и ГЕРБ. Всички нови сили, които идват на власт идват с мисията да прекратят властването на ГЕРБ, но по-късно се сдружават с тях чрез уговорки в името на България. “Хората са леко обезверени”, споделя бившият царски депутат.

"Проведохме едни избори, които не произведоха това, което имахме преди това, някои повишиха резултата, други го намалиха. Но хората масово се въздържаха да участват в избори, защото инстинктивно усещат лъжата и не им е приятно, когато ги карат да участват в нещо безпринципно", каза проф. Вълчев.

Професорът даде пример с изборите, когато НДСВ, водени от Симеон Сакскобургготски, спечелиха. “Когато през 2001 г. бях избран за депутат, благодарение на Царя от НДСВ. Тогава нашата коалиция получи почти 2 млн. гласа. На тези избори всички парламентарно представени партии получиха около 1,8 млн. гласа, доста под резултата на НДСВ."

По думите на Вълчев хората са се обезверили от избори и не намират своето политическо представителство. Големият въпрос е какво предстои да се случи?

"Понеже г-н Борисов има и достатъчно дълъг опит и достатъчно добра интуиция, не знам някой да му отрича това, той разбира, че правителство, което ще състави, ще бъде с доста ниска легитимност. И щом това е така, ще напъти работата към това да търси по-широка подкрепа с някакво по-меко правителство", предрича формулата за правителство деканът на ЮФ на Софийския университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Избори 2024
ГЕРБ ще търси подкрепа другаде, ако ИТН има големи апетити
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 1 - "Какъв професор е тоя Вълчо.." - Такъв, какъвто ти не си и няма да бъдеш. И е умен мъж. Що си не прибирате комплексите нейде в сандъче у мазето?
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вълчев, едва ли има нещо в българската политика, което да е с по-ниска легитимност от твоята.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Teнgeнцuя...
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига жонглиране с думите каква ниска легитимност тия на практика ще представляват само себе си народа ги отсвири.
3
3
 
6
 
! Отговори
Не можеш да свикнеш преди 1 седмица
с убиеца си. Няма такъв парадокс. Никой не е с свикнал с вас, хората не ви понасят!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не с ниска,а с 0/ нула/. Ако има над 50%, тогава е легитимно
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къв професор е тоя Вълчо :)))