При обработени 50,96% протоколи: ГЕРБ-СДС с 23,47%, ПП-ДБ излязоха втори

"Величие" също качват леко резултата
10 юни 2024 08:34, Александър Попов
102
При обработени 50,96% протоколи: ГЕРБ-СДС с 23,47%, ПП-ДБ излязоха втори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува междинните резултати от изборите за народни представители, произведени на 9 юни.

При обработени 50,96% протоколи на секционните избирателни комисии (СИК) в районните избирателни комисии (РИК) резултатите са:

ГЕРБ–СДС - 23,47%

ДПС - 15,14%

ПП–ДБ - 15,37%

„Възраждане“ - 14,52%

„БСП за България“ - 6,89%

ИТН - 6,45%

"Величие" - 5,09%

Българските граждани избираха 240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 представителите в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предсрочен вот и той съвпадна с провеждането на евровота. В историята на България двата избори се провеждат едновременно за пръв път.

Евроизборите

При обработени 49.88% СИК протоколи в РИК най-много гласове в изборите за Европейски парламент са подадени за ГЕРБ-СДС. За тях са гласували 202 952 души или 22.94%.

Втори са ПП-ДБ - 139 267 гласа или 15.74%. Трети са "Възраждане" с 131 905 гласа или 14.91%. ДПС са на четвърто място с 97 420 гласа или 11.12%.

БСП са получили 62 476 гласа или 7.06%. ИТН остават на шестата позиция с 58 378 гласа или 6.6%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: избориЦИК
Още от Избори 2024
30 на сто по-ниска избирателна активност в Турция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
защо машините отново не работеха, това поръчка на герп-дпс ли е? за това ли печелят тези изедници?...
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До коректив - Спрях да гласувам за Герб заради сглобката с ПП и огромната им любов към Украйна, вместо към България. Но не може да се признае, че при тях имаше стабилност. Нямаше изхвърляния за увеличаване на пенсии и заплати, но пък имаше ли такава инфлация, като сега, която изяжда всичкото това "огромно увеличение" на доходите, дето Асен го дал? А и не го е извадил от джоба си, пак е за сметка на народа. Със заеми всеки може да увеличава, ама.....
87
0
 
1
 
! Отговори
коректив преди 2 седмици
До АнонименПълни глупости !
86
1
 
3
 
! Отговори
коректив преди 2 седмици
До Един БългаринНезнам какъв Българин си,но ГЕРБ са много по-добър вариант по време на кризи...?!Явно си накой ***...ьо ,който обича "мъжката любов" и "харвардските пици"...За поред път хората извън България сбъркаха в избора си!Нормално кво ги интересува ,даже бих им забранил да гласуват!
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гласувал/не гласувал, всеки има право да мрънка. Заплатите на управниците не ги плащат само гласувалите.
84
2
 
1
 
! Отговори
АТЛАНТИДА СТЕ,БАЛАМИ преди 2 седмици
ЕВРОПЕЙЦИ СА ГЪРЦИТЕ и ГРЪЦКИЯТ РИМОКАТОЛИЧЕСКИ ПАПА ОТ ВАТИКАНА,ГРАД РИМ...............ЕВРОПА е на 100% ГРЪЦКА ДУМА С КОРЕНИ ОТ ХРИСТИЯНСКАТА КОНСТАНТИНОПОЛСКА ИМПЕРИЯ..............НАПРАВИ СИ ЕЛЕМЕНТАРНА СПРАВКА ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ОЩЕ НЕ Е БИЛ СЪЗДАДЕН КОНТИНЕНТА ЕВРОПА КОИТО Е ХРИСТИЯНСКА КУЛТУРНО ЦИВИЛИЗАЦИОННА ОСОБЕНОСТ
83
1
 
1
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ! преди 2 седмици
Несъмнено изборните манипулации, фалшификации и купуването на гласове ще бъдат прекратени веднъж завинаги догодина, когато Пентагонът ще обяви Новия световен ред. А тия, които вършеха досега тези подлости ще изчезнат от политическата сцена, защото ние българите сме европейци...
82
2
 
1
 
! Отговори
БАНКЕР Вежди РАШИДОВ преди 2 седмици
Пребитите Турци от БКП на почетният мултак МИТЬО ГЕСТАПОТО донесоха Първият МИЛИАРД долара от частният бизнес 1985-1989 на ИЛИЯ ПАВЛОВ.................Валери Найденов и ортаците на Петьо Блъсков от 24 часа пресгрупа 168 часа в самата ТУРСКАТА столица АНКАРА изчакват окончателната победа на Карл Маркс и Тодор Живков за да се завърнели в Червена ужБългария.........Шогуна Слави Трифонов с филм любим уриниране върху пленени англичани...........Първа Частна Банка я ИМА но вече без България е ТУРЦИЯ
81
1
 
1
 
! Отговори
До 78 един българин преди 2 седмици
Ти да не си пресаташе на някой депутат ? Я се опитай да мислиш,ами не ми развивай тук депутатски препоръки ! Най- важното нещо за масово гласуване първо са субсидиите на шайките,второ имиджа на политиците пред ЕС и света,по който разбират колко е доволен даден суверен от тях,трето винаги когато се разбере,че даден народ е достатъчно проsт шайките се "клонират"демек РАЗДЕЛЯТ за да продължат да ВЛАДЕЯТ ! А ние сме точно това мършша както е казал П.Славейков преди повече от 100 г.готова за владеене
80
1
 
1
 
! Отговори
Действия и последици преди 2 седмици
Едва ли хората си дават сметка какво означава да не гласуват или да гласуват за определена партия. Когато гласуват за партия, която не влиза в парламента, вдигат прага от 4% за влизане в парламента и по-малко партии влизат в парламента. За процентите на партиите последиците са същите, както при гласувалите с "Не подкрепям никого" и негласувалите - вдигат се процентите на партиите с купен вот, фалшифициращите изборите и с твърд електорат. Вдигат и прага за активност при референдум.
79
2
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 седмици
Японският СЛАВИ Шогун дето уринира върху пленените англичани,Македонец от Русе с наследник Македонец от Варна,ужантикомунист от БКП с баща Офицер от Държавна сигурност от БКП.................... безнадежден случай от ЖИВИ ТРУПОВЕ сте...............Колкото и да се старае харипотъра с вълшебната пръчка Николай Марков НЯМА ДА ВИ ОПРАВИ..........БИТА отвсякъде карта сте и карайте непрекъснато към гробището да спестите петрол и газ
78
0
 
1
 
! Отговори
Действия и последици преди 2 седмици
Едва ли хората си дават сметка какво означава да не гласуват или да гласуват за определена партия. Да не гласуват означава, че увеличават процентите на партиите с купен вот, фалшифициращи изборите или с твърд електорат като ДПС и ГЕРБ-СДС. Същото е и с гласувалите с "Не подкрепям никого" даже така е по-лошо, защото вдигат прага за активност при референдум.
77
2
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
До Игрек 17 Какво печелите като не гласувате? Време, пари, бъдеще за народ и държава? Вярно е че герб манипулират изборите и за това върнаха хартията, че без хартия загубиха, но ако изобщо не гласуваме на тях им е най-евтино да спечелят и хванат цялата държава - съдебна, изпълнителна, законодателна и местна власт в клещите си. Хайде сега пак си помислете дали е толкова добре да не се гласува. Всеки разумен човек гласува за да обърка сметките на *** фи-ята.
76
3
 
3
 
! Отговори
Както се очакваше преди 2 седмици
Резилтатите са почти същите . Герб прецакаха едно добро правителство в което участваха и те . Сега не се вижда как ППДБ ще ги подкрепят и спиралата от избори продължава .Единственото добро е че копейките пак се преброиха и видяха че са някакви п.ик ливи проценти та да си знаят че цялото им присъствие в интернет е т.р.о.л.о.в.е .
75
4
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
герб печелят с чекмеджетата, техния министър, изнудване на държавните служители, техните медии и платени от тях чалга концерти по цела и паланки. Интересна ще е статистиката по големите градове макар че при тази ниска активност чекмеджето печели евтино.... Като цяло никой не ни е виновен, че ще ни управлява то-л уп и Магнитски. Много евтино се продават хората, може би защото 12 години някой се постара да си останат бедни.
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Варненският МАКЕДОНИСТ Костадинов е същият хомосексуалист хуморист БЕЗ ЕЛЕМЕНТАРНА ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО като БАЩА СИ от русенското македонистко НАТО от където се пръкнал заедно с останалите употребени Стари Бардаци............................Аз НЕ вярвам вече на абсолютно никого но ако вярвах Единственото ВЪЗМОЖНО Ново Начало е точно Величие на ченгето от тайните служби Николай Марков като конкуренцията му е от употребявани дефлорирани фенери.........
73
1
 
7
 
! Отговори
Игрек 17 преди 2 седмици
.... И колко си мислите , че ще се задържи този ... "Парламент"....?!?! Прогнозирам около година. Максимум - година и половина. И пак ще се "гласува". За същите. Знаете ли какво е ОБЩОТО между всичките 240 "Народни Представители" в последните 30 години "Криворазбрана Демокрация" - Иначе казано - Директна СВОБОДИЯ и НАГЛОСТ. ОБЩОТО е , че винаги поне 200 от тези 240 са СВЪРЗАНИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН С - ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Или пряко самите те. Или техни близки роднини и приятели. Гласувайте си!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно как по форумите се говореше от седмици насам че Величие влиза в парламента, само уж професионалните социолози се правеха че такова нещо няма, и изобщо не ги даваха в статистиката! А някой да чу извинение или поне обяснение от някой социолог за това?
71
1
 
6
 
! Отговори
до 70-ти, Дай сега преди 2 седмици
и аз да ти кажа моето мнение. Най-големия враг на ПП-ДБ са ПП-ДБ. Без никой да им се меси те успяха да се самозатрият, а наглостта, която демонстрират, преструвайки се, че записи няма, че нищо нередно не са сторили, че 30% инфлация не се появи благодарение на неадекватните им финансови политики и измислените санкции срещу РФ... сами са си виновни. Виновни са и за това, че направиха Борисов да изглежда като велик държавник спрямо тяхната некадърност.
70
3
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 2 седмици
До 68. Машинното гласуване пак беше саботироно! И аз гласувах с машина, но за вота за европейски парламент не ми пусна бюлетина, а малко отрязъче с безмислени цифри! ЦИК са платени некадърници с квота на ГЕРБ-ДПС! Продължаваме Промяната нямат хора в ЦИК! Всичко е нагласено ГЕРБ да победи!